Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χατζηκώστας: Προς τους «πρωταγωνιστές» της «Λευκής Νύχτας»

Την στοιχειοθετημένη αντίθεσή μας – για τη «Λευκή Νύχτα» στη Βέροιας την εκφράσαμε από την πρώτη στιγμή. Τονίσαμε ότι:«Η άποψη μας είναι ότι αυτό που λείπει δεν είναι η «διάθεση» αλλά τα χρήματα και στο λαό της περιοχής μας. Η προσπάθεια μέσω τέτοιων μεθόδων αύξησης του τζίρου δοκιμάστηκε και άλλου χωρίς επιτυχία. Αντίθετα ήταν και χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Αυτοί που «τρίβουν τα χέρια τους» από κάθε παράταση του ωραρίου είναι τα μεγάλα καταστήματα. Αυτό που χρειάζεται είναι αγώνας επαγγελματοβιοτεχνών, εργαζομένων και συνταξιούχων για ριζική αλλαγή της ακολουθούμενης πολιτικής. Οι ευθύνες του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου είναι μεγάλες- ανεξάρτητα από προθέσεις ή αυταπάτες που υπάρχουν. Το ίδιο ευθύνη έχουν και όσοι φορείς της τοπικής διοίκησης έδωσαν την έγκρισή τους για κάτι τέτοιο, μην εκφράζοντας τουλάχιστον πολιτικά την αντίθεσή τους.»

Μία έρευνα της ΓΣΕΒΕ απλά συμπληρώνει με στοιχεία τα όσα υποστηρίξαμε. Ως ποτε οι διοικήσεις των ΕΒΕ, αλλά και μεγάλο κομμάτι τους θα ζει με αυταπάτες;

Η έρευνα της ΓΣΕΒΕ

Επιδείνωση του τζίρου κατά 18% για σχεδόν έξι στις δέκα μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, το δεύτερο εξάμηνο του προηγούμενου έτους, καταγράφει έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, μείωση της ζήτησης και νέων παραγγελιών για το ίδιο χρονικό διάστημα δηλώνει το 62,4% και το 65,9% αντίστοιχα, και μείωση ρευστότητας το 70,1%. Αμετάβλητη παρέμεινε η επενδυτική δραστηριότητα για το 51,14% των επιχειρήσεων, μείωση καταγράφεται για το 34,66% και αύξηση μόνο για το 7,7%.

Ως προς την απασχόληση, υπολογίζεται ότι χάθηκαν συνολικά 23.000 θέσεις εργασίας κατά το προηγούμενο εξάμηνο, ενώ το τρέχον μόνο το 8,1% δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε νέες προσλήψεις. Ωστόσο, ακόμα και όσοι δηλώνουν ότι θα προσλάβουν προσωπικό το αμέσως επόμενο διάστημα, το 36% θα είναι μερικής απασχόλησης, η οποία τείνει να παγιωθεί πλέον ως μορφή, αφού σχεδόν οι μισές μικρές ή πολύ μικρές επιχειρήσεις (48,2%) δηλώνουν ότι ήδη απασχολούν προσωπικό με ευέλικτες μορφές απασχόλησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ