Εσείς ξέρετε ποιο αγαπημένο φαγητό είναι το «Μπιτόκ αλά ρουζ»; Δείτε πως να το φτιάξετε!

Κοινώς μπιφτέκι με τηγανιτό αυγό, δυο αγαπημένες γεύσεις που όταν τα ενώσουμε φτιάχνουμε το «Μπιτόκ αλά ρουζ», ένα... παλιακό πιάτο που επέστρεψε δυναμικά στη σύγχρονη κουζίνα. Ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς, μας δείχνει πως, με απλά υλικά και σε λίγη ώρα, μπορούμε να φτιάξουμε ένα πιάτο που θα λατρέψουν μικροί - μεγάλοι. Δείτε εκτέλεση και υλικά:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τον κιμά και το μουλιασμένο ψωμί ελαφρά στυμμένο. Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι , το μπαχάρι, τη γλυκιά πάπρικα, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε και το τριμμένο κασέρι και ζυμώνετε τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.

Πλάθετε μπιφτέκια και τα ψήνετε στο φούρνο στους 200οC και μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από την πάνω μεριά.

Όσο ψήνονται τα μπιφτέκια σε ένα σαγανάκι τηγανίζετε με λίγο βούτυρο τα αβγά ένα ένα κάθε φορά. Τα αλατίζετε και τα πιπερώνετε.

Μόλις ετοιμαστούν τα μπιφτέκια τα βγάζετε από το φούρνο, βάζετε από ένα σε κάθε πιάτο και πάνω τους τοποθετείτε από ένα τηγανητό αβγό.

Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
6 αβγά
200γρ. ψωμί μπαγιάτικο, καλά μουλιασμένο σε γάλα
1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
150γρ. κασέρι τριμμένο
1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο
1 κοφτό κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι

επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς

Δημοφιλείς αναρτήσεις