Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Νατάσα Μπουγιάκα: «Μια πολυτάλαντη σχεδιάστρια από τη Βέροια»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΤΙΑ ΝΤΑΒΡΑΝΗ
Η Νατάσα Μπουγιάκα είναι από τις γυναίκες της Βέροιας που έχουν ταλέντο στην καλλιτεχνία. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που αν καταπιαστούν με κάτι, αν το βάλουν πείσμα θα το πετύχουν. Σχεδιάζει το απόλυτο γυναικείο φετίχ. Που δεν είναι άλλο από τις τσάντες. Ζει στη Βέροια, είναι μητέρα μιας υπέροχης κόρης και ένας καταπληκτικός άνθρωπος. Δεν άφησε τις αναποδιές να τη ρίξουν στα… τάρταρα. Είδε την κρίση ως μια ευκαιρία να δουλέψει με το ταλέντο της.Η Νατάσα είναι σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων. Λάτρευε τη δουλειά της, όμως, λόγω της κρίσης αναγκάστηκε να κλείσει το γραφείο της. Οπως, όλοι που έχασαν τη δουλειά τους, αισθάνθηκε ένα κενό.

Δεν ένιωθε δημιουργική. Δεν ένιωθε ότι προσφέρει στην οικογένειά της. Το ταλέντο στην καλλιτεχνία ήταν αυτό που ουσιαστικά την… ξεκούραζε. Την ηρεμούσε, την κρατούσε σε εγρήγορση. «Η καλλιτεχνία ήταν για μένα κάτι σαν ψυχοθεραπεία. Ξεκίνησα να κάνω τούρτες από πάνες, λαμπάδες, γούρια… Οτι κι αν έκανα έβλεπα ότι είχε απήχηση τον κόσμο. Κι αυτό δίοτι έφτιαχνα, όπως κι ακόμη κάνω, τα πάντα με μεράκι. Ηθελα το αποτέλεσμα που θα βγει προς τα έξω να είναι προσεγμένο μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια».Η ιδέα του να δημιουργεί τσάντες ξεκίνησε από την ανάγκη να φτιάξει αρχικά κάτι για τον εαυτό της. Εψαξε πολύ για να αποφασίσει πιο θα είναι το… θέμα της. 
Είχε μάθει να δουλεύει με «θέμα», από τις διακοσμήσεις εσωτερικών χώρων. «Δεν ξύπνησα ένα πρωί και είπα τώρα ξεκινάω να κάνω κάτι. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Ξεκίνησα και έφτιαξα πρώτα κάτι για τον ίδιο μου τον εαυτό. Οταν έμεινα ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, τότε αποφάσισα ότι μπορώ να το δείξω. Είμαι άνθρωπος που κυνηγά την λεπτομέρεια. Που θα κάνω πειράματα μέχρι να πετύχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οταν το καταφέρω, μόνο τότε μπορώ να το προτείνω και στις πελάτισσές μου».Ως νέα σχεδιάστρια έψαξε πολύ. Διάβασε, σχεδιάσε, απέρριψε, ενέκρινε. Κι έτσι οι τσάντες της είναι διαφορετικές, από αυτές του εμπορίου. Είναι χειροποίητες.
Δε χρησιμοποιεί ένα απλό πλαστικοποιημένο γυαλιστερό χαρτί. Είναι μάτ, μοιάζουν σα να είναι ζωγραφιές, σαν εξώφυλλα περιοδικού.Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι αλυσίδες ατσάλινες, τρούκς, κουμπώματα, κορδόνια. «Θέλω τα υλικά να ταιριάζουν. Βέβαια, αν εγώ προτείνω σε κάποια τσάντα αλυσίδα και η κυρία που θέλει να την αγοράσει προτιμά κορδόνι φυσικά και θα το κάνω». Η Νατάσα Μπουγιάκα απολαμβάνει να δημιουργεί και δε θα μπορούσε να έχει καλύτερο βοηθό από τη μικρή της κόρη. 
«Είναι απολαυστικό η μικρή να προσπαθεί να μιμηθεί αυτά που κάνω. Βλέπω ότι έχει ταλέντο», λέει γελώντας. 








ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ