Quantcast

http://picasion.com/

Νέα Νικομήδεια: Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετούν τον θρυλικό Μίμη Παπαϊωάννου

Θλίψη έχει σκορπίσει στους κατοίκους της Νέας Νικομήδειας Ημαθίας η είδηση του θανάτου του σπουδαίου, κατά πολλούς του σπουδαιότερου, Έλληνα ποδοσφαιριστή Μίμη Παπαϊωάννου ο οποίος έφυγε από τη ζωή χθες στα 81 του χρόνια.

Πρόκειται για το προσφυγικό χωριό στο οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε ο θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Ο Μίμης Παπαϊωάννου τίμησε το χωριό μας, την ιδιαίτερη πατρίδα του», δηλώνει ο πρόεδρος της κοινότητας Νέας Νικομήδειας Γιώργος Ευτυριάδης.

Όπως θυμούνται οι παλιοί του φίλοι ο Μίμης Παπαϊωάνου αγαπούσε την ομάδα του ΠΑΟΚ, αλλά με την ΑΕΚ, όπου παρέμεινε επί 17 χρόνια, έμελλε να γράψει τη σπουδαία του καριέρα.

«Ο Μίμης Παπαϊωάννου, πάλεψε, ήταν πεισματάρης, τα κατάφερε και πέτυχε», τονίζει ο κ. Ευτυριάδης.

Ο δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης θυμάται το ξεκίνημα του άσου των γηπέδων από την ομάδα της Βέροιας. Ο ίδιος, αν και δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο, θαύμαζε τον Μίμη Παπαϊωάννου. Μάλιστα, όπως σημειώνει, συζητείται η μετονομασία του γηπέδου της Βέροιας, σε γήπεδο «Μίμης Παπαϊωάννου». Ήδη, εξάλλου, εδώ και αρκετά χρόνια στο γήπεδο της Νέας Νικομήδειας έχει δοθεί το όνομα του θρυλικού ποδοσφαιριστή.

Μόλις 40 ημέρες πριν έφυγε από τη ζωή η αδελφή του Μίμη Παπαϊωάννου, η οποία ζούσε στο χωριό με την οικογένειά της. Ο αδελφός της επισκεπτόταν συχνά το χωριό, πριν αρχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Συνέχιζε να συναντάται με τους παιδικούς του φίλους και να συζητούν για ποδόσφαιρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ