Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δημοτικές εκλογές στη Βέροια: Ποιος θα συνεργαστεί με ποιον - Όλο το παρασκήνιο!

Πρωτόγνωρες καταστάσεις μας φέρνει ο περιβόητος «Κλεισθένης», δηλαδή η αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, που θα εφαρμοστεί από τις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου. Η πρώτη Κυριακή είναι πλέον όνειρο απατηλό για τους υποψηφίους, καθώς με πέντε συνδυασμούς που αναμένεται
να κονταροχτυπηθούν, όχι απλά το 50%, αλλά ίσως και το 30% να αποτελεί ταβάνι για τον νικητή της α’ Κυριακής. Tι θα επακολουθήσει, είναι δύσκολο να το προβλέψει κανείς, όμως ήδη από τη στάση που τηρούν οι υποψήφιοι, μπορούν να εξαχθούν οι πρώτοι συσχετισμοί.


Κώστας Βοργιαζίδης vs…
Με τον Παυλίδη υπάρχει ήδη ανοιχτό μέτωπο που φτάνει μέχρι τις αίθουσες των Δικαστηρίων. Με τον Μαρκούλη μέχρι σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν συμφώνησαν ούτε μια φορά! Με τον Παπαγιάννη έχουν ανταλλάξει βαριές κουβέντες και χαρακτηρισμούς, και είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχει πεδίο επικοινωνίας. Για την υποψηφιότητα της Μπατσαρά, ακόμα δεν υπήρξε καμία αντίδραση από το στρατόπεδο Βοργιαζίδη. Πάντως κακή κουβέντα, ή έστω κριτική δεν έχει ειπωθεί εκατέρωθεν μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές.


Παύλος Παυλίδης vs…
Με τον Βοργιαζίδη, όπως προαναφέραμε, η κόντρα φτάνει μέχρι σε καταγγελίες και μηνύσεις. Βέβαια, Παυλίδης – Βοργιαζίδης έχουν υπάρξει συνεργάτες ως αντιδήμαρχοι επί δημαρχίας Ουσουλτζόγλου. Με τον Μαρκούλη μάλλον ως ουδέτερη μπορεί να χαρακτηριστεί η σχέση τους, όμως σε αυτή τη σχέση βαρόμετρο θα αποτελέσουν αι βουλαί του ΣΥΡΙΖΑ. Με την Γεωργία Μπατσαρά έχουν ήδη βγει τα «μαχαίρια», καθώς πολλά στελέχη της ΝΔ έχουν ταχθεί με τον Παυλίδη και μετά την στήριξη του κόμματος στην Μπατσαρά υπάρχει μείζον ζήτημα! Με τον Παπαγιάννη, δύσκολα θα συνεργαστούν αφού μαίνεται διαμάχη (εξευτελιστικού επιπέδου) διά εκπροσώπων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Γεωργία Μπατσαρά vs…
Καταρχήν η Γεωργία έχει πρώτα να συμμαζέψει το εσωκομματικό ακροατήριο. Κατόπιν, μένει να δούμε με ποιον τρόπο θα πολιτευτεί. Θα ανεβάσει τους τόνους; Θα κάνει αντιπολίτευση; Τότε θα διαφανεί η εξέλιξη των σχέσεών της με τον Βοργιαζίδη. Πάντως, όταν έπαιζε το σενάριο γαλάζιας στήριξης στον Παυλίδη, ισχυρός πυρήνας στελεχών της ΝΔ, δήλωνε ξεκάθαρα: θα μας κάνουν να ψηφίσουμε Βοργιαζίδη…!  

Μπατσαρά με Παυλίδη «σκοτώνονται» και οι όποιες πληγές αφήσει το μέτωπο δύσκολα θα επουλωθούν. Με Μαρκούλη, επίσης δύσκολα να προκύψει πεδίο συνεννόησης ελέω ΣΥΡΙΖΑ. Ο δε Παπαγιάννης, κατεβαίνει αυτόνομα ως υποψήφιος δήμαρχος, όμως έχει πλέον κομματική ταυτότητα της ΝΔ, καθώς εδώ και μερικούς μήνες είναι μέλος του κόμματος και έχει μάλιστα ισχυρή παρουσία στα τοπικά όργανα, όπου έχουν εκλεγεί στελέχη της άμεσής του επιρροής. 


Αντώνης Μαρκούλης vs…
«Στηρίξτε με, αλλά μην ακούσω κουβέντα για Βοργιαζίδη», φέρεται να είπε ο Μαρκούλης στον ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκάθαρος, αλλά ταυτόχρονα με έξυπνο τρόπο πέταξε το μπαλάκι στον ΣΥΡΙΖΑ. Να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ; Να συνεργαστεί με τον Παπαγιάννη; Με τον Παυλίδη; Με τον… κανένα; Είπαμε, άγνωσται αι βουλαί του ΣΥΡΙΖΑ!



Γιάννης Παπαγιάννης vs…
Μόνος εναντίον όλων; Όχι απαραίτητα. Εναντίον Βοργιαζίδη, ναι. Εναντίον Παυλίδη, ναι. Πολυγραφότατος ο Παπαγιάννης, δεν τσιγκουνεύεται τους χαρακτηρισμούς και τις επιθέσεις, όμως ακόμα δεν έχει βγάλει «κιχ» ούτε για την Μπατσαρά, ούτε για τον Μαρκούλη. Αλλά, δεν έχει τοποθετηθεί ανοιχτά ούτε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, παρά μόνο για το θέμα της ονομασίας Σκοπίων, όπου μάλιστα - αναφορικά με κυβερνών κόμμα - παρ'όλους τους υψηλούς πατριωτικούς τόνους, είναι πολύ προσεκτικός στις δηλώσεις του.


Κάπως έτσι είναι σήμερα οι συσχετισμοί. Κουλτούρα συνεργασιών, φιλοδοξεί να φέρει η κυβέρνηση. Άλλοι το θεωρούν μπάχαλο. Πάντως, θα έχει δυναμική εξέλιξη η υπόθεση. Θα υπάρξουν συμφωνίες εκ των προτέρων; Και θα ‘ναι πάνω ή κάτω από το τραπέζι; Ανοιχτά ή κρυφά; Θα επανέλθουμε…

2 σχόλια:

  1. Ποια συνεργασία ρε, τα «παιδιά» είναι αφασία δεν μπορούν να ξεπεράσουν τον εγωϊσμό τους, έχουν το κόμπλεξ του «ξερόλα» ο ένας του ξερόλα Μηχανικού-Δημάρχου, ο άλλος του ξερόλα μαχόμενου Δικηγόρου, η άλλη της ξερόλα πρώην βουλευτίνας, ο άλλος του ξερόλα πρώην Αντιδήμαρχου-Προέδρου ΝΠΙΔ-Επιχειρηματία, ο άλλος του ξερόλα Πανεπιστημιακού-Δικηγόρου, το αριστερό κόμμα του λαού αυτό τα ήξερε όλα από πάντα και δεν συμφωνεί με κανένα, και η πόλη με τα προβλήματά της. Σοβαρευτείτεεεεεεεεε όλοι σας βαρέθηκε ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο νυν Δήμαρχος μαλωμένος με πλειάδα πρώην δικών του δημοτικών συμβούλων, μαλωμένος με πρώην Δημάρχους του χώρου του και με το ΣΥΝ και άλλους, σε τι ελπίζει δεν ξέρω. Η άλλη υποψήφια μαλωμένη με το μισό κόμμα τα πολιτικά τζάκια του χώρου και όλους τους δημοτικούς συμβούλους της διαλυμένης παράταξης του ΔΣ, σε τί ελπίζει; Ο άλλος μαλωμένος με όλους τους πρώην συντρόφους του αλλάζει πολιτικό χώρο παίρνοντας το χρίσμα, μαλωμένος και με όλους στο ΔΣ, σε τι ελπίζει; Ο άλλος μαλωμένος και μπλεγμένος δικαστικά με τους τους περισσότερους πρώην δημοτικούς συμβούλους στο τότε ΔΣ και μαλωμένος με το κόμμα από το οποίο προερχόταν κάποτε, υποστηριζόμενος από κάποιους καταδικασμένους δικαστικά (αυτό είδαμε σε φωτογραφίες) σε τι ελπίζει; Ο άλλος μαλωμένος με όλους και με όλα στο ΔΣ και εκτός, απόν από τα περισσότερα ΔΣ δε μιλάει με κανένα στην πόλη, κατεβαίνει με υποψήφιους πελάτες του γραφείου του, σε τι ελπίζεις ; Τι γίνεται ρε παιδιά ; ενώ σε όλο τον κόσμο, όλοι ψάχνουν για συνεργασίες. Εδώ τη Βέροια αλλά και στην Ελλάδα γενικά δεν παιζόμαστε. Καιρός να τους αλλάξουμε ή καιρός να φεύγουμε νομίζω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ