Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σκεπτικισμός αλλά και ελπίδες για το 2012

Ο σκεπτικισμός που υπάρχει για την αυτοδιοίκηση, αλλά και η αισιοδοξία τουλάχιστον για την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ και την διαχείριση της καθημερινότητας, είναι οι σημαντικότερες σκέψεις των τριών Δημάρχων της Ημαθίας, λίγο μετά την «έλευση» του 2012. Πάντως τόσο η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου όσο και ο Φώτης Δημητριάδης όπως και ο Τάσος Καραμπατζός, δηλώνουν πως η χρονιά που έρχεται είναι πολύ δύσκολη, καθώς ο «Καλλικράτης» συνέπεσε με το μνημόνιο, το ΔΝΤ και την Τρόικα.
«Ανατρέπονται τα πάντα»
Τα λόγια της Δημάρχου Βέροιας Χαρούλας Ουσουλτζόγλου είναι χαρακτηριστικά: «Ζούμε σε καιρούς δύσκολους, η αυτοτέλεια των Δήμων έχει περιοριστεί σε τέτοιο βαθμό που σε καθημερινή βάση ανατρέπεται ο στοιχειώδης σχεδιασμός και προγραμματισμός μας. Δεν ξέρουμε τι μας περιμένει.. Την ίδια στιγμή, η διοικητική γιγάντωση των Δήμων σύμφωνα με τον «Καλλικράτη», δεν μας αφήνει περιθώρια για καθυστερήσεις ή αβλεψίες. Ο Δήμος κάνει ό,τι μπορεί, με όσα μέσα του παρέχει το κράτος, αλλά δε φτάνει μόνο αυτό».
Για το 2012, η Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν ήρθε με τους καλύτερους οιωνούς αφού η πρωτόγνωρη οικονομική κρίση αγγίζει πλέον όλο το φάσμα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής των πολιτών, αφήνοντας μικρά περιθώρια για την ανάπτυξη συναισθημάτων ελπίδας και αισιοδοξίας για το αύριο».
Συνέχισε λέγοντας πως ο Δήμος και οι πολίτες πρέπει να παλέψουν «Μπορούμε ως κοινωνία να δημιουργήσουμε κάτι καλύτερο τη νέα χρονιά. Να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο κοινωνικό οικοδόμημα, θεμελιωμένο στις βάσεις της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και του ανθρωπισμού. Πρέπει να αλληλοϋποστηριχτούμε και να αλληλοβοηθηθούμε, στη γειτονιά, στο χωριό, στην πόλη» , είπε.
Τέλος για τους στόχους του Δήμου για το 2012 υπενθύμισε πως ο Δήμος έχει ήδη εντάξει σημαντικά έργα στο ΕΣΠΑ όπως οι Αστικές Αναπλάσεις, ενώ για τον προϋπολογισμό είπε πως θα είναι διαχειριστικός, αλλά με βλέμμα προς την ανάπτυξη, αρκεί να «εκμεταλλευτεί» τις χρηματοδοτήσεις της Ευρώπης.Διαβάστε περισσότερα στο http://www.maknews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ