Quantcast

http://picasion.com/

Τέλος τα κλειστά σχολεία για τις εκλογές εκπαιδευτικών - Θα γίνονται Σάββατο

Κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή νομοσχέδιο που περιλαμβάνει δύο διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τα δύο άρθρα, αφορούν προσλήψεις επιπλέον εκπαιδευτικών αλλά και εκλογές για την ανάδειξη υπηρεσιακών συμβουλίων. Στη διάταξη για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων κατά τις εκλογές για την ανάδειξη των υπηρεσιακών συμβουλίων των εκπαιδευτικών, προβλέπεται ότι οι εκλογές θα γίνονται ημέρα Σάββατο αντί για εργάσιμη ημέρα και ώρα για να μην διακόπτεται η εκπαιδευτική λειτουργία και να μην αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων, ενώ δίνεται η δυνατότητα και για ηλεκτρονική ψηφοφορία. «Βάζουμε τέλος στην πρακτική να διακόπτεται η εκπαιδευτική λειτουργία ενώ οι εκλογές θα μπορούν να γίνονται και μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας», αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Αναλυτικά τα δύο άρθρα που κατατέθηκαν στη Βουλή έχουν ως εξής:

Άρθρο 10: Ενισχύονται οι πιστώσεις για την πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών και ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού, για την ομαλή λειτουργία εκπαιδευτικών δομών τη σχολική χρονιά 2020-2021, μέσω του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τα πρόσθετα κονδύλια αυτά είναι ύψους έως 118 εκ. ευρώ - επιπλέον των πρόσθετων κονδυλίων έως 200 εκ. ευρώ για προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού που προβλέφθηκαν με το Ν 4722/ΦΕΚ 177 Α’/15-9-2020. Τα κονδύλια αυτά προβλέφθηκαν για τη φετινή σχολική χρονιά, δεδομένων και των αυξημένων αναγκών λόγω του κορωνοϊού.

Άρθρο 13: Προβλέπεται οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων του εκπαιδευτικού προσωπικού και του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης να πραγματοποιούνται ημέρα Σάββατο (αντί για εργάσιμη ημέρα και ώρα), προκειμένου να μην διακόπτεται στο ελάχιστο η εκπαιδευτική λειτουργία και να μην αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα για ηλεκτρονική διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

32 σχόλια:

  1. Επί τέλους κάτι αλλάζει σε αυτή τη χώρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ακριβώς; Το τζάμπα. Εστω λίγο. Ας πούμε, τελος το επίδομα έγκαιρης προσέλευσης ή άναμα μηχανής του αυτοκινήτου. Τι περίμενες; Να γίνει η επανάσταση και εσυ να κρατάς σημαία και αφου εδραιωθεί το νέο εργατολαικό σύστημα , να σε ορίσουν υπεύθυνη καθαριότητας της πόρτας του γραφείου του Διοικητή με πεντε χιλιάρικα μισθό , κρατικό αυτοκίνητο με οδηγό και κάρτα αγορών απο ΜΑΡΚΕΤ που μόνο οι ιστρούχτορες ψωνίζουν; Δεν ειμαι Κούλης ουτε Τσίπρας. Αηδιασμένος είμαι απο τους απίστευτους προοδευτικούς τάχα μου.

      Διαγραφή
    2. Ε ναι! ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΊΑ !
      ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΜΚΟ ...!
      ΠΟΥ ΖΕΙΣ?
      ΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΠΑΣ Κ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΤΙ!!

      Διαγραφή
  2. Επιτέλους να μερικά πράγματα να μπαίνουν στην θέση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτέλους! Και αν καθιερωθεί κάθε χαμένη σχολική μέρα από κατάληψη να αναπληρώνεται με οποιοδήποτε τρόπο (πχ Σάββατα ή αργίες) τότε πραγματικά κάτι θα αρχίζει να αλλάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΛΟΓΩ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΞΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλαμε να γίνει εδώ και χρόνια. Άργησαν να το κάνουν. Φυσικά η αλλαγή αυτή δεν έχει καμιά σχέση με την ουσία της εκπαίδευσης και τη βελτίωσή της. Αυτά δεν βελτιώνονται ούτε με 5 ούτε με 10 περισσότερες εργάσιμες ημέρες.

      Διαγραφή
  5. Χτυπημα στην δημοκρατία.
    Ο σύλλογος καφέ και τσίπουραδικών ανά τη Ελλάδα, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την φασιστική κίνηση της υπουργού που χτυπάει τον κλάδο, μια ημέρα μείον στις εισπράξεις των μαγαζιών μας από τους επιστήμονες εκπαιδευτικούς και τους χαβαλέ δες και μη μαθητές των, που θα μας λείψουν την ημέρα γιορτής της δημοκρατικής διαδικασίας εκλογής φιλοκυβηρνητικων ηγεσιων( και) της παιδείας.
    Μη μας χτυπησετε και αλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τους γά@@@ε την ψυχολογία τους εκπαιδευτικούς.
    Νομίζω ότι ήρθε η ώρα για επίδομα εκλογών Σαββάτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑΙ ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΛΛΑΓΗ,ΑΛΛΑΞΕ Η ΖΩΗ ΟΛΩΝ,ΗΡΘΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,Η ΤΑΞΗ, Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΤΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ἔκαμαν καί κἄτι καλό οἱ ἀφωρισμένοι, καί δέν τούς τὤχα. Τόσα χρόνια, μόνον ἐχθροί τῆς ἐκπαιδευτικῆς κοινότητος ἤθελαν νά ἐκτιθέμεθα, ὡς μή ὤφειλε, μέ τίς συνδικαλιστικές ἐκλογές σέ ἐργάσιμες ἡμέρες καί ὧρες. Σάββατο καί μόνον Σάββατο.

    Πλήν τίποτε σωστό στό ἀκέραιο: ἡ ἠλεκτρονική ψηφοφορία εἶναι ἰδεώδης γιά λαθροχειρίες._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και πάρα πολύ αργήσατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι οι εκλογες μας πειραξαν. Στο σχολειο της κορης μου ακομα δεν εχουνε στειλει καθηγητες ολων των ειδικοτητων. Τουλαχιστον πηραμε ωραιες μασκες να τις απλωνουμε για πικνικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
    Δε χρειάζεται να πω κάτι άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αυτό ήταν πολύ βασικό, αν και κακώς ήταν έτσι. Στην κυριολεξία... σώθηκε η παιδεία!

      Διαγραφή
  12. Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣΑΣ ΚΟΥΚΙΑ Κ ΝΑ ΦΤΕΙΝΕΙΣ !!
      ΕΣΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΡΜΠΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΙΖΕΣ ΜΕ ΜΠΑΜΠΟΥΣΚΕΣ

      Διαγραφή
    2. Μάλλον φταίει το ότι εσύ έπαιζες με μπάρμπι αδερφέ για αυτό δεν πρόσεξες την φωτογραφία, άνοιξέ την κοίτα προσεκτικά και πες μου τι βλέπεις! χαχαχα

      Διαγραφή
  13. Αμέσως αγωνιστικός απεργιακός αγώνας. Και με την ευκαιρία, να ζητήσουν και δωρεάν τυρόπιτα και καφέ το πρωί. Προτείνω να μπει σε Δημοκρατική διαδικασία η πρόταση. Ψηφοφορία. Και βέβαια, όποιος διαφωνεί , ειναι ακροδεξιός και φασίστας. Ρατσιστής και ομοφοβικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συγχαρητηρια!!! Ιστορική απόφαση .Έτσι μόνο θα σωθεί η παιδεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΚΩΣ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ.
      ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ...ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ...ΣΩΘΗΚΕ! ΚΑΗΜΈΝΗ ΕΛΛΑΣ! ΚΑΗΜΕΝΕ ΕΛΛΗΝΑ!

      Διαγραφή
  15. Οι εκπαιδευτικοί το ζητούσαν χρόνια αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. στον μπαμπα μου το ζειν
    στον δακαλακο μου το ευ ζειν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δε θα μπω στην ουσία τηςαπόφασης και στον πρόδηλο λαϊκισμό της. Απλώς για την ιστορία κι επειδή υπάρχει πολύς κόσμος που το αγνοεί τις συγκεκριμένες εκλογες για τα υπηρεσιακά συμβούλια τις διεξάγει η πολιτεία (ΥΠΑΙΘ). Και τώρα και πάντα. Όχι οι εκπαιδευτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εσείς αντιδρούσατε κάθε φορά, θέλοντας να κάνετε τις εκλογές σας Κυριακή, (μετά την εκκλησία), αλλά το "αυταρχικό" κράτος σας υποχρέωνε να κάνετε τις εκλογές σε εργάσιμη μέρα. Τι λες ρε παιδί μου ; ζήτε και εσείς ένα δράμα.

      ΥΓ. Και άλλα πράγματα κάνει η πολιτεία, αλλά κάθε χρόνο είστε στα κάγκελα διαφωνώντας γιατί ;

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  18. Επιτελους! Η μονη σωστη κινηση απο την υπουργο μας... Τα παπαγαλακια θα κλεισουν το στομα τους για χαμενες ωρες και θα αναπιλεσουν την ευκαιρια για κραξιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΩΘΗΚΕ Η... ΠΑΡΤΙΔΑ!

    ΡΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ( ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ & ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ, ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ-ΜΙΚΡΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ) ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΡΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΡΑΚΑΣΤΡΟΥΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΜΥΑΛΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ