Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Όλα όσα έγιναν στον 10ο Φιλίππειο Δρόμο - 650 δρομείς στην εκκίνηση στην Βεργίνα


Την κορδέλα έκοψε ο Διαμαντής Γεωργαλάς από τη Σάμο

Με λιακάδα ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου 2023 ο 10ος Φιλίππειος Δρόμος Βεργίνα - Αλιάκμονας - Βέροια συνολικού μήκους 14,5 χιλιομέτρων. 

Περίπου 650 δρομείς από όλη την Ελλάδα, πήραν εκκίνηση από την Βεργίνα στις 10:30 και σε περίπου 45 λεπτά αργότερα, οι πρώτοι αθλητές έκαναν την εμφάνισή τους στην πόλη της Βέροιας. 


Την ώρα της εκκίνησης στη Βεργίνα, δόθηκε και η εκκίνηση από την Ελιά, για τους μικρούς δρομείς 7, 8 και 9 ετών, που έτρεξαν τον μικρό αγώνα των 500 μ. με πολύ ενθουσιασμό μέχρι τον τερματισμό στην πλατεία Δημαρχείου και φόρεσαν με καμάρι το αναμνηστικό μετάλλιο.


Νικητής του 10ου Φιλίππειου Δρόμου ήταν ο Διαμαντής Γεωργαλάς από την Σάμο που έκοψε την κορδέλα του τερματισμού σε χρόνο 
48' 16'', ενώ πρώτη γυναίκα που τερμάτισε ήταν η Σόνια Τσεκίνη από την Καστοριά.


Τη γραμμή του τερματισμού πέρασαν δρομείς όλων των ηλικιών, ενώ αρκετοί ήταν οι γονείς που λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό πήραν από το χέρι ή στην αγκαλιά τα παιδιά τους προκειμένου περάσουν την αψίδα τερματισμού μαζί, χαρίζοντάς μας υπέροχες εικόνες. 


Με τον Φιλίππειο να πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγγεννα, αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν κάθε χρόνο να τρέξουν με κάποιο χριστουγεννιάτικο αξεσουάρ, ακόμα και με στολή Άι Βασίλη, δίνοντας στην όλη διοργάνωση μια επιπλέον νότα γιορτής


Κάποιοι πάλι επιλέγουν να περάσουν και μηνύματα με την συμμετοχή τους, όπως ο δρομέας που τερμάτισε κρατώντας την σημαία της Παλαιστίνης.


Φέτος, υπήρξαν και 4 συμμετοχές σε αμαξίδιο, μια εκ των οποίων η συμμετοχή του Γιάννη Αβραμίδη που τερμάτισε πρώτος με τον συνοδό του.


Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με τις απονομές και την... παραδοσιακή φωτογραφία των εθελοντών, που σε συνεργασία με την Τροχαία που αποστείρωσε όλη την διαδρομή, συνέβαλαν στην ομαλή διαξαγωγή του αγώνα. 


Όσοι εθελοντές μάλιστα βρισκόταν κατά μήκος της διαδρομής, φρόντισαν να εμψυχώσουν και να χειροκροτούν όλους τους δρομείς, να συνεχίσουν μέχρι τον τερματισμό.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τον Φιλίππειο Δρόμο 
(Ακολουθούν τα ονόματα των νικητών όλων των ηλικιακών κατηγοριών και φωτορεπορτάζ από τις απονομές):






















































































































7 σχόλια:

  1. Καλό θα ήτανε να καταλάβουν κάποιοι ότι όταν θέλουν να κάνουν το χόμπι τους δεν είναι σωστό να δυσκολεύουν τις ζωές των άλλων δημοτών για εχθές όλο το κέντρο ήταν κλειστό Και σήμερα κλείσανε και την Πιερίων κάπου έλεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να γίνεται αν όχι κάθε Κυριακή το ίδιο να γίνεται τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Να δηλώσω οτι δεν είμαι δρομέας, θεωρώ ότι τέτοιου είδους

      Διαγραφή
    2. Εκδηλώσεις ζωντανεύουν τη πόλη και δίνουν και άλλου είδους παραδείγματα, και όχι μιζέρια.

      Διαγραφή
    3. ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΙ ΠΟΥ ΟΛΑ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ Η ΠΟΛΗ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ! ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ!

      Διαγραφή
    4. Ούτε σκατοψυχοι είμαστε ούτε εγωιστες αλλά πίσω από το πληκτρολόγιο όλοι είστε έξυπνοι όταν σου δυσκολεύουν την δουλειά σου δεν είναι θέμα εγωισμού. Μίζερος μπορεί να είσαι εσύ και όχι εμείς που λένε την αντίθετη άποψη από εσάς εκτός και εάν θεωρείτε όλοι εσείς ότι έχετε μόνο εσείς δικαίωμα να κάνετε την ζωή των συνανθρώπων ποιο δύσκολη

      Διαγραφή
  2. Me 15 e ego k ala 15 i kira mu. Efaga 5 kila biftekia. Aku edo. 15 e gia na trexume 15km.ta etrexa to proi sto eak k ime jet.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ