Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Απάντηση του Δημάρχου Βέροιας στα δημοσιεύματα σχετικά με τις παράνομες χωματερές

"Πυροτέχνημα εντυπώσεων, την ώρα που ως δημοτική αρχή καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα"

Στα δημοσιεύματα σχετικά με τις παράνομες χωματερές απαντά ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, αναφέροντας τα εξής:

"Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε την επαναδημοσίευση θέματος αθηναϊκής εφημερίδας σε συγκεκριμένα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπου μετά λύπης διαπιστώσαμε την έλλειψη στοιχειώδους διασταύρωσης στοιχείων για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι οι παράνομες χωματερές και οι ασυνείδητοι πολίτες που πετούν κυριολεκτικά όπου βρουν μπάζα, σκουπίδια και λαχανικά.

Η εντονότατη απογοήτευσή μας -για το πλαίσιο δεοντολογίας όπου ασκήθηκε η δημοσιογραφία- είναι έκδηλη, καθώς συμπεραίνουμε πως πρόκειται για πυροτέχνημα εντυπώσεων, την ώρα που ως δημοτική αρχή καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με συχνούς επιτόπιους ελέγχους και καθαρισμούς.

Στα κείμενα τόσο του αρχικού δημοσιεύματος όσο και των αναπαραχθέντων σχολίων, αναφέρεται πως δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας επικρατούν απαράδεκτες εικόνες ρύπανσης, την ώρα που δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες μέχρι και από τον πρώην ΧΑΔΑ Ριζωμάτων!

Και επίσης, άξιο απορίας για εμάς, ήταν το γεγονός ότι οι εν λόγω φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν είχαν αποτυπωθεί στον φακό όχι πρόσφατα, αλλά το 2021! Και για του λόγου το αληθές: Η δημοσίευσή τους έγινε στις 20 Οκτωβρίου του 2021 στην εφημερίδα ΛΑΟΣ της Βέροιας, σε υπογεγραμμένο άρθρο με τον τίτλο «Πανέξυπνη πόλη ή… Και το περιβάλλον;».

Παρ’ όλα τα στοιχεία τα οποία -όπως προκύπτει από τα παραπάνω- βρίσκονται στη διάθεση του καθένα, τα εν λόγω δημοσιεύματα φαίνεται πως έγιναν χωρίς καμία έρευνα, χωρίς διασταύρωση των πληροφοριών και των δεδομένων, χωρίς να έχει υπάρξει καμία επικοινωνία με τους αρμόδιους, ούτε καν η στοιχειώδης αναζήτηση στο αρχείο!

Έτσι μάλλον βόλεψε… Βέβαια για το ποιος εκτέθηκε τελικά; Η απάντηση δόθηκε…"

12 σχόλια:

  1. στο κυνήγι της καρέκλας δεν διστάζουν να κάνουν ρόμπα μια ολόκληρη πόλη, μαύρο στους μαυρογιαλούρους, συνέχισε το έργο σου με το χαμηλό προφίλ που σε διακρίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βγάλτε τα συμπεράσματα , πολύ λάσπη μου φαίνεται σε βάρος του Δημάρχου , Μιχάλη είσαι λάθος ...πρόσεχε !
    {Όταν είδαμε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Espresso με ημερομηνία 15 Μαρτίου 2023, και τίτλο «εικόνες ντροπής μία ανάσα από το Μουσείο Αιγών με τους βασιλικούς τάφους - Χωματερή η γη του Μεγαλέξανδρου», κάτι μας θύμισε η φωτογραφία…Μάλιστα με αναφορά σε αυτό το πρωτοσέλιδο εξεδόθη η ανακοίνωση της παράταξης «Μαζί για το δήμο Βέροιας» του υποψηφίου δημάρχου Μιχάλη Χαλκίδη, κάνοντας λόγο για εικόνες τρίτου κόσμου δίπλα στο μουσείο των Αιγών.
    Ανατρέχοντας ωστόσο στον «ΛΑΟ» Οκτωβρίου του 2021, διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για τις ίδιες φωτογραφίες σε υπογεγραμμένο δημοσίευμα στις 20 Οκτωβρίου 2021, με τίτλο «Πανέξυπνη πόλη ή… Και το περιβάλλον;».
    Τελικά τι ισχύει; Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν ως πρόσφατες στο πρωτοσέλιδο; Και ήρεμα ρωτάμε: Από τότε μέχρι σήμερα παραμένει στο σημείο δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο που πρόσφατα εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό (έχει και φωτο εγκαινίων στο πρωτοσέλιδο) μια τέτοια κατάσταση, σαν να μην πέρασε μια μέρα;}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λύπηση και μόνο λύπηση σε όλους αυτούς που προσπαθούν να διασύρουν μια ολόκληρη πόλη σε όλο το πανελλήνιο-
    στο όνομα της προσωπικής εκδίκησης - λόγω της αναπαυτικότατας που προσφέρει η ‘’καρέκλα’’.
    Είναι δυνατόν να κινούνται όλη μέρα με ένα κινητό στα χέρια και να φωτογραφίζουν τον σπασμένο κάδο, εγκατελειμμένα μπάζα ή σκουπίδια έξω από πόλεις ή χωριά που ούτε οι κάτοικοι ορισμένες φορές τα γνωρίζουν ;
    Δηλαδή φέτος δημιουργήθηκαν όλες αυτές οι καταστάσεις ; Τα προηγούμενα χρόνια ζούσαμε σε περιβάλλον ‘’Ελβετίας’’ ;
    Τι κατάντια είναι αυτή ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία , για πες μας τώρα ποτέ σε βόλεψε εσένα ???

      Διαγραφή
    2. λύπη και μόνο λύπη, όπως το είπες κατάντια

      Διαγραφή
    3. ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΘΑΡΑ;;ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ;;;

      Διαγραφή
    4. Προς τον "18 Μαρτίου 2023 στις 8:21 π.μ.", κόψε την γλώσσα σου , δές και διάβασε αυτά που έγραψε στην ανάρτηση του ο "17 Μαρτίου 2023 στις 8:23 μ.μ." και θα καταλάβεις πολλά , όχι λαϊκισμός .....

      Διαγραφή
    5. προς τον 18 Μαρτίου 2023 στις 1:19 μ.μ. ... ξέρω τι λέω και άσε τις υπεκφυγές και εξυπνάδες . τίποτα για την ταμπακιέρα έχεις να πεις ? ή όλα ρόδινα για σένα .....

      Διαγραφή
    6. Λυπάμαι κύριε ταμπακιέρα , δεν με αρέσει να μιλώ με υπονοούμενα ....

      Διαγραφή
  4. Μεχρι κι ο γνωστός και μη εξαιρετεος αθλητικογραφος της πολης ανεβασε αρθρο για το δηθεν σκανδαλο του βιολογικου. Ο σκοπος ειναι η πολιτικη εξοντωση του προεδρου της Δευαβ και κατ επεκταση του Δημαρχου. Με ψευτιες δεν γινεται αντιπολιτευση. Μαζευτειτε. Αυτα ειναι συμπεριφορες τρας τηλεορασης περασμενων δεκαετιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ειδικοτης του συγκεκριμενου ειναι τα τρας δημοσιευματα εδω και χρονια.

      Διαγραφή
  5. Έρποντας για να ανέβουν στην καρέκλα, για προσωπικό όφελος απ'ότι φαίνεται και όχι για το καλό της πόλης του τόπου. Ντροπή σε όλους αυτούς τους λασπολόγους. Δήμαρχε μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ