Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μουσικοχορευτική υπερπαραγωγή η φετινή παράσταση της ΚΕΜΑΕΔ για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας

Ο Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Φίλων Κέντρου Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων Βέροιας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας, διοργανώνουν μια μουσικοχορευτική παράσταση με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά. Μαζί τους στη σκηνή, θα συνοδεύει τα τραγούδια των παιδιών με τη μαγευτική του φωνή ο Μανώλης Λιδάκης, που με μεγάλη χαρά δέχτηκε να συμμετέχει αφιλοκερδώς, όπως και όλοι οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν κατά καιρούς στις εκδηλώσεις του ΚΕΜΑΕΔ, όπως ανέφερε η κ. Μελίνα Δαμιανίδου. Στην παράσταση θα συμμετέχουν επίσης η Σχολική Χορωδία Βέροιας (παιδική - γονέων και εκπαιδευτικών), καθώς και η Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας «ΑΙΓΕΣ». 
Πάνω από 150 άτομα θα βρεθούν επί σκηνής σε αυτή τη μεγάλη γιορτή, που τα παιδιά της ΚΕΜΑΕΔ την περιμένουν πως και πως, όπως είπε χαρακτηριστικά η μουσικός Ελένη Αναγνώστου, που εμφανώς συγκινημένη περιέγραψε το κλίμα που επικρατεί στις πρόβες αλλά και την πρόοδο των παιδιών χρόνο με το χρόνο. «Δουλεύω με αυτά τα παιδιά πολλά χρόνια και με συγκινεί που βλέπω μεγάλες διαφορές, στην κίνησή τους, στο λόγο τους και στο συγχρονισμό τους. Με κάνει να αισθάνομαι πως δεν πάει χαμένη η τόση δουλειά και μου δίνει ελπίδα και αισιοδοξία. Η 3η Δεκεμβρίου είναι μέρα γιορτής για εμάς. Πέρα από τη δουλειά και την κούραση της προετοιμασίας, σαν γιορτή τη θυμόμαστε και τα παιδιά πλέον τη θεωρούν δεδομένο. Η χαρά τους είναι απερίγραπτη και νιώθουν κάτι το ιδιαίτερο και κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών αλλά και την ώρα της παράστασης. Η παράσταση αυτή δε γίνεται για να αξιοποιηθεί η ικανότητα του παιδιού μόνο εκείνη τη μέρα αλλά και στην καθημερινότητα».

Η χορογράφος Μελίνα Παπαδοπούλου, ή η «Μελίνα η κόκκινη» όπως την αποκαλούν τα παιδιά λόγω του χρώματος των μαλλιών της, περιέγραψε τη μαγεία που επικρατεί στις πρόβες και την αγάπη που εισπράττουν όσοι συναναστρέφονται με αυτά τα παιδιά. «Η μαγεία είναι στις πρόβες. Εμείς πληρωνόμαστε από την αγάπη των παιδιών και τις αγκαλιές. Αυτή είναι και η μαγεία του εθελοντισμού, γι' αυτό υπάρχουν και εθελόντριες χορεύτριες τόσα χρόνια».

Η εθελόντρια πρόεδρος του Συλλόγου είπε πως στα πλαίσια της γιορτής αυτής θα βραβευτεί ο Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ για την αξιόλογη δράση του που πραγματοποίησε το μεγάλο όνειρο του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων δίνοντας πνοή σε παιδιά που υποφέρουν και παρ' όλα αυτά αγωνίζονται για το αύριο. 
Αναφέρθηκε επίσης στο δύσκολο έργο της ΚΕΜΑΕΔ, μιας προνοιακής δομής, που τη λειτουργεί ο σύλλογος φίλων ΚΕΜΑΕΔ και η ίδια είναι εκλεγμένη εθελόντρια πρόεδρος, «πρώτα όμως ως μάνα». Ευχαρίστησε στη συνέχεια την ΚΕΠΑ και ΚΑΠΑ του δήμου Βέροιας που είναι πολύτιμοι συνδιοργανωτές της εκδήλωσης αλλά και τον Ιατρικό και Δικηγορικό Σύλλογο Βέροιας. 

Ο κ. Σοφιανίδης θεώρησε, όπως είπε, τιμή που δόθηκε στην ΚΕΠΑ η δυνατότητα να βοηθήσει στο έργο της ΚΕΜΑΕΔ και ευχαρίστησε την κ. Δαμιανίδου για το σπουδαίο έργο που επιτελούν στο κέντρο όλα αυτά τα χρόνια. Ο κ. Κορωνάς έδωσε με τη σειρά του τα συγχαρητήρια για το έργο και τη διοργάνωση λέγοντας πως με μεγάλη χαρά η ΚΑΠΑ ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση, να βοηθήσει όσο μπορεί, στα μέτρα του δυνατού, ενώ έκλεισε με την ευχή να γίνονται παραπάνω από μια εκδηλώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ