Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η επίσημη έναρξη της 2ης Επιστημονικής Νοσηλευτικής Διημερίδας του Γ.Ν. Ημαθίας

Η 2η Επιστημονική Νοσηλευτική Διημερίδα του Γ.Ν. Ημαθίας με τίτλο « Η Νοσηλευτική Επιστήμη στη φροντίδα της Υγείας και της Ασθένειας» ξεκίνησε τις εργασίες της σήμερα το πρωί, ενώ το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη με την παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Γρηγοράκου, του εκπροσώπου της Μητρόπολης, του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδη του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Ανδριόπουλου, της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Ημαθίας κα Μπούρτζου, του Διοικητή της ΙΜΠ Υποστράτηγου κ. Νομικού, του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας Ταξίαρχου Μπαντουβάκη, του δημάρχου Βέροιας κ. Βοργιαζίδη...
του διοικητή της Αστυνομικής Ακαδημίας Βορείου Ελλάδας κ. Κούγκα, του διοικητή της ΠΥΒ κ. Κουβακά, των Διοικητών των Νοσοκομείων όμορων νομών και πλήθους ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από την Ημαθία και όλη την Ελλάδα.

Η Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής κ. Μαρία Παπαϊωάννου ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, τους χορηγούς και όσους εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της διημερίδας, ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία στις πολύ σημαντικές εργασίες της.



Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Βέροιας κ. Μπούρτζου αφού ευχαρίστησε τη νοσηλευτική υπηρεσία του νοσοκομείου Βέροιας και την επιστημονική και οργανωτική επιτροπή για την άρτια διοργάνωση, αναφέρθηκε στην παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Γρηγοράκου, ως έμπρακτη δήλωση στήριξης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για την περαιτέρω ανάπτυξη και αναβάθμιση των υπηρεσιών των νοσοκομείων της Ημαθίας.

Ο Δήμαρχος κ. Βοργιαζίδης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην πόλη της Βέροιας και ευχαρίστησε τον Υπουργό για την παρουσία του λέγοντας: «Η παρουσία σας σήμερα εδώ αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη του προσωπικού σας ενδιαφέροντος για τα ζητήματα του γενικού νοσοκομείου Ημαθίας, ενός νοσοκομείου με ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες μόνιμου προσωπικού, τόσο σε ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικό. Τα πρόσφατα μεγάλα τροχαία ατυχήματα στην Εγνατία οδό, απέδειξαν πως το γενικό νοσοκομείο Ημαθίας δεν αποτελεί κλασσική περίπτωση επαρχιακού νοσοκομείου».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης είπε πως είναι ιδιαίτερα ευχάριστο τα νοσοκομεία της Ημαθίας να διαθέτουν ένα άριστο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και που παρά τις σημαντικές ελλείψεις ανταπεξήλθε στα πρόσφατα τραγικά τροχαία της Εγνατίας. Απηύθυνε έκκληση στον Υπουργό για άμεση στελέχωση του νοσοκομείου της Βέροιας, που λόγω του κομβικού του σημείου, εξυπηρετεί σοβαρά περιστατικά αλλά και για υποδομές και προσωπικό για το νοσοκομείο Νάουσας».

Για ευαισθητοποίηση και εθελοντισμό έκανε λόγο ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας κ. Ανδριόπουλος, ενώ παράλληλα θεωρεί πως ένα χαμόγελο στον ασθενή που πονάει είναι μια δωρεάν σημαντική παροχή από όλους μας. «Προσπαθούμε νε δημιουργούμε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για παροχή υπηρεσιών υγείας και το πετυχαίνουμε. Είμαστε η μόνη ΥΠΕ που έπιασε το στόχο, κάναμε καλά τη δουλειά μας. Με την υγεία δεν παίζουμε…»

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Υπουργός είπε τα εξής: «Η νοσηλευτική επιστήμη είναι πάρα πολύ ψηλά και θα πάει ακόμα ψηλότερα. Εμείς είμαστε σήμερα εδώ για να αναδείξουμε τη μεγάλη προσφορά της στην υγεία. Δεν έχει φτάσει στο επίπεδο που θέλαμε να φτάσει αλλά είναι πάρα πολύ κοντά στο στόχο. Οι υπηρεσίες του νομού Ημαθίας, από αυτά που είδα κατά την επίσκεψή μου και κατά την ενημέρωση που μου έγινε, είναι σε καλό επίπεδο. Αναμφίβολα τα νοσοκομεία της Ημαθίας, όπως και ο ελληνικός λαός, περνάνε δύσκολες στιγμές, λεφτά δεν υπήρχαν ούτε υπάρχουν, υπάρχουν όμως καλές προθέσεις και πράξεις. Εγώ ήρθα σήμερα με καλές προθέσεις, είδα ένα καλό νοσοκομείο, νοικοκυρεμένο. Οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν, θα γίνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ξεπερνάμε τις δεσμεύσεις του μνημονίου και απελευθερωνόμαστε. Να είστε σίγουροι ότι τα επιτακτικά θέματα που μας ζητήθηκαν από τα νοσοκομεία θα τα κάνουμε. Θα γίνουν τα καλύτερα, θα πάρουμε προσωπικό με σύμβαση ορισμένου χρόνου, διοικητικό, ιατρικό και νοσηλευτικό». 

Στο τέλος, αναμνηστικά δώρα χάρισε ο Δήμαρχος Βέροιας στον Υπουργό κ. Γρηγοράκο, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας στον κ. Χρήστο Κούτρα και η κ. Παπαϊωάννου στον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ.












ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ