Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«ΟΧΙ» στο άνοιγμα της Κυριακής είπαν τα μαγαζιά της Βέροιας!!!

ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ, ΗΤΑΝ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ
Ανοιχτά ήταν σήμερα από το πρωί ορισμένα καταστήματα στην αγορά της Βέροιας, καθώς η σημερινή Κυριακή (20/7) είναι μία από τις συνολικά 7 όλου του έτους, που ο νόμος επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να ανοίξουν τα μαγαζιά τους. Πρόκειται για μεγάλα καταστήματα πολυεθνικών εταιρειών, αλλά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες άνοιξαν στις 11 το πρωί και θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι τις 8 το βράδυ. 

Ωστόσο, φαίνεται ότι οι Βεροιώτες προτίμησαν να εκμεταλλευτούν την Κυριακή, για πάνε στις παραλίες ή να κάνουν την εκδρομή τους, με αποτέλεσμα η κίνηση στην αγορά να είναι υποτονική.

Όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά, γνωστός επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης ειδών ένδυσης στο κέντρο της Βέροιας: 

«Είναι καλοκαίρι και ο κόσμος την Κυριακή θέλει να ξεφύγει από την πόλη, καθώς για να κάνει τα ψώνια του έχει στη διάθεσή του τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας. Σεβόμαστε τον νόμο που επιτρέπει στα καταστήματα να ανοίγουν 7 Κυριακές το χρόνο, ωστόσο είμαστε κάθετα αντίθετοι στην προοπτική τα μαγαζιά να είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές του χρόνου. Ανέφερε μάλιστα ότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει την ταφόπλακα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λέγοντας ότι μέτρα όπως είναι η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, φαίνεται ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων, πολυεθνικών καταστημάτων». 

Θυμίζεται, τέλος, ότι για σήμερα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος έχει εξαγγείλει για πανελλαδική απεργία, διαμαρτυρόμενη για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, και απευθύνει κάλεσμα προς τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ