Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο Σταύρος Θεοδωράκης με το «Ποτάμι» του στην «Ελιά» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ανοιχτή πολιτική συζήτηση διοργάνωσαν οι εθελοντές του «Ποταμιού» σήμερα το πρωί, με κεντρικό ομιλητή τον επικεφαλής του κόμματος κύριο Σταύρο Θεοδωράκη. «Είμαστε το κόμμα των γυναικών και των νέων, σύμφωνα με τα ποσοστά», είπε σχολιάζοντας την ισχνή προσέλευση γυναικών στη σημερινή ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος στον πολυχώρο «Ελιά». Ένα κόμμα που μετράει λίγους μήνες ζωής «δεν είναι και λίγο σε 9 μήνες, ποσοστό 9%... Αρκεί βέβαια να συνεχιστεί», είπε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε και μια συνοπτική παρουσίαση των αρχών του κόμματος και των τρόπων που υπάρχουν για να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία. 

«Η δύναμη της χώρας είναι ο μοχλός ανάπτυξης και σε αυτή πιστεύει το «Ποτάμι». Είναι ένα πατριωτικό κίνημα που πιστεύει στο χωράφι και στη δουλειά. Οι τύχες της χώρας πρέπει να είναι στα χέρια αυτών που έχουν δουλέψει και όχι στα χέρια των κομματικών μηχανισμών». Μεγάλη αδυναμία την οποία το «Ποτάμι» προσπαθεί να ξεπεράσει; Ένα πολιτικό σύστημα, που ίσως αρέσκεται στο να διαχειρίζεται τη μιζέρια, ή θέλει να επιστρέψει στη λογική του «δημοσιοϋπαλληλικού οράματος».
«Αυτή η χώρα θα σωθεί από τον ήλιο, το χώμα και τη θάλασσα. Πλεονεκτήματα στα οποία πρέπει να βασιστεί για να δημιουργήσει νέα επιχειρηματικότητα, οικονομία και εξαγωγές, αλλιώς δε θα μπορέσει να ζήσει ποτέ χωρίς δανειστές». 

Τη διαφορά του «Ποταμιού» από τα άλλα κόμματα ανέλυσε στη συνέχεια, λέγοντας πως είναι ένα κίνημα που διαφέρει ριζικά από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ στο πως βλέπει την πολιτική και τη διακυβέρνηση της χώρας. «Η χώρα δεν σώζεται από τα κόμματα, ούτε από το Ποτάμι, που ακόμα και αν αύριο πάρει 40% δε θα συμπεριφερθεί όπως όλα τα κόμματα, με στελέχη αποκομμένα από το λαό. Εμείς πιστεύουμε πως η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από την Εθνική Ελλάδος, από ανθρώπους που στον τομέα τους είναι αστέρια. Θα γίνουμε οι ενδιάμεσοι για να κυβερνήσει ο λαός τη χώρα». 

Στις εκλογές, που πιθανότατα βλέπει το Μάρτιο και με τη δύναμη ενδεχομένως ενός μεγάλου ποσοστού, το Ποτάμι σεβόμενο την πρωτοκαθεδρία, θα πάει στο πρώτο κόμμα, όποιο και αν είναι αυτό, χωρίς να συνηγορήσει στην επανάληψη των λαθών του παρελθόντος. «Δεν λιγουρεύομαι την εξουσία και τα υπουργικά αξιώματα. Δε θα βοηθήσω όμως τα παλιά κόμματα, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ, να φέρουν τη διακυβέρνηση στα μέτρα τους, αλλά σε αυτά της Ελλάδας». 


Σχετικά με τους συνταξιούχους δήλωσε πως δε μπορεί να κάνει κάτι, η δημιουργία εργασίας όμως για τα παιδιά και τα εγγόνια τους είναι η άμεση ανάγκη. Να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα δώσουν δουλειά στους νέους και θα ενισχύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σχετικά με τις προσλήψεις στο Δημόσιο, όπως είπε, δεν είναι λύση. Είναι λεφτά που βγαίνουν από την άλλη τσέπη και επιβαρύνουν την Ελλάδα. Πολιτική αλητεία χαρακτήρισε μάλιστα τις υποσχέσεις κάποιων για προσλήψεις στο Δημόσιο, καθώς σημαίνουν παραπάνω φόροι. Όπως τόνισε, χρειάζεται τολμηρή πολιτική αξιολόγηση προσώπων, τομών και δομών. Τη δεδομένη στιγμή οι προσλήψεις είναι θηλιά. 



Πως θα λύσει όμως το πρόβλημα της έλλειψης εκπαιδευτικών στην παιδεία σε 1 ημέρα και χωρίς 1 ευρώ; «Οι μισοί αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί σε πολιτικά γραφεία αν επιστρέψουν στις θέσεις τους, λύνεται αύριο κιόλας το πρόβλημα».

Στον τομέα της υγείας, προτείνει να γίνουν προσλήψεις όχι γιατρών αλλά νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ στον τομέα της δικαιοσύνης, δικαστικών υπαλλήλων, που θα αποφορτίσουν τη γραφειοκρατία.

Αναφέρθηκε και στην ανεκμετάλλευτη Βεργίνα, που θα έπρεπε να φέρνει πολλά παραπάνω από αυτά που είναι καταγεγραμμένα, κάποιες χιλιάδες ευρώ και κάποιους καφέδες όταν σταματούν τα λεωφορεία. «Όσο καλλιεργείται ο μύθος της Ελλάδας και της Μακεδονίας, όλοι θα κερδίζουμε».


























ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ