Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Απογοητευμένοι οι έμποροι της Βέροιας με την κατανομή κονδυλίων του «Διέξοδος»

Επιστολή προς Τζιτζικώστα: «Πολλά αναπάντητα ερωτήματα για τον αποκλεισμό των συναδέλφων μας»
Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα σχετικά με την κατανομή των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για το πρόγραμμα «Διέξοδος», έστειλαν τα μέλη της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας. Μέσα από την επιστολή, εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την άνιση κατανομή των κονδυλίων, που άφησε τους εμπόρους της Βέροιας χωρίς ευρώ, αποκλείοντάς τους από την χρηματοδότηση. Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευση για την άνιση κατανομή και κονδυλίων του ΕΣΠΑ όσον αφορά το πρόγραμμα ΔΙΕΞΟΔΟΣ.

Με βάση τα πρόσφατα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν στις 29/12/2020 οι έμποροι της Βέροιας αποκλείστηκαν από την χρηματοδότηση των συγκεκριμένων κονδυλίων, ρίχνοντας στις καλένδες το λιανεμπόριο και κατ’ επέκταση την τοπική οικονομία.

Από το πρώτο γενικό κλείσιμο τον Μάρτιο του 2020 το λιανικό εμπόριο υπέστη σοβαρό οικονομικό πλήγμα με δεδομένο ότι ήταν κλειστά και την περίοδο του Πάσχα. Το δεύτερο και πιο οδυνηρό γενικό κλείσιμο που διανύουμε οδηγεί τους εμπόρους-καταστηματάρχες σε αδιέξοδο διότι δεν υπάρχει «φως στο τούνελ».

Μια ελπίδα ανάσας ήταν για όλους μας η στήριξη του λιανεμπορίου από το συγκεκριμένο επενδυτικό εργαλείο και αυτή δυστυχώς αγνοήθηκε από τους ιθύνοντες.

Ως πρόεδρος του Συλλόγου θα ήθελα να σας επισημάνω ότι εμείς εστιάζουμε λιγότερο στο «πόσες» επιχειρήσεις θα πάρουν αλλά στον «σκοπό» για τον οποίο θα πάρουν.

Η αξιοποίηση των όποιων διαθέσιμων πόρων πρέπει να γίνει ορθολογικά χωρίς να διαταραχθούν κοινωνικές ισορροπίες και δίχως αδικίες γιατί ραχοκοκαλιά της κάθε τοπικής κοινωνίας είναι το λιανεμπόριο.

Η παραγωγική μεγέθυνση φέρνει ισχυρή τοπική οικονομία, μεγαλύτερη παραγωγικότητα, σταθερές θέσεις εργασίας ενώ διευκολύνει και την εξωστρέφεια.

Με βάση όλα τα παραπάνω, υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα για τον αποκλεισμό των συναδέλφων μας, πράγμα που είχε επισημάνει και η ΕΣΕΕ σε επιστολής της προς όλους τους περιφερειάρχες να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο λιανεμπόριο αλλά δυστυχώς οι παρατηρήσεις μας και τα δίκαια επιχειρήματά μας δεν σας έπεισαν.

Εμείς θέλουμε να επενδύσουμε στην δουλειά μας και να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, εσείς επιθυμείτε κάτι τέτοιο;»

Mε εκτίμηση
Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος
Αθηνά Πλιάτσικα Τσιπουρίδου

15 σχόλια:

  1. Για θυμιστε μου κύριοι και κυρίες ελεύθεροι επαγγελματίες τι ψηφίσατε στις εκλογές τον Ιούλιο του 2019;Καλά να πάθετε ρε μεγαλοκαπιταλιστές απ' τα lidl που δε σας άρεσε ο Συριζα !!Που νομίσατε ότι σας υπολόγιζαν για επενδυτές και επιχειρηματίες !!Τώρα κλάψτε ρε κακομοίρηδες κι όπως θα κλαίτε να φωνάζετε ζήτω η ν.δ.!!Δε σας λυπαμαι καθόλου.Οτι παθαίνετε απ αυτή την ανικανη κι επικίνδυνη κυβέρνηση σας αξίζει.Κι εχετε να πάθετε κι άλλα ακόμη!!Γιατί είχαμε μια κυβέρνηση που με το έτσι με το αλλιώς τα είχε βάλει όλα σ' έναν δρόμο και φωναζατε να φύγει για να φέρετε το συρφετό των α(χ)ρήστων. Αιντε τραβάτε να κάνετε κανά συλλαλητήριο για τη Μακεδονία !!Τι;;Οχι;; Τώρα ειναι καλή η συμφωνία ;;Καλά μη πάτε για συλλαλητήριο, πάτε εκκλησία να προσευχηθείτε!Τι;;Τις έκλεισαν οι "εθνικόφρονες " χριστιανοί;;Καλά ..Αραξτε στην tv να δείτε τη Σία που θα σας μιλήσει για τους υπερκομψους που σας κυβερνάνε και μη πάτε ψυγείο.Φατε πέτρες !!Κερνάει ο Κούλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο είναι η διαφορά;;; 15,17,19% χαχαχαχαχα.Υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα;;;

      Διαγραφή
    2. ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ; ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ; είσαι για λύπηση.

      Διαγραφή
    3. Γιάννη μην παρεκτρέπεσαι.

      Διαγραφή
    4. Φυσικά και δεν υπάρχει Σύριζα γιατί σας αξίζει νουδου και φαί απ' τα σκουπίδια και στις ουρές για ένα κιλό πατάτες ..Αυτό σας αξίζει κι αυτό θα έχετε ..

      Διαγραφή
    5. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Η ΧΩΡΑ.

      Διαγραφή
    6. Χαχαχα, καημένε ζαιε, μη στεναχωριέσαι, κανείς δε τρώει απ τα σκουπίδια. Οι αριστεροί είναι ζάμπλουτοι και οι υπόλοιποι Δόξα τω Θεώ έχουν τη δουλειά τους.

      Διαγραφή
  2. Με κυβερνήσεις πειθήνια όργανα της ΝΤΠ και της ΕΕ υπάρχει μόνο αδιέξοδος για την πατρίδα μας η οποία μετατρέπεται σε ισλαμικό σκουπιδοτενεκέ .
    Θα μείνουν τα λίγα λαμογια να τρώνε τα ΕΣΠΑ τα άθλια κομματόσκυλα ,οι Γκρούεζες .
    Οι υπόλοιποι πάνε για αφανισμό.
    Τρίζουν τα κοκκαλα οσων πολέμησαν και έχυσαν το αιμα τους για τουτη την πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΟΣ ΦΙΛΕ ΣΥΜΓΩΝΟ ΚΑΙ ΑΣ ΜΕ ΛΕΝΕ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ.
      ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΦΑΓΑΝ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ;

      Διαγραφή
    2. ΡΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΩ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΡΕΛΛΕΝΟΜΑΙ!!!
      ΤΟ 80 % ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΨΩΝΙΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΝΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΒΙΤΡΙΝΑ.
      ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΝΤΛ ΠΟΥ ΤΟ ΚΥΝΗΓΑΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΤΑΙΖΕΤΑΙ ΧΥΜΑ ΜΑΥΡΑ.
      ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΜΟΥΤΡΑ ΓΙΟΑ ΒΟΗΘΕΙΑ;
      ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΩ 55% ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΜΟΥ;
      ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΗΤΩΜΕΝΟΙ;
      ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ Ε ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ.
      ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΜΠΑΙΝΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΚΡΥΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΙΟΣΤΗ ΤΟΥ.

      ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΕΡΑ ΤΟΥ.

      Διαγραφή
  3. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΤΖΙΤΖΙ
    ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ
    ΑΣΧΕΤΑ ΤΩΡΑ ΑΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΟΒΑΝ
    ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΨΥΛΛΟΥΣ ΣΤΑ ΑΧΥΡΑ
    ΑΜΑ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΒΙΣΜΑ ΛΟΓΙΚΟ
    ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΧΑΜΗΛΟ ΤΖΙΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν και τα έχουμε ξαναπεί δεν θέλετε να το καταλάβετε.
    Το εμπόριο με την παλιά νοοτροπία που ξέρατε (χωρίς αποδείξεις, χωρίς ένσημα, χωρίς δώρα και επιδόματα άδειας, με ψεύτικες εκπτώσεις, με υπερτιμημένες τιμές, με μικρομάγαζα, χωρίς ιστοσελίδα πωλήσεων, χωρίς πάρκιν κλπ,κλπ) έχει παιθάνει και μαζί του όποιοι δεν προσαρμόζονται στο νέου τύπου εμπόριο. Μην περιμένετε να σας σώσει κανένας Τζιτζι, κανένας Κουλης, κανένας Αλέξης, καμία Φώφη. Θα σωθεί όποιος αλλάξει και προσαρμοστεί γρηγορότερα στα νέα δεδομένα, λιγότερα και μεγαλύτερα μαγαζιά τύπου πολυκατάστημα, και ηλεκτρονικό εμπόριο. Μαζευτείτε και κάντε εταιρείες, όσο δύσκολο και αν είναι, αλλιώς...
    Δεν βλέπετε ότι δεν έχετε τη συμπαράσταση κανενός; Δεν μπορείτε να απειλήσετε πλέον κανένα με την ψήφο σας διότι είναι Ευρωπαϊκή κατεύθυνση οι αλλαγές και δεν υπάρχει περίπτωση να μην εφαρμοστούν. Μας έχουν δεμένους με τα χρέη και αν δεν κάνουμε ότι λένε δεν θα μας δώσουν ούτε ευρώ.
    Και μεταξύ μας καλά θα μας κάνουν διότι το είχαμε ξεφτιλήσει δεν είχαμε κράτος δεν είχαμε τίποτα. Όποιος έκλεβε με θράσος και απειλούσε με ψήφους ή (λάδονε) έκανε τη δουλειά του. Θα μας κάνουν κράτος με το στανιό διότι κουράστηκαν και δεν τους συμφέρει να μας σώζουν και να μας δανείζουν χωρίς αποτέλεσμα 200 χρόνια τώρα.
    (πάταξον μεν άκουσον δε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα περισσοτερα σωστα τα λες αλλα επρεπε να γινουν πριν παθουμε αυτο που παθαμε. τωρα κανεις δε θα μας σωσει και θα μας κανει σωστο κρατος . τωρα μας εκαναν αποικια χρεους και ετσι θα μας εχουν μεχρι...
      και φυσικα απο τη μερια τους καλα εκαναν και κανουν γιατι ετσι ειναι στη οικονομια ( και ισως και αλλου). δεν εχουν κανενα λογο να σε σωσουν οπως εσυ θελεις, σε κρατουν με "ορούς" για να εισαι του χεριου τους. ας ειχαν μυαλο κυριως οι πολιτικοί μας αλλα και εμεις ως λαος. η χρεοκοπια που μας ηρθε ισούται με εθνική καταστροφή και κανεις απο τους βασικους υπαίτιους δεν εδωσε λογο και φυσικα δεν τιμωρήθηκε. συμπέρασμα :
      "ο σώζων εαυτόν σωθήτω".

      Διαγραφή
    2. Στον (Ανώνυμος6 Ιανουαρίου 2021 - 11:31 π.μ.)
      Χαίρομαι που υπάρχουν και άλλοι συμπολίτες μου που μπορούν να δουν κάπως πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Όσο για τη διάσωση που λες δεν διαφωνούμε (δεν εννοούσα σωτηρία με αυτοδιαχείριση), λέμε το ίδιο πράγμα. Σωτηρία για εμάς στην κατάστασή μας θα είναι αν μπορούμε να εργαζόμαστε, να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας υγεία λογαριασμούς κοινής ωφέλειας κλπ, να μπορούμε να καταναλώνουν και να πληρώνουμε - διαχειριζόμαστε τα χρέη μας τα ατομικά και τα κρατικά. Αυτό θα μας κανουν και να είσαι σίγουρος ότι θα είναι η αναγκαία σωτηρία για εμάς.

      Διαγραφή
  5. Ντροπή σας ρεεεεεεεεε
    Αναλγητοι, αναίσθητοι , εκτρώματα. Οι εκλογές θά έρθουν εσείς θα πάρετε τον ΠΟΥΛΟ. Ζητήσετε ψήφους από αυτούς που τα δώσατε χοντρά.
    Τζίτζι άι σιχτηρ αλήτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ