Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 5.000 οι νεκροί στην Ελλάδα - Ελπίδα οι εμβολιασμοί

Το «ψυχολογικό όριο» των 5.000 θανάτων από κορωνοϊό ξεπέρασε η χώρα, αν και τα κρούσματα βαίνουν σταθερά μειούμενα μετά από περισσότερες από οκτώ εβδομάδες lockdown. Χθες, το απόγευμα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 427 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, 407 διασωληνωμένους σε ΜΕΘ και 54 ακόμη νεκρούς από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.011 θανάτους συνολικά στη χώρα. Μέσα στο 2021, σε μόλις τέσσερις ημέρες δηλαδή, έχουμε χάσει 173 συνανθρώπους μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται στα 140.526.

Σημειώνεται ότι τα τεστ που διενεργήθηκαν χθες -την πρώτη Κυριακή του χρόνου- ανήλθαν σε μόλις 8.282, ενώ, ως γνωστόν, οι ειδικοί θέλουν τουλάχιστον 15.000 τεστ ημερησίως για να υπάρξει ασφαλές δείγμα της πορείας της πανδημίας.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των διασωληνωμένων παραμένει σε σταθερά υψηλά επίπεδα, άνω των 400, παρά το δίμηνο lockdown στη χώρα, γεγονός που προβληματίζει τους ειδικούς.

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί υγειονομικών σε όλη τη χώρα

Το ελπιδοφόρο μήνυμα είναι ότι ξεκίνησαν σήμερα οι εμβολιασμοί υγειονομικών σε μια σειρά από νοσοκομεία της Ελλάδας.

Εμβολιασμός στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας έφτασε στη χώρα μας η τρίτη αποστολή εμβολίων των Pfizer/BioNTech. Η νέα παρτίδα με τα 83.000 εμβόλια έφθασε αεροπορικώς με την πτήση cargo της DHL Express από το Βέλγιο στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 5:30, ενώ στη συνέχεια μέρος της νέας παρτίδας έφυγε μέσω πτήσης της DHL Express για Θεσσαλονίκη, όπου και έφθασε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στις 8:30.

Θεμιστοκλέους: Πάνω από 9.500 εμβολιασμοί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα

Το απόγευμα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, έδωσαν στοιχεία για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας και στον κόσμο.

Η κυρία Θεοδωρίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι οι αριθμοί που μας γέμισαν θλίψη και απελπισία θα υποχωρήσουν βαθμιαία και θα έχουμε τα νούμερα καθημερινά των εμβολιαζόμενων κατά του κορωνοϊού.

Όπως είπε, το εμβόλιο αποτελεί το μεγαλύτερο επιστημονικό επίτευγμα του 2020, έγινε σε λίγους μήνες σε αντίθεση με άλλα κλασικά εμβόλια που χρειάστηκε πάνω από 10 χρόνια για να παραχθεί.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους είπε ότι από τις 27 Δεκεμβρίου έχουν γίνει 9.528 εμβολιασμοί στη χώρα μας, ενώ το απόθεμα στις ελληνικές αποθήκες αυτή τη στιγμή είναι 152.580 δόσεις. «Ενδεικτικό των δυσκολιών της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνει όλος ο πλανήτης είναι πως αρκετές χώρες της Ευρώπης έχουν κάνει ελάχιστους εμβολιασμούς μέχρι σήμερα. Εχουμε πετύχει εμβολιαστική κάλυψη που μας κατατάσσει στον μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης», είπε.

Ο στόχος για τις 8 Ιανουαρίου και η αύξηση του ρυθμού εμβολιασμών

Οσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα για τους μελλοντικούς εμβολιασμούς, ανέφερε: «Σήμερα έγιναν εμβολιασμοί σε 56 νοσοκομεία. Εγιναν σήμερα 5.655 εμβολιασμοί για τον ιό. Ο ρυθμός αυτός θα συνεχιστεί μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, που θα προστεθούν άλλα 55 νοσοκομεία στην επιχείρηση. Τότε ο ρυθμός θα αυξηθεί στους περίπου 8.000 εμβολιασμούς την ημέρα».

Τέλος, τόνισε: «Στόχος είναι μέχρι τέλος του μήνα να εμβολιαστεί ο μέγιστος αριθμός ατόμων, έχοντας εξασφαλιστεί η δεύτερη δόση. Αν προστεθούν οι παραδόσεις άλλων εμβολίων, όπως της Moderna, θα αυξηθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών. Στις 11 Ιανουαρίου θα ανοίξουν οι αιτήσεις για εμβολιασμούς από την ειδική πλατφόρμα».

«Ο εμβολιασμός εξελίσσεται κανονικά και προγραμματισμένα και πιστεύουμε ότι με τη μεγαλύτερη διαθεσιμότητα η χώρα μας θα ανταποκριθεί» είπε η πρόεδρος της επιτροπής εμβολιασμών. Όπως σημείωσε, η αποδοχή στον εμβολιασμό έχει υπερνικήσει την αρχική διστακτικότητα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, μετά το εμβόλιο της Pfizer αναμένουμε εκείνο της Moderna και ίσως να είναι ταχεία η έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca. «Θα πρέπει να πούμε ότι τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού σε ορισμένες χώρες έχουν δημιουργηθεί γιατί αυτές οι χώρες, όπως η Ρωσία ή η Κίνα, είχαν την τόλμη και πήραν το ρίσκο να εφαρμόσουν σε ευρεία κλίμακα εμβόλια που δεν είχαν ολοκληρώσει τις έρευνες» είπε η κ. Θεοδωρίδου.

7 σχόλια:

  1. Εἴτε δεχθοῦμε τόν ἐξωφρενικό ἀριθμό θανάτων πού ἀποδίδονται μέ κριτήρια μπακαλίστικων ὑπολογισμῶν Πολυμενέως στόν κοροϊδοϊό, ἐξαφανιζομένων τῶν ἄλλων αἰτίων καί ἀποσιωπωμένου τοῦ συνολικοῦ ἀριθμοῦ θανάτου ἀσχέτως αἰτίων, γιά νά φαντάζῃ σἂν μπαμπούλας, εἴτε ὄχι, ἕνα εἶναι βέβαιον. Ὁ ἀντισυνταγματικός ἐγκλεισμός (lockdown) ΔΕΝ λειτουργεῖ. ΔΕΝ ὠφελεῖ, μόνον βλάπτει. Ὅσῳ συντομότερα τό καταλάβουν ὡρισμένοι, τόσῳ γρηγορότερα θά συνειδητοποιήσουν καί τίς φροῦδες ἐλπίδες πού καλλιεργεῖ ἡ προπαγάνδα ὑπέρ ἐμβολίων, «ἐμβολίων» καί λοιπῶν «λύσεων» στό ἀμελητέο, ἀνάξιο λόγου πρόβλημα. Εἶναι νόμος, τό πολύ περίσσιο χαλάει τό ἴσιο. ΔΕΝ εἶναι λογικό νά καῖμε τό στρῶμμα γιά νά καοῦν οἱ ψύλλοι! Οἱ ἀρνητές τῆς λογικῆς ψεκασμένοι καραντινάκηδες πρέπει ν' ἀπομονωθοῦν. Ἤδη εἶναι πολύ ἀργά._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς είσαι ξεκομμένοςαπό την κοινωνία ,γιατί αν δεν ήσουν σίγουρα θα είχες κάποιον γνωστό,φίλο,συγγενή που κόλλησε,υπέφερε και τελικά κατέληξε. Το ότι χρησιμοποιείς αυτόν τον τρόπο γραφής δείχνει μάλλον το ότι θεωρείς τον εαυτό σου κάτι ξεχωριστό και τελικά ειδήμονα! Τρίχες κατσαρες...

      Διαγραφή
    2. Εδώ πέθανε ξαφνικά από κορωνοϊό ο γνωστός του και αυτός το μόνο που βρήκε να γράψει ήταν ότι το όνομα του εκλιπόντος δεν ήταν παροξύτονο. Μην ασχολείσθε...

      Διαγραφή
    3. Ακόμα ένας απο σας δεν τον έχει απαντήσει ποτέ με επιχειρήματα.
      Μόνο τον ειρωνευεστε και τον μειώνετε.
      Γραφει ετσι γιατί ξέρει γιατί μπορεί.
      Ζοριζεστε σε κάτι ;
      Σας ενοχλεί η αλήθεια ;
      Πείτε μας εσείς ΕΠΏΝΥΜΑ ποιους ξέρετε που νοσησαν που υπέφεραν και που κατέληξαν απο την γριπη αυτη;
      Πείτε μας τι ιστορικό ιατρικό ειχαν, τι αλλα νοσήματα ειχαν, που τωρα επειδή ασχολούνται τα ΜΜΕ δηθεν ειναι σοβαρο ενω τοσα χρονια οπως λεει κι ο μεγας λοιμοξειολογος τσιορδας
      Οτι καθε χρονο εχουμε πανδημια με
      Περισσότερους νεκρούς αλλα τότε δεν νοιάζονταν κανείς ποιος και απο τι πεθανε.
      Τωρα μας νοιάζει δηλαδή και είναι ολοι
      Απο κοβιντ ε;
      Ποσα πληρώνεστε ρε;
      Με το άρθρο παει η ταρίφα ;
      Με τον μήνα ;

      Διαγραφή
  2. Γελάνε τα τσιμέντα. Είστε πλέον γραφικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε σήμερα [ΣΗΜ: 02-09-2020] με έκτακτο δελτίο τύπου προσωρινά στατιστικά στοιχεία που αποτυπώνουν την εβδομαδιαία εξέλιξη των θανάτων από την 1η έως την 35η εβδομάδα του έτους 2020.

    Τα στοιχεία αναφέρονται στους θανάτους που έλαβαν χώρα στην Ελληνική επικράτεια, κατά την εν λόγω περίοδο, οι οποίοι προκλήθηκαν από διάφορες αιτίες περιλαμβανομένων των θανάτων λόγω της πανδημίας Covid-19.

    Τα στοιχεία προέρχονται από δεδομένα που διαβιβάζονται από τα Ληξιαρχεία όλων των Δημοτικών Αρχών σύμφωνα με τα γεγονότα θανάτων που έχουν δηλωθεί και καταχωρηθεί μέχρι την ημερομηνία διαβίβασής τους.


    Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι θάνατοι στην Ελλάδα κατά τις πρώτες 35 εβδομάδες του 2020 (διάστημα 1η Ιανουαρίου 2020 -1η Σεπτεμβρίου 2020) ανήλθαν σε 86.093 (43.033 άνδρες και 43.060 γυναίκες) ενώ για την αντίστοιχη περίοδο του 2019 ανήλθαν σε 86.322 (43.500 άνδρες και 42.822 γυναίκες) παρουσιάζοντας μείωση της τάξης του 0,27%.

    Ἀναρωτιέμαι: ὅποιος μιλάει ἀκόμη γιά πανδημία κοροϊδοϊοῦ ἀπό τό «ἐμβόλιο» τό ἔπαθε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://www.youtube.com/watch?v=lNUzXMPoitw
    εδω ειναι πριν πιασει δουλεια στο δελφιναριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ