Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ξεπέρασε τις προσδοκίες το πρώτο παραδοσιακό πανηγύρι της Μονής Καλλίπετρας στη Ραχιά

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 4/9 στο γήπεδο της Ραχιάς, το πρώτο παραδοσιακό πανηγύρι που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων της Μονής Καλλίπετρας για το Γενέθλιο της Παναγίας. Φέτος, πέραν των καθιερωμένων λατρευτικών εκδηλώσεων, προστέθηκαν και οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, με σκοπό την ενίσχυση της Μονής
που υπέστη καταστροφές από την πυρκαγιά του 2010.
Τη βραδιά άνοιξε ένα μουσικό παραδοσιακό σχήμα από την Ξάνθη που θα ήρθε ειδικά για την εκδήλωση, ενώ ακολούθησαν τα χορευτικά τμήματα των Συλλόγων Ασωμάτων, Μικρασιατών, Χαρίεσσας «Αγ.Δημήτριος», Καλλιθέας και Κρητικών, ενώ την παρουσίαση ανέλαβε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Μονής Καλλίπετρας Διονύσης Καρολίδης.
Λίγο πριν δοθεί η σκυτάλη στον κόσμο για να χορέψει και να γλεντήσει, ο Ηγούμενος της Μονής Καλλίπετρας π. Παλαμάς τίμησε τους προέδρους όλων των συλλόγων για τη συμμετοχή τους, χαρίζοντάς τους μια εικόνα της Παναγίας. Ευχαρίστησε όλους όσους στάθηκαν αρωγοί για την πραγματοποίηση του πανηγυριού, που όπως είπε, ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι Θεόφιλος Κορωνάς, Στέλιος Ασλάνογλου και Βασίλης Παπαδόπουλος, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Στέργιος Διαμάντης και Γιάννης Παπαγιάννης.

Ακολούθησε το γλέντι του κόσμου με τη συνοδεία του μουσικού συγκροτήματος «Μελορυθμοί» Ημαθίας αλλά εξαιρετικούς καλλιτέχνες της Ποντιακής μουσικής όπως ο Γαβράς Κώστας και Στάθης, ο Τσαμπερτίδης Θάνος, ο Σωτηρόπουλος Μάκης, ο Κοτίδης Στέλιος, ο Νίττας Στέλιος και ο Φωτιάδης Χρήστος. 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:





































































































ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ