Quantcast

http://picasion.com/

Αποκλειστικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Βέροιας Παντελεήμωνος λίγες μέρες πριν την εκδήλωση για το Σκοπιανό στη Βέροια

Απογοητευμένος από τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων εμφανίζεται ο Μητροπολίτης Βέροιας Παντελεήμων, σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο veriotis.gr. Με αφορμή την εκδήλωση που ετοιμάζει η Μητρόπολη την Κυριακή στις 6 το απόγευμα στο Χώρο Τεχνών, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα αλλά και
για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης στο οποίο παρέστη πριν 5 μέρες.
 

«Κάνουμε μία εκδήλωση διαμαρτυρίας»
 

Αναφερόμενος στην εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί στις 28 Ιανουαρίου, ο Μητροπολίτης δήλωσε: «Εμείς κάνουμε μία εκδήλωση ενημέρωσης αλλά συνάμα και διαμαρτυρίας. Να καταλάβει ο κόσμος με βάθος το πρόβλημα. Εξάλλου εγώ μιλώ και με τους ιερείς, εξηγώντας τους την ιστορία της Μακεδονίας και την προσέγγιση του προβλήματος. Στο Χώρο Τεχνών θα μιλήσω εγώ και ένας καθηγητής, ενώ θα συμμετάσχουν χορωδίες από τη Βέροια και τη Θεσσαλονίκη. Έχω απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους μητροπολίτες της Βόρειας Ελλάδας και αναλόγως με τις υποχρεώσεις τους θα παραστούν».
 

«Το πλήθος του κόσμου στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ήταν αμέτρητο»

Τη δική του εικόνα για το μέγεθος του συλλαλητηρίου της περασμένης Κυριακής μετέφερε στο veriotis.gr ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παντελεήμων: «Εκφράστηκε η φωνή του λαού σε όλο της το μεγαλείο. Αποτέλεσε μία τεράστια επιτυχία χωρίς να είναι κάτι διοργανωμένο από περιφέρεια ή κάποια επίσημη υπηρεσία. Κατέβηκε ο λαός του Θεού στο δρόμο να διαμαρτυρηθεί από όλες τις γωνιές της Μακεδονίας και της Ελλάδας. Εξέφρασε με δύναμη την αγανάκτισή του για τη εξέλιξη του θέματος και οι οποίοι αριθμοί αναφέρθηκαν δεν πρόκειται να καλύψουν το μέγεθος του πλήθους που βρέθηκε στον Λευκό Πύργο. Εκφράστηκε η οργή του λαού για την πατρίδα του».
 

«Απογοητευμένος από την αντιμετώπιση του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων» 

Την απογοήτευσή του για τους χειρισμούς της κυβέρνησης εξέφρασε παράλληλα ο Μητροπολίτης Παντελεήμων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι απογοητευμένος από τους κυβερνητικούς χειρισμούς, αφού ο απεσταλμένος της Αμερικής έφερε πέντε προτάσεις οι οποίες όλες έχουν μέσα τον όρο Μακεδονία. Αυτό δεν είναι σωστό και πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες» καταλήγει ο Σεβασμιώτατος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ