Quantcast

http://picasion.com/

Το κοινό αίσθημα...

Tου Χρήστου Ζαμπούνη

«Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η ανάρτησις φωτογραφιών ή βίντεο από το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο «Nammos» του Ντουμπάϊ ενόχλησε πλείονες του ενός κατοίκους της χώρας της φαιδράς πορτοκαλέας. Η στοχοποίησις των κάθε είδους celebrities, οι οποίοι προέβαλαν, στα μέσα κοινωνικής δικτυώσεως, τους εαυτούς τους σε στιγμές ευωχίας και συνωστισμού, ήτο μία αναμενόμενη αντίδρασις. Η βιαιότης της αντιδράσεως ενδέχεται να εξέπληξε τινάς, αλλά και πάλι, διερωτάται κανείς τι εμφιλοχώρησε εις τον εγκέφαλόν τους ώστε να μην συναισθανθούν τις συνέπειες της πράξεώς τους, μολονότι, το τονίζω αυτό, δεν έπραξαν κάτι το παράνομο.

Το Ντουμπάϊ είναι ανοικτό, και ο καθείς, εφ’ όσον έχει υποβληθεί στο απαραίτητο μοριακό τεστ (PCR) και έχει ευρεθεί αρνητικός, δύναται να το επισκεφθεί ανενόχλητος. Επίσης, ο καθείς έχει το δικαίωμα να ορίζει τον εαυτό του όπως θέλει, σύμφωνα με την Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη. Από εκεί και πέρα, μεσολαβεί το κοινό αίσθημα.

Το κοινό αίσθημα είναι τόσο δυνατό και τόσο ευμετάβλητο, που θα εδύνατο κανείς να το παρομοιάσει με ακραίο φυσικό φαινόμενο. Τι και αν ορισμένοι από τους στοχοποιηθέντας είχαν σοβαρό επαγγελματικό λόγο παρουσίας στο αραβικό αυτό Εμιράτο, όπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αφού εκεί προπονούνται οι τεννίστες εν’ όψει του Αυστραλιανού Open.

Η εικόνα του να διασκεδάζει στο «Cipriani» με την παρέα του θα τον στοιχειώνει για αρκετό καιρό, έως ότου ξεχασθεί και αντικατασταθεί από άλλες εικόνες –θέλω να ελπίζω–, αυτές των επιτυχιών του στο τέννις. Για τους υπολοίπους εκτεθέντας φοβούμαι ότι ο χρόνος θα είναι πιο μακρύς».

7 σχόλια:

  1. Αλήθεια, ο καθείς έχει το δικαίωμα να ορίζει τον εαυτό του όπως θέλει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ. Ζαμπουνης παρακαλείται να γράψει και ένα άρθρο με τέτοια ωραία επιχειρηματα για να μας εξηγήσει το λόγο που η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δεν ισχύει για εμάς τους μη σελεμπριτις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι και ο καθείς δύναται. Μόνο οι έχοντες και κατέχοντες δύνανται. (Δούλευε να τρως και κλέψε να χεις λέει ο σοφός λαός). Ο βιοπαλαιστής , αυτός που έχει στόματα να θρέψει, δε μπορεί να πάει ούτε σε αράχωβές ούτε σε ντουμπάι. Ελπίζω μονο κύριε ζαμπούνη, που έχεις το θράσος και τους υπερασπίζεσαι, μετά απο δέκα ημέρες να μην βρεθούν σε καμια εντατική. Να πανε στο ντουμπάι για ιατρική περίθαλψη. Αλλά τι λέω ο ανόητος, πάλι εμεις θα πληρώσουμε τα έξοδα για την ανευθυνότητα τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να΄ταν μόνο το Ντουμπάι για αποδράσεις κ. Ζαμπούνη. Εδώ ξέφυγε χωρίς sms από όλη την άμυνα του μπάογκ ο Πινακάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΤΩΧ.....ΔΕΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ? ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ, ΕΚΠΟΜΠΕΣ, ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ , ΜΜΕ κ.λ.π ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩ...ΣΥΝΔΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ ΝΑ ΣΤΡΩΣΟΥΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΤΑΝ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΙΤ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ.
    ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΛΕΜΠΑ.
    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΔΩ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΤΡΟΛΑΚΙΑ;
    ΤΡΟΛΑΚΙΑ...ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΡΕ
    ΤΣΑΤΣΑΚΙΑ;
    ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ...ΤΡΕΛΟΙ ΔΕΝ ΕΊΣΤΕ
    ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ ΕΙΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Χρήστο. Όταν γράφεις "Η βιαιότης της αντιδράσεως ενδέχεται να εξέπληξε τινάς, αλλά και πάλι, διερωτάται κανείς τι εμφιλοχώρησε...", δεν μπορει μετά να λές "τις συνέπειες της πράξεώς τους...". "Τας συνεπείας" φίλε Χρήστο. "Τας συνεπείας". Ο άλλος αναστατώθηκε με ένα "ορθόν"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ