Quantcast

http://picasion.com/

Τι πρέπει να κάνετε αν o τροχονόμος σας «κόψει» κλήση

Οι οδηγοί πολίτες έχουν δικαιώματα, τα οποία μπορούν να διεκδικήσουν ακόμη και με μια επίσκεψη στο τμήμα τροχαίας που υπάγονται οι αστυνομικοί που σας βεβαίωσαν την παράβαση. Αρχικά όταν κάποιος αστυνομικός της τροχαίας σας σταματά, είτε για απλό έλεγχο, είτε για να σας πιστοποιήσει κάποια παράβαση, δεν έρχεστε σε καμία περίπτωση σε αντιπαράθεση μαζί του ακόμη και αν έχει προκλητική στάση. Από την στιγμή που σας βεβαιώνει το πρόστιμο... υπογράφετε πάντα την κλήση ακόμη και αν δεν συμφωνείτε με την παράβαση που σας έχει βεβαιώσει ο τροχονόμος. Αν δεν υπογράψετε, ο τροχονόμος έχει το δικαίωμα στο κάτω μέρος της κλήσης να αναγράψει: «Βεβαιώνεται ότι ο παραβάτης αρνήθηκε να υπογράψει αντίτυπο της παρούσας που προορίζεται για τον ίδιο, γι’ αυτό του ανακοίνωσα προφορικά, τη δυνατότητα υποβολής αντιρρήσεων και τον τρόπο καταβολής του προστίμου».

Η αίτηση ακύρωσης και ο Διοικητής

Οι παραβάτες οδηγοί στους οποίους έχουν βεβαιωθεί παραβάσεις θα πρέπει να γνωρίζουν πως έχουν δικαίωμα εντός τριών ημερών από την ημέρα επίδοσης της κλήσης να μεταβούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας και ειδικότερα στο γραφείο του Διοικητή της Τροχαίας Βέροιας που ανήκει ο τροχονόμος που τους έγραψε για να εκθέσουν τις αντιρρήσεις τους. Ο διοικητής είναι εκείνος που θα αποφασίσει, αν οι αντιρρήσεις του οδηγού-παραβάτη είναι βάσιμες ή όχι. Σε περίπτωση που είναι βάσιμες ο διοικητής έχει το δικαίωμα να ακυρώσει το πρόστιμο και να επιστρέψει πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας του οχήματος ή ακόμη και το δίπλωμα στον οδηγό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ