Quantcast

http://picasion.com/

Αποκλειστικό: Έρχεται στη Βεργίνα ο πρόεδρος του Ισραήλ

Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος του Ισραήλ Reuven Rivlin, στο πλαίσιο της άφιξής του στη Θεσσαλονίκη, για να παραστεί στις εκδηλώσεις για τη θεμελίωση του Μουσείου του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, που θα ανεγερθεί στην περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης. Στις ίδιες
εκδηλώσεις, μαζί με τον πρόεδρο του Ισραήλ, θα είναι παρών και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη και δεν θα τον συνοδεύσει στη Βεργίνα. Η επίσκεψη του κ. Reuven Rivlin, στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και η ξενάγησή του στον αρχαιολογικό χώρο, αναμένεται μετά την ολοκλήρωση των επαφών και των συναντήσεων που θα έχει στη Θεσσαλονίκη και χρονικά υπολογίζεται ότι θα γίνει νωρίς το απόγευμα της Τρίτης.

Με δεδομένη τη χρονική περίοδο που πραγματοποιείται αυτή η επίσκεψη, σε σχέση με τις εξελίξεις για το όνομα του κράτους των Σκοπίων και σε συνάρτηση με το ιδιαίτερα φιλικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ, δεν αποκλείεται να προκύψει και μια αντίστοιχη δήλωση- παρέμβαση του Ισραηλινού προέδρου σχετικά με το θέμα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες του προγράμματός του, όπως για παράδειγμα αν θα επισκεφθεί τη Βέροια που ως γνωστόν έχει και την περίφημη Εβραϊκή  Συναγωγή. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ