Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κάλεσμα του Συλλόγου Ζωοφίλων Ημαθίας ΖΩ.Η.

ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!!!

Ο σύλλογος Ζωόφιλων Ημαθίας ΖΩ.Η. είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, δεν επιδοτείται ούτε από το κράτος, ούτε την Ε.Ε. και στηρίζεται αποκλειστικά στις συνδρομές των μελών του, σε χορηγίες και σε εκδηλώσεις για την ανεύρεση οικονομικών πόρων. Τα μέλη του συλλόγου προσφέρουν όχι μόνο προσωπικό χρόνο, αμείωτο ενδιαφέρον και προσήλωση στον αγώνα της ενημέρωσης, προστασίας, διάσωσης των άτυχων ζώων, αλλά και οικονομικούς πόρους, στους καιρούς αυτούς της μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας. Δεχόμαστε καταιγισμό εκκλήσεων από ευαισθητοποιημένους μεν αλλά ανήμπορους να δράσουν πολίτες, που  στην αναζήτησή τους για κάποιον αρμόδιο θεωρούν ότι η ευθύνη μπορεί να μετατοπιστεί σε εμάς.
Όμως κι εμείς έχουμε απελπιστικά εγκλωβιστεί σε μια
κατάσταση που μας θέλει να παλεύουμε για τόσα περιστατικά, μόνοι, χωρίς υποστήριξη από τις αρχές και πολλές φορές με χλευαστική  ή και εχθρική αντιμετώπιση από αρκετούς συμπολίτες μας.
   Αντιλαμβανόμαστε και τις διαμαρτυρίες πολιτών που φοβούνται από την παρουσία κάποιων μη εμβολιασμένωνκαι μη υγειών  ζώων. 
Αντί όμως να υπάρξει κραυγαλέα και αποφασιστική αντίδραση και αναζήτηση υπευθύνων γι αυτό το αδιέξοδο, την πληρώνουν τα ζώα και πάλι: εγκατάλειψη, κακοποίηση και οι γνωστές τακτικές βάρβαρης θανάτωσης από αυτούς που δρουν παράνομα .
Γι αυτό κάνουμε έκκληση σ`όλους τους υπεύθυνους συμπολίτες μας να συνεργαστούν και να μας στηρίξουν με όποιο τρόπο μπορούν, ευαισθητοποιώντας κι άλλους στον περίγυρό τους, πιέζοντας τις αρχές και απαιτώντας από τον Δήμονα εντείνει τις στειρώσεις, να φροντίσει για την ευζωία των έγκλειστων στο κυνοκομείο ζώων, να συνεργαστεί με τον σύλλογο σε πλαίσιο αμοιβαιότητας, αναγνωρίζοντας τον θεσμικό ρόλο που μας έχει παραχωρήσει η πολιτεία στην διαχείριση του θέματος των αδέσποτων και να πάρει επιτέλους σοβαρά το ρόλο του και τις ευθύνες του.
Ιδιαίτερη έκκληση απευθύνουμε στην εκπαιδευτική κοινότητα, αφού το κράτος δεν προωθεί τη ζωοφιλία μέσω της εκπαίδευσης, όπως γίνεται σε άλλες χώρες, να πάρουν πρωτοβουλία και να αναπτύξουν προγράμματα στην κατεύθυνση αυτή.
Και παρακαλούμε, μην ξεχνάτε:
ΥΙΟΘΕΤΟΎΜΕ -  ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΖΩΑ
ΣΤΕΙΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΜΑΣ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΒΑΝΑΥΣΟΤΗΤΑΣ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟΙ
Θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας.
Το Πάσχα πλησιάζει και την Κυριακή 28 Απριλίου, από το πρωί έως το απόγευμα, σας περιμένουμε στο πάρκο της Ελιάς για το πασχαλινό bazaar για τα αδέσποτα της πόλης μας. Με χαρά και αγάπη, σας ετοιμάσαμε όμορφες λαμπριάτικες λαμπάδες και πασχαλινά καλαθάκια, ενώ θα έχουμε και σκυλάκια για υιοθεσία. 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ ΖΩ.Η.
zoipets@gmail.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ