Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με «άρωμα» γυναίκας ολοκληρώθηκε Εύηχη Πόλη

Με τρεις ξεχωριστές μουσικές παραστάσεις ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 25 Ιουνίου 2017, το Φεστιβάλ Εύηχη Πόλη που πραγματοποιήθηκε για 5 μέρες στη Βέροια και που για ένατη συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσε η ΚΕΠΑ. Η τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ είχε καθαρά άρωμα γυναίκας, καθώς στις τρεις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν
σχεδόν ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία της πόλης, πρωταγωνίστριες ήταν οι γυναίκες. 
Στο μπαλκόνι της Εληάς, το γυναικείο κουαρτέτο Noriana, έπλεξε την Ιρλανδική μουσική παράδοση με κρητικούς και θρακιώτικους ήχους, υπό το φως του ηλιοβασιλέματος στον Ημαθιώτικο κάμπο. Τα παραδοσιακά τραγούδια των Κελτών μπορεί σε πρώτο άκουσμα να ακούγονται πολύ διαφορετικά από τα αντίστοιχα δικά μας, ωστόσο υπάρχουν ξεκάθαρα κοινά στοιχεία σε ότι αφορά στη θεματολογία, το ρυθμό και τα όργανα.
Παράλληλα, στο Βυζαντινό Μουσείο, η μουσικός Χριστίνα Συριοπούλου τίμησε την μεγάλη ερμηνεύτρια της τζαζ Nancy Wilson, με μια ιδιαίτερη συναυλία - αφιέρωμα, πλαισιωμένη από 3 μοναδικούς μουσικούς της Ελληνικής Τζαζ σκηνής, το Γιώργο Κοντραφούρη στα πλήκτρα, Το Ντίνο Μάνο στο μπάσο και το Βασίλη Ποδαρά στα drums.
Τελευταίες ήχησαν, κλείνοντας έτσι την αυλαία της 9ης Εύηχης Πόλης, η Σουζάνα και Ελένη Βουγιουκλή, που έκαναν το γύρω του κόσμου σε Οκτάβες με αφετηρία την Παλιά εβραϊκή συνοικία στη Μπαρμπούτα. Τις εκρηκτικές ερνηνείες των δυο μουσικών- performers συνόδευαν ο Αλέξης Αποστολάκης στα τύμπανα και ο Χρήστος Τσαπράζης στο κοντραμπάσο.
Ραντεβού λοιπόν τον Ιούνιο του 2018 για την 1οη Εύηχη Πόλη!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ