Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ολοκληρώνονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στους κυκλικούς κόμβους του Προμηθέα

Αυτοψία για την εξέλιξη των εργασιών ολοκλήρωσης της ασφαλτόστρωσης στους δύο Κυκλικούς Κόμβους στην περιοχή του Προμηθέα (Εβραϊκά Μνήματα), πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.

Οι ασφαλτοστρώσεις που εντάσσονται στο έργο «Βελτίωση κινητικότητας σε περιοχές σχολικών συγκροτημάτων Δ. Βέροιας» ολοκληρώνονται με ταχείς ρυθμούς, ενώ αναμένεται η τοποθέτηση οδοφωτισμού στα σημεία.

Στο πλαίσιο του έργου έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία ο κυκλικός κόμβος της οδού Μπουμπουλίνας στο Βυζαντινό Μουσείο, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν διαπλατύνσεις πεζοδρομίων στο 2ο Γυμνάσιο, στο 8ο Δημοτικό και στο 12ο Δημοτικό Σχολείο.

Στο έργο περιλαμβάνονται:

• Κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση (διαβάσεις πεζών) πέριξ των εκπαιδευτικών συγκροτημάτων
• Κατασκευή αστικών κόμβων
• Κατασκευή νησίδων
• Ανακατασκευή/ διεύρυνση των πεζοδρομίων
• Τοποθέτηση Οδοστρωσίας – Ασφαλτικών
• Ανάπλαση των πεζοδρομίων έμπροσθεν των σχολικών συγκροτημάτων
• Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες

Στόχος των παρεμβάσεων είναι:

-Βελτίωση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας
-Μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου
-Εξορθολογισμός της κίνησης των οχημάτων
-Εύρυθμη διευθέτηση της κυκλοφορίας, με στόχο την οδική ασφάλεια, ειδικά των παιδιών.

32 σχόλια:

  1. Οπως στα γραφαμε δημαρχε ! Άχρηστο το εργο . καμια αλλαγη της κυκλοφοριας ΙΧ προς το θετικο ισως εγινε πιο επικίνδυνη λογω των αλλαγων στις προτεραιότητες και μαλιστα σε κατηφορικό δρόμο! Τουλάχιστον στειλε να βαλουν λουλουδια να ομορφαίνει το μερος , για γλάστρες - ζαρντινιέρες ειναι οτι πρεπει στη... μεση του ισιου δρομου!!! Αν θες μια γνωμη ,μελετηστε το θεμα νησιδα στην πιο κατω διασταύρωση που παμε για το ποταμι προς τη ΔΕΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι πολύ λάθος. Σκέψου καλύτερα πριν γράφεις

      Διαγραφή
    2. Σε όλο τον κόσμο οι κυκλικοί κόμβοι έλυσαν προβλήματα κυκλοφορίας, μόνοι οι Βεροιώτες δεν μπορούν να τις δεχθούν και τις απορρίπτουν πριν δοκιμαστούν. Τυχαίο;
      Και μόνο το γεγονός ότι τους χαλάει το συνηθισμένο τρέξιμο στα σημεία που σήμερα είναι αναγκασμένοι να κόβουν ταχύτητα είναι απόδειξη της σωστής λειτουργία.
      Είναι σίγουρο ότι μας χαλάνε τον τρόπο που κυκλοφόρησαμε ως τώρα, ο οποίο δεν ήταν εκεί και ο καλύτερος.

      Διαγραφή
    3. ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ;;; ΘΕΛΕΙΣ ΔΟΚΙΜΗ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;;;
      ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ " ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΟΠΟΥ... ΒΡΕΘΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ;;;

      Διαγραφή
    4. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΕΛΙΟ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΧΙΟΝΙ ΚΑΙ ΠΑΓΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΙΣΙΑ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ...

      Διαγραφή
    5. Κι εμείς τις δοκιμάσαμε και μας άρεσαν.Άρεσαν επίσης και στους πεζούς. Εσύ αν θες πάνε πίσω στη σπηλιά σου, που σ αρέσει, πρωτόγονε.

      Διαγραφή
    6. Ε ΑΜΑ ΣΑΣ..."ΑΡΕΣΑΝ"!
      ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΓΛΥΚΟ Ή ΚΑΠΟΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΙΝΕΜΑ ΚΑΙ ΣΑΣ "ΑΡΕΣΑΝ";;;
      ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΙΣΙΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΑΝ ΒΑΛΟΥΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ /ΔΕΝΤΡΑ ΚΤΛ.

      Διαγραφή
  2. Ο κυκλικος κομβος στο προμηθεα ειναι χωματοδρομος και με κενα επικυνδινα για ζημια στις ζαντες καθως οδηγαμε,θεμα ασφαλειας που επρεπε να ειχε λαβει τελος με το περας του εργου.
    Οταν αρχιζουμε καποιο εργο το τελιωνουμε δινοντας μεγισθη ασφαλεια στους οδηγους και μετα συνεχηζουμε αλλο εργο.
    Σοφιανος ρηγας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή την ασφαλτόστρωση περιγράφει το άρθρο. Αν είσαι 5χρονος, να μπαίνεις σε σαϊτ με κινούμενα σχέδια , που δε χρειάζεται να ξέρεις να διαβάζεις.

      Διαγραφή
  3. Η ασφαλτόστρωση πρέπει να συνεχίσει και σε άλλους, τουλάχιστον κεντρικούς, δρόμους. Σίγουρα όλη τη Θερμοπυλών, Μπότσαρη που κατεβαίνει προς Βυζαντινό μουσείο μέχρι κάτω κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπήρχε κανένας λόγος κατά τη γνώμη μου να γίνουν οι κόμβοι στον Προμηθέα. Έχουμε σπάσει τα αυτοκίνητα μας εκτός του ότι χαλασαν έναν από τους λίγους δρόμους που διαθέτει η πολη. Εκεί που πηγαινες ευθεία , τώρα κάνεις Ζικζακ. Νομίζω ότι όποιος περνα από κει, βρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα!!! Συγχαρητήρια δίνει στα "μυαλά" που το σκέφτηκαν!!!

      Διαγραφή
    2. ΣΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΓΙΝΕΤΕ ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΙΒΑΛΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΟΠΩΣ ΝΑΝΑΙ ΤΙΣΟΙ ΕΡΓΟ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΣΤΕΝΕΨΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΣΟ ΙΝΚΟΜΠΕΤΑΔΕΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΗ -ΧΩΡΙΟ-ΜΠΑΧΑΛΟ

      Διαγραφή
  5. Καραβλαχοι μια ζωή θα μείνετε εσείς που κράζετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΙΓΑ ΡΕ ΣΟΥΠΕΡΟΒΛΑΧΕ ΕΣΥ ΑΝΟΙΧΤΟΣΤΕΝΟΜΥΑΛΕ

      Διαγραφή
    2. Ούτε "Καραβλαχοι", ουτε "Χαζοποντιοι" ουτε ¨κραξιμο" ,ξερουμε απο αυτοκινητο - οδηγηση αλλα και περπατημα και μπορουμε να αντιληφθουμε οτι αυτα τα κυκλικα τσιμεντα δεν ηταν αναγκαια ουτε αποτελεσματικα. Χρειαζόταν 1-2 καλες διαβασεις πεζων και μια απλη νησιδα στο σημείο διασταύρωσης ακριβως μπροστα στα εβραϊκά.

      Διαγραφή
    3. Έχεις κάτι με τους βλάχους και χρησιμοποιείς αυτή την έκφραση;

      Διαγραφή
  6. Για τιν οδό Ορεστου που βρίσκεται επάνω από τ 2ο σώμα στρατού τη γίνεται Κε δήμαρχε. Και εμείς στην Βέροια ψηφίζουμε. Έρχονται εκλογές Σκέψου μας λίγο. Πολύ σκόνη τρύπες και λάσπη, Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ σωστό έργο, έπρεπε να γίνει μπας και κόψουμε ταχύτητα με κάποιο τρόπο, περνάει συνέχεια κόσμος από εκεί και ειδικά παιδιά αλλά ρε δήμαρχε γιατί να αργήσει τόσο η ασφαλτόστρωση; τι περίμενες να οριμάσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΜΕ ΣΤΕΝΟ ΟΠΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ

      Διαγραφή
  8. Κομπλεξικά άτομα, γραφικοί της πόλης που έχουν αλλεργεία στους σηματοδότες μαθημένοι από τα χωριά τους (παράδειγμα ξερολίβαδο) μπαίνουν να μας πουν πόσο τέλειο είναι το άχρηστο έργο των κυκλικών κόμβων σε μία πόλη που δεν έχει πουθενά φανάρια και το κυριότερο δεν έχει κανονικούς δρόμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. περα απο τους χαρακτηρισμους, νομιζω πως ουτε και τα φαναρια χρειαζονται στην πολη μεσα. η κινηση σχεδον ολες τις ωρες της ημερας γινεται σχετικα ανετα παντου ( τουλαχιστον ακομα και με μια φιλικη - λογικη οδηγηση). δρομοι δεν υπαρχουν λογω ιστορικότητας ( ευτυχως που υπηρξε και ο Τσαλερας!!!) . το οδοστρωμα ειναι παντου απαραδεκτο!!!

      Διαγραφή
    2. Δρόμοι δεν υπάρχουν λόγω τουρκοκρατίας. Από όπου πέρασαν οι τούρκοι κατέστρεψαν τις δομές πόλεων με τον αχταρμά και το "ό'τι να'ναι" που διοικούσαν τα πάντα! Και κάποιοι βλέπουν "ιστορικότητα" και διατηρητέα. Τρίχες κατσαρές. Δυστυχώς η Βέροια είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα όπου δεν άφησε τίποτα σωστό η τουρκοκρατία.

      Όσο αφορά τα φανάρια ο μόνος που τόλμησε να βάλει φανάρια γιατί έβλεπε το πρόβλημα που ερχόταν τα αμέσως επόμενα χρόνια ήταν ο Βλαζάκης. Σε όλες τις προβληματικές διασταυρώσεις μέσα στην πόλη είχε βάλει φανάρια τα οποία βοηθούσαν και τους πεζούς. Μετά οι επόμενοι δήμαρχοι με την περίφημη "ανάπλαση" ξήλωσαν τα λειτουργικά φανάρια και αφήσανε την πόλη στα χάλια που έχει μέχρι σήμερα μή λαμβάνοντας υπ'όψιν κυρίως τους πεζούς.

      Διαγραφή
  9. Και το Πανόραμα Βέροια είναι Δήμαρχε.Εννια χρόνια έργο μηδέν.Ελπιζουμε την επόμενη τετραετία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν ασφαλτοστρωσουν την γειτονιά σου προεκλογικά, ΝΑΙ είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για να ψηφίσεις τον ΙΔΙΟ δήμαρχο, και ας μην σου κάνει πεζοδρόμια, ούτε υποδομές για ύδρευση, αποχέτευση, οπτικές ίνες, υπογειοποίηση όλων καλωδίων κλπ. Εσύ άλλωστε από τη σκόνη θέλεις να γλιτώσεις....
    Αρε φουρκα... που θέλουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  11. ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΡΦΟΜΑ ΠΟΥ ΤΑΛΕΠΩΡΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΦΤΑ ΜΗΝΕΣ ΣΕ 4 ΒΔΟΜΑΔΕΣ.
    ΤΑΛΕΠΩΡΗ ΒΕΡΟΙΑ ΞΟΔΕΥΟΝΥΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΑΜΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΛΑΞΕΙ ΛΕΒΕΛ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΗ.ΠΑΤΕ ΚΑΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στο Διαβατο μην ρίξετε άσφαλτο.

    Καθε 50 χρονια αντικαθιστούν τους σωλήνες αποχετεύσης ,έμειναν 47 μη ξοδεύεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΝΑ ΚΟΝΔΥΛΗ ΔΡΟΜΟΙ ΜΕ ΤΡΥΠΕΣ ΣΟΚΑΚΙΑ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΧΙΜΠΑΤΖΙΔΕΣ ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑΝ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΑΝ ΜΙΣΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑ ΔΙΟΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΙΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ.ΠΟΛΙΤΕΣ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΟΜΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ
    ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οτι έγινε - έγινε με το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής ! Ας δούνε τώρα πώς θα το ομορφαίνουν κάπως με φώτα και λουλουδάκια και ...άλλο κακό να μη μας βρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι κυκλικοί κόμβοι λειτουργούν σωστά κ προσφέρουν όταν υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις . Όταν δεν υπάρχουν δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα. Το ίδιο κ τα φανάρια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι κυκλικοί κόμβοι δεν έχουν καμία χρησιμότητα στην Βέροια. Νάχ'αμε να λέγαμε είναι η κατασκευή τους.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ