Quantcast

http://picasion.com/

Επενδύσεις στο Ουζμπεκιστάν αναζητά στην Ημαθία ο Πρόξενος Κασίμοφ

Επίσκεψη στην Ημαθία πραγματοποιεί αυτό το τριήμερο ο γενικός πρόξενος του Ουζμπεκιστάν Ολίμ Κασίμοφ, στα πλαίσια των επαφών που πραγματοποιεί στην Ελλάδα για αναζήτηση επενδύσεων στη χώρα του. Μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη χώρα, που όπως ανέφερε βρίσκεται στην 5η θέση ανάμεσα στις αναπτυσσόμενες χώρες και με 8% ανάπτυξη,
κάτι που σε περίοδο κρίσης την καθιστά πόλο έλξης για επενδύσεις.
Το πρωί επισκέφθηκε τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη στο γραφείο του, όπου συζητήθηκαν τα βασικά σημεία της συνεργασίας Ημαθίας και Ουζμπεκιστάν. Στη συνέχεια, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη, το μέλος της Διοίκησης Επιμελητηρίου Ημαθίας Σταύρο Γιανναβαρτζή και τον διερμηνέα του, με καταγωγή από τη Νάουσα. 
Στη συνέντευξη παρουσίασε την οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας του και τον πολιτισμό της, μένοντας ιδιαίτερα στον ιστορικό δεσμό που ενώνει Ελλάδα και Ουζμπεκιστάν, με επίκεντρο τον Μέγα Αλέξανδρο. Τον μοναδικό κατακτητή που επεδίωκε την ειρήνη και που βρέθηκε στο Ουζμπεκιστάν στην εκστρατεία του προς την Άπω Ανατολή, νυμφεύτηκε τη Ρωξάνη, με την οποία γέννησε τον Αλέξανδρο τον Δ', τα οστά του οποίου ανακαλύφθηκαν στους βασιλικούς τάφους των Αιγών.
Όπως ανέφερε, πρόκειται για μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη χώρα, με σταθερή πολιτική κατάσταση, καλό σύστημα τραπεζών και εφορίας, με νέους νόμους που δημιουργούν καλές συνθήκες για τους επενδυτές αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και ελεύθερες οικονομικά ζώνες στη χώρα. Ποιο είναι το απόλυτο δέλεαρ για μια ελληνική επιχείρηση που θα θελήσει να επενδύσει σε μια από αυτές τις ζώνες; Όποια ελληνική εταιρεία επενδύσει από 3 έως 7 εκατομμύρια ευρώ στο Ουζμπεκιστάν, θα έχει για 7 χρόνια απαλλαγή από τη φορολογία!
Όπως εξήγησε, η χώρα του τώρα αναπτύσσεται με αποτέλεσμα να έχει ανάγκη από επενδύσεις κάθε είδους. Ανέφερε στη συνέχεια τους τομείς των επιχειρήσεων οι οποίοι ενδιαφέρουν τη χώρα, όπως αυτοκινητοβιομηχανία, βιοενέργεια, επεξεργασία σκουπιδιών, επεξεργασία αγροτικών προϊόντων, δέρματος, επιχειρήσεις δομικών υλικών, διατροφής, αρτοποιίας, ελαιόλαδου και άλλα. Συγκεκριμένα είπε πως σε αντίθεση με την Ελλάδα που η οικοδομή είναι σε παύση, στο Ουζμπεκιστάν υπάρχει ραγδαία ανάπτυξη. Ενώ το ελαιόλαδο δεν έχει μπει ακόμα στην αγορά τους.
Τέλος, αναφέρθηκε στον πολιτισμό της χώρας του αλλά και τα κοινά στοιχεία με την Ελλάδα, τις κοινές λέξεις αλλά και το λεξικό με ελληνο-ουζμπεκικές λέξεις που έχουν στα σχέδια να εκδώσουν. 
Στο κλείσιμο παρουσίασης, κάλεσε τους επιχειρηματίες της Ημαθίας να απευθυνθούν στο Προξενείο του Ουζμπακιστάν, για να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες επένδυσης στη χώρα του, σε τηλέφωνα που θα βρουν στην ιστοσελίδα του προξενείου, ή και στην αντιπεριφέρεια Ημαθίας. Ο πρόξενος θα βρίσκεται στην Ημαθία για τις επόμενες δυο μέρες, όπου πέρα από τη Βεργίνα θα επισκεφθεί και αρκετές ιδιωτικές επιχειρήσεις επεξεργασίας και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.











ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ