Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Επερώτηση Μούρνου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αναπτυξιακή Ημαθίας

Επερώτηση με θέμα την ΑΝ.ΗΜΑ. κατέθεσε διά του Δημήτρη Μούρνου η παράταξη «Συμμετέχω» στον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και στον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη. Η επερώτηση, που αναπτύχθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο στη Βέροια, αναφέρει αναλυτικά τα εξής: «Στην 5η/10-3-2016 συνεδρίαση του Περιφερειακού
Συμβουλίου συζητήθηκε θέμα, εκτός ημερήσιας διάταξης, ο εκ νέου ορισμός εκπροσώπων της ΠΚΜ στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής Νομού Ημαθίας (ΑΝ.ΗΜΑ Α.Ε.) που ορίσθηκε για τις 15-03-2016 με μοναδικό θέμα «Βιωσιμότητα της εταιρείας». Ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας κ. Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης, εκπρόσωπος της Περιφέρειας από τον Αύγουστο του 2014, κατέθεσε την με Α.Π. Οικ.83407/327/25-2-2016 έγγραφη δήλωση παραίτησης του από την θέση του εκπροσώπου, την οποία στη συνέχεια ανακάλεσε προφορικά.
Στη δήλωση αυτή, την οποία επισυνάπτουμε, προέβη σε σοβαρές καταγγελίες για κακοδιαχείριση και σφάλματα προηγούμενων Διοικήσεων, τα οποία οδήγησαν, όπως ανέφερε, την εταιρεία σε οικονομικό μαρασμό.
Συνέχισε λέγοντας, ότι σήμερα είναι κοινό μυστικό ότι η εταιρεία δεν είναι πια βιώσιμη. Αποστελεχωμένη και καταχρεωμένη, όπως λέει, κατέληξε έφορο λιβάδι για κατασπατάληση.


Ήδη το Δ.Σ., πληροφορεί, δεν ενέκρινε τον τελευταίο ισολογισμό με αποτέλεσμα να τεθεί υπό την επιτήρηση δικαστικών αρχών, με τον ορισμό ορκωτού λογιστή.
Καταλήγει λέγοντας, ότι «επιθυμώντας να δείξω την έντονη αντίθεσή μου με τα όσα έχουν προηγηθεί, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, αποφάσισα να παραιτηθώ της θέσης που ορίστηκα και να θέσω την παραίτησή μου αυτή υπό την κρίση του περιφερειακού συμβουλίου». Στην ίδια συνεδρίαση τόσο ο κ. Καλαϊτζίδης όσο και ο νυν πρόεδρος της ΑΝ.ΗΜΑ Α.Ε., Περιφερειακός σύμβουλος Θεόφιλος Τεληγιαννίδης δεσμεύτηκαν ενώπιον της ολομέλειας του Π.Σ. ότι θα ενημερώσουν το σώμα για την κατάσταση της εταιρείας και την απόφαση της Γ.Σ.
Επειδή:
1) έχει παρέλθει χρόνος περισσότερος των δύο μηνών και δεν υπήρξε καμία ενημέρωση.
2) οι καταγγελίες είναι σοβαρότατες που αν επαληθευθούν, συνιστούν σοβαρές πολιτικές και ποινικές ευθύνες.
3) σύμφωνα με το νόμο του Καλλικράτη, οι αναπτυξιακές των πρώην Νομαρχιών αποτελούν εταιρείες της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.
Επερωτώνται
ο κ. Περιφερειάρχης
ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας
1) Ποιά είναι η σημερινή κατάσταση της εταιρείας και ποιό είναι το μέλλον της
2) Ποιά είναι η απόφαση της Γ.Σ.
3) Που βρίσκεται η αλήθεια για τις καταγγελίες του κ. Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας
4) Ποιές ενέργειες έγιναν για την διαλεύκανση της υπόθεσης.
Η αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση συμπληρώνει έξι χρόνια λειτουργίας και την διοίκηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται τα ίδια σχεδόν άτομα και είναι προφανές ότι οι καταγγελίες περιλαμβάνουν και πρόσωπα που την υπηρέτησαν ή την υπηρετούν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ