Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πολιτικές κόντρες για "σκουπίδια" και ολίγη Espresso με φωτογραφίες από... last year!

Πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε τις τελευταίες μέρες με αφορμή πρωτοσέλιδο της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας Espressoπου δημοσίευσε φωτογραφίες από σκουπίδια και μάλιστα "μια ανάσα από τους βασιλικούς τάφους", σύμφωνα πάντα με την ίδια εφημερίδα.

Για το θέμα εξέδωσαν ανακοινώσεις οι υποψήφιοι δήμαρχοι Βέροιας Θεόφιλος Κορωνάς και Μιχάλης Χαλκίδης, οι οποίοι υιοθετώντας το δημοσίευμα της Espresso εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση στον Δήμαρχο Βέροιας, Κώστα Βοργιαζίδη

Ακολούθησε απάντηση του δημάρχου προς τους δύο, με παράλληλες αναφορές στον επικεφαλής των "Συνδημοτών" Παύλο Παυλίδη, που είχε κι αυτός εξαπολύσει επίθεση ζητώντας την παραίτηση του προέδρου της ΔΕΥΑΒ για το θέμα το βιολογικού καθαρισμού.

Το ενδιαφέρον είναι ότι σήμερα σε πρωτοσέλιδο η εφημερίδα "Λαός" αποκαλύπτει ότι κάποιες από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η Espresso είχαν δημοσιευτεί από την τοπική εφημερίδα, όχι χθες, ούτε την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά το 2021!!!

Πολύ κακό για το τίποτα; 
Αφορμή για διαξιφισμούς; 
Κίτρινος τύπος; 

Το σίγουρο είναι ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές, το πολιτικό θερμόμετρο θα ανεβαίνει. Πάντως, λίγη προσοχή δεν βλάπτει, ώστε να μην καταντήσει η τοπική επικαιρότητα τσίρκο με αφορμή δημοσιεύματα δεδηλωμένων σκανδαλοθηρικών εντύπων. Ο κόσμος κρίνει...

Η επίθεση Κορωνά

Από τα social media τοποθετήθηκε για το θέμα της Espresso ο κ. Κορωνάς, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:

"Το αφήγημα της χρηστής δεύτερης θητείας του Δημάρχου Βοργιαζιδη καταρρέει μέρα με τη μέρα. Είναι γεγονός πλέον πως ο Δήμος Βέροιας διασύρεται και πανελλαδικά. Κοινως από σήμερα και επίσημα "τον κρέμασαν στα μανταλάκια".

Το πρωτοσέλιδο της espresso που ακολουθεί αποτελεί ντροπή για τον Δήμο Βέροιας και τον Δήμαρχο Βοργιαζιδη, που όπως φαίνεται και από το άρθρο του δημοσιογράφου της εφημερίδας,δεν έδωσε την παραμικρή απάντηση.

Κε Βοργιαζιδη πότε θα απαντήσετε επιτέλους σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στον Δήμο Βέροιας; Για τον Βιολογικό Καθαρισμό ούτε λέξη , για τις χωματερές και τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και τις αντίστοιχες καταγγελίες, άλαλος επίσης!

Κάθε μέρα που περνάει η ανεπάρκεια σας είναι όλο και περισσότερο εμφανής στους δημότες,τώρα μάλιστα άρχισε να γίνεται αντιληπτή και εκτός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου μας."


Χαλκίδης: Πρωτοφανείς οι εικόνες της Espresso

Λίγη ώρα μετά την ανάρτηση Κορωνά, ήρθε και δεύτερη αντίδραση από τον έτερο υποψήφιο δήμαρχο Μιχάλη Χαλκίδη ο οποίος ανέφερε:

"Πρωτοφανείς οι εικόνες που κατέγραψε και δημοσίευσε η πανελλαδικής εμβέλειας εφημερίδα Espresso και που περιγράφουν την τραγική κατάσταση στον ιστορικό χώρο πλησίον του Μουσείου των Αιγών!

Ο Δήμος μας διασύρεται και αυτό οφείλεται προφανώς στην ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής έστω μετά από οκτώ χρόνια να καταφέρει το αυτονόητο. Να φροντίσει, η συγκέντρωση, εναπόθεση και επεξεργασία των απορριμμάτων να γίνεται με τρόπο που δεν θα οδηγεί σε εικόνες τρίτου κόσμου.

Αν μάλιστα οι εικόνες αυτές, τεθούν δίπλα στις πολλές άλλες που χρόνια τώρα δημοτικοί σύμβουλοι με περιβαλλοντικές ανησυχίες έχουν αποκαλύψει, θεωρούμε ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Η Δημοτική αυτή Αρχή ότι είχε να δώσει στις δύο θητείες της το έδωσε."

Η απάντηση Βοργιαζίδη

Στους υποψηφίους δημάρχους αλλά και στα περί βιολογικού καθαρισμού, απάντησε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης οποίος μεταξύ αλλων τονίζει τα εξής:

"Η νέα εμφάνιση του (επί 9 χρόνια έμμισθου και 1ος χρόνου άμισθου, μέχρι την παραίτησή του και αφού αρνήθηκε την άμισθη θέση του αντιδημάρχου Τουρισμού) κ. Κορωνά, μας δίνει εκ νέου την ευκαιρία να απαντήσουμε για τα αυτονόητα, τα οποία ο ίδιος, ηθελημένα, αγνοεί…

Γιατί θα έπρεπε να γνωρίζει, αλλά δυστυχώς αγνοεί, ότι ο Δήμαρχος ΔΕΝ απολογείται για τα λαχανικά που πετάχτηκαν από ασυνείδητους στα Ριζώματα ή για τις οικοσκευές οι οποίες αφέθηκαν στην παρόχθια περιοχή του Αλιάκμονα από ανθρώπους χωρίς σεβασμό προς το περιβάλλον και τους γύρω τους… 

Όταν μάλιστα ο Δήμος παρέχει στους πολίτες μεγάλους κάδους και κοντέϊνερ συλλογής μπάζων και απορριμμάτων, ενώ διαθέτει τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας για τη συλλογή ογκωδών αντικειμένων.

Γιατί ο κ. Κορωνάς θα έπρεπε να γνωρίζει, αλλά δυστυχώς αγνοεί, ότι ο Δήμαρχος ΔΕΝ απολογείται για τον Βιολογικό, όταν υπάρχει εξειδικευμένος επιστήμονας εργολάβος και εξειδικευμένος επιστήμονας-υπεύθυνος λειτουργίας του Βιολογικού.

Ο κ. Κορωνάς αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων, όταν φαίνεται πως συνεχίζει να αγνοεί τον ρόλο ενός Δημάρχου, ο οποίος καλείται να απαντήσει σε πολιτικά θέματα. 

Όπως έπραξε κατά τη θητεία του κ. Κορωνά στην αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, όταν ο ίδιος ο κ. Κορωνάς αντιμετώπισε με προχειρότητα το θέμα της μετεγκαστάστασης των Ρομά στο Εργοχώρι, με συνέπεια 150 πολίτες να διαμαρτυρηθούν ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκεί όμως βρισκόταν ο Δήμαρχος Βέροιας για να δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις.

Απαντήσεις που τώρα στρέφονται απέναντι ΚΑΙ στις βολές Παυλίδη και στις αιτιάσεις του, εις βάρος του Προέδρου της ΔΕΥΑΒ.

Με σκοπό να διευκρινίσουμε την πολιτική μας θέση απέναντι στο θέμα, κύριε Παυλίδη σας θυμίζουμε ότι από την υπογραφή της νέας σύμβασης (Αύγουστος 2019) και ως το τέλος του ‘22, ο Βιολογικός δεν παρουσίασε προβλήματα στη λειτουργία και βέβαια «γλύτωσε» τη ΔΕΥΑΒ από τουλάχιστον 500.000,00 € κατ’ έτος, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται και το κόστος του ρεύματος. 

Για να αποφευχθούν τυχόν ασάφειες, η δυσλειτουργία του Βιολογικού θα αντιμετωπιστεί από την έρευνα και τις αιτίες που την προκάλεσαν, με τις ενέργειες του εξειδικευμένου προσωπικού.

Κύριε Παυλίδη, ζητάτε την καθαίρεση ενός πολιτικού προσώπου, επικεφαλής της ΔΕΥΑΒ, ο οποίος κατάφερε να εξοικονομήσει σχεδόν 2.000.000,00 € από την, μέχρι πρότινος, ορθή και χωρίς προβλήματα λειτουργία του Βιολογικού.

Εσείς, που διακριθήκατε πολιτικά στα «μαϊμού 5 επί 5 γήπεδα» και στις «διπλές πληρωμές» πετρελαίου θέρμανσης για συγκεκριμένο παιδικό σταθμό! Είναι ντροπή και θράσος αυτό που εκφράζετε.

Στο τέλος αυτής της επιστολής, να μας επιτρέψετε κ. Χαλκίδη (παρ’ ότι σοφότερος από εμάς πολιτικά) μια συμβουλή: Κύριε Χαλκίδη, μην ασχολείστε με «σκουπίδια». Έχουμε πολύ δρόμο ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης…"


Έπεται συνέχεια;

Η συνέχεια επί της οθόνης του υπολογιστή, καθώς η σημερινή αποκάλυψη ότι οι επίμαχες φωτογραφίες είναι από... last year ενδέχεται να πυροδοτήσει νέο κύκλο αντιδράσεων!

12 σχόλια:

  1. κρατήστε χαμηλούς τόνους γιατί προκαλείτε την οργή μας όλοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτές οι "ξαφνικές" κι ενορχηστρωμένες αποκαλύψεις λίγο πρίν τις εκλογές μας πονηρεύουν πολύ, τί δεν καταλαβαίνετε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πόσες αντιδημαρχίες πρέπει να υπάρχουν πια για να είστε όλοι ικανοποιημένοι και να μην βγάζετε χολή και να πλάθετε σενάρια απ' το πουθενά;;ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η άποψη μου είναι ότι κακώς απαντά ο Δήμαρχος , εάν έχουν δίκαιο οι αντιπολιτευόμενοι και μάλιστα μερικοί του συνδυασμού του , να θέσουν τα ερωτήματα στον εισαγγελέα ή κάνουν αγωγή και όχι να λαϊκίζουν προεκλογικά ! Θεόδωρος ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως, το πρωτοσέλιδο της Espresso πρώτος ο Κορωνάς το ανέβασε στη σελίδα του και ακολούθησε την επομένη ο Χαλκίδης. Ο δεύτερος προφανώς για να μη...χάσει το κελεπούρι που τελικά αποδείχθηκε...άνθραξ ο θησαυρός και για τους δύο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εάν κάποιες φωτογραφίες ειναι του 2021 και κάποιες σημερινές, δείχνει οτι το πρόβλημα δεν ειναι τωρινό αλλα,απο παλιά. Δηλαδή, δεν εγινε απολύτως τίποτε για να διορθωθεί. Ο άλλος λέει οτι ειναι πονηρό όλα αυτα πριν τις εκλογές. Τι ήθελε; Να βγουν της Υπαπαντής; Πρίν απο τις επόμενες εκλογές δεν κάνουν ταμείο; Αν τα κατάφεραν ή όχι; Αν έβγαιναν δυο μήνες μετά τις προηγούμενες, δεν θα έλεγαν οτι εχουν τέσερα χρόνια μπροστά και μόλις τωρα ανέλαβαν; Ταμείο κάνουνε και πολύ καλώς κάνουνε. Και οπως βλέπουμε, το ταμείον ειναι μείον. Τόσο απλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όταν συμβαίνει κάτι κακό δεν περιμένεις να το πεις προεκλογικά σαν πυροτέχνημα, το βγάζεις όταν το αντιλαμβάνεσαι οτι έγινε, τόσο απλά

      Διαγραφή
    2. ΜΗΠΩΣ Η ΔΕΥΑΒ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΥΛΑΞΗ ΣΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;;ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΕΠΟΥΔΙΤΣΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

      Διαγραφή
  7. ο ένας ήταν δημοτικός σύμβουλός και πρόεδρος νομικών προσώπων με ελάχιστο έργο, ο άλλος βγήκε από το χρονοντούλαπο της ιστορίας, ωραία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΞΕΧΝΑΣ ΚΙ ΕΝΑΝ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟΝ ΟΧΕΤΟ ΤΟΥ, ΒΡΩΜΙΖΕΙ "ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ" ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΟΘΑΝΑΤΙΖΕΙ

      Διαγραφή
    2. ξεχνάς και τον 5 επί 5 που τον αθώωσε η δικαιοσύνη, καλό ε;;;

      Διαγραφή
  8. Πού πας ρε Χαλκίδη...ασχολησου με την Μελίκη και άσε την Βέροια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ