Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Φαβορί για υπ. Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ο Αμανατίδης

Ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται να βρει υποψήφιους στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους της χώρας, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την τακτική να προσεταιριστεί στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διαθέτουν ευρύτερο κύρος στις περιοχές του. Για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η Κουμουνδούρου φαίνεται να καταλήγει στον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης και πρώην υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη. Το προφίλ του πρώην υφυπουργού ταιριάζει με τη λογική που θέλει να «χτίσει» ο ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τις υποψηφιότητες. Ο κ. Αμανατίδης, είναι συναινετικός, δεν έχει ιδιαίτερες αντιπάθειες, ενώ διαθέτει άριστες σχέσεις με την Εκκλησία, ζήτημα ιδιαίτερα κομβικό μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου. 

Οι άλλες υποψηφιότητες που προτάθηκαν δεν προχωρούν για διαφορετικούς λόγους. Από τη μία ήταν η περίπτωση του Σωκράτη Φάμελλου, υποψηφιότητα που ορισμένοι θεωρούσαν καλύτεροι, αλλά κρίθηκε ότι είναι καλύτερο να παραμείνει στην κυβέρνηση, εν όψει και των βουλευτικών εκλογών, όποτε και αν γίνουν. 

Από την άλλη συζητήθηκε το όνομα του Μάρκου Μπόλαρη που έχει άλλωστε εμπειρία ως υποψήφιος περιφερειάρχης (το 2010 με το ΠΑΣΟΚ και το 2014 με τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ), αλλά λόγω των μέτριων αποτελεσμάτων του στις συγκεκριμένες εκλογικές καμπάνιες δεν προτιμήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ