Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

ΔΕΙΤΕ: Η γκόμενα, ο κολλητός, η μάνα, ο πατέρας, ο άκυρος και η ψυχή της παρέας...

ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΜΗΛΟΝ 
Πολλά έχουν γραφτεί για τον Βεροιώτη οδηγό, ακόμα περισσότερα για την Βεροιώτισσα οδηγό. Τίποτα όμως δεν έχει γραφτεί για τον συνοδηγό! Έτσι λοιπόν θα κάνουμε ένα μίνι αφιέρωμα στους συνοδηγούς της καρδιάς μας. 1. Η γκόμενα: Δεν έχει άποψη κι όταν έχει είναι για να προειδοποιήσει τον οδηγό να στρίψει το τελευταίο δευτερόλεπτο. Αν, ου μη γένοιτο, συμβεί ατύχημα είναι αυτή που θα πει «Στα ‘λέγα. Μην τρέχεις» ή «Αφού δεν χωρούσες τι ήθελες και έμπαινες στο στενό;». Συνήθως, μιλάει ακατάπαυστα στο τηλέφωνο με μια φίλη της η οποία χωρίζει ή αλλάζει τους σταθμούς του ραδιοφώνου χωρίς να ακούσει καν το ρεφρέν του τραγουδιού. Εκεί που οδηγεί ο τύπος θα θέλει αγκαλιές, συζήτηση για το που βαδίζει η σχέση και την άποψη του αν της πάει αυτό το κραγιόν. Δεν είναι κακιά απλά δεν είναι και η τύπισσα που θα ήθελες να πάρει κάποια φορά το τιμόνι ακόμα κι αν πήρε το δίπλωμα με την πρώτη όπως συνηθίζει να λέει.

2. Ο κολλητός/ή

Ακούτε ίδια μουσική, ξέρει πότε να μιλήσει και είναι ο μόνος ή η μόνη που ξέρει πότε να ζητήσει το τιμόνι. Εντάξει, είναι μακράν το καλύτερο είδος συνοδηγού. Θα γελάσετε, θα προβληματιστείτε, θα πείτε τα γκομενικά σας και αν μη τι άλλο πάντα πρέπει να υπάρχει κάποιος για να μας στρίβει ή να μας ανάβει το τσιγάρο. Για να μην αναφερθώ στο γεγονός ότι όταν του/της ζητήσεις να κατέβει να δει αν χωράτε να ξεπαρκάρεις θα το κάνει ευχάριστα χωρίς να απαντάει «Καλά τόσο χώρο έχεις δεν βλέπεις;;;;;;» Φυσικά και λατρεύουμε road trip με τους φίλους. Άλλωστε τόσες ταινίες έγιναν κάπως έτσι.

3. Η ΜΑΝΑ ! ! !

«ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙΣ», «ΦΑΝΑΡΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ», «ΠΡΟΣΕΧΕΕΕΕΕΕΕΕΕ», «ΚΟΙΙΙΙΙΙΙΤΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟΟΟΟΟΟΟ», «ΜΗΝ ΣΗΚΩΝΕΙΣ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ». Ε αυτό! Δεν λέω κάτι άλλο νομίζω ότι ήταν αρκετή η δόση, ε;

4. Ο πατέρας

Έν αντιθέσει με τις υστερίες της μάνας, ο daddy είναι ΚΟΥΛ! Φοράει όμως πάντα ζώνη πριν φορέσεις εσύ και δεν θα σου πιάσει κουβέντα για τη θεία σου που προχθές στο τραπέζι πέταξε την τάδε κοτσάνα. Γενικά όλοι οι οδηγοί μετά την τραυματική εμπειρία οδήγησης με τη μάνα παίρνουμε από φόβο τον πατέρα ο οποίος 9/10 φορές θα σου πει και ένα «Μπράβο παιδί μου» με ένα αλλά, αλλά έτσι είναι οι πατεράδες ολιγομίλητοι με ένα αλλά.

5. Ο άκυρος

Φίλος είναι κι αυτός αλλά ΑΚΥΡΟΣ ! Είμαστε έξω και έχει κάνει ολόκληρη μανούρα για να καθίσει μπροστά. Τελικά κάθεται και δεν κάνει τίποτα. Ούτε μιλάει, ούτε λαλάει. Οι πίσω βαριούνται τη ζωή τους, αυτός είναι πιο βαρετός. Του ζητάς να σου ανάψει ένα ρημαδοτσίγαρο κι αυτός σου απαντάει «Δεν καπνίζω ρε φίλε». Οκ, φίλος είναι αλλά την επόμενη φορά τον πορτ μπαγκαζ.

6. Η ψυχή της παρέας

Ακριβώς όπως είναι έξω είναι και σαν συνοδηγός. Ο πρώτος που θα προτείνει να πάτε κάπου. Έχει άποψη για όλα και φυσικά κάνει ότι ο κολλητός + διασκεδάζει και τους υπόλοιπους στα πίσω καθίσματα αφού είναι και υπερκινητικό ον. Επίφοβος σαν συνοδηγός γιατί συνήθως αφαιρείται όσο λέει κάποια ιστορία και μπορεί να μην δει κάποιο φανάρι ή να μην δει το μηχανάκι που έρχεται από τα δεξιά. Ωστόσο τον αγαπάμε και έχει πάντα μια θέση μπροστά!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ