Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Γυμνάσιο Κοπανού

Παρουσίαση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022, μέσα από μια καλά οργανωμένη εκδήλωση στον αμφιθεατρικό χώρο του Γυμνασίου Κοπανού, παρουσία Υπεύθυνων Στελεχών της Εκπαίδευσης και Εκπροσώπων του Δήμου Νάουσας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα 6 Εκπαιδευτικά Προγράμματα που εκπονήθηκαν στο Γυμνάσιο Κοπανού κατά το σχολικό Έτος 2021 -2022. Πρόκειται για Προγράμματα Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικά, καθώς και το Πρόγραμμα e-twinning. Τα Προγράμματα αφορούν στη Γαλλική Κουζίνα – Πρόγραμμα που αριθμεί 19 συναπτά έτη- τη Γαλλική Κουζίνα με συνεκπαίδευση με μαθητές Ειδικής Αγωγής, Τη Μουσειακή Αγωγή με έμφαση στο Μακεδονικό Τάφο, Τη Φιλαναγνωσία και Δημιουργική Γραφή, στα πλαίσια Αξιοποίησης της Βιβλιοθήκης του σχολείου, την ανάδειξη των Συγκριτικών Πλεονεκτημάτων του Τόπου. Οι 3 Δράσεις που παρουσιάστηκαν αφορούσαν τα εξής: Οι 2 δράσεις το Δίκτυο : Φίλοι του Λόγου και των Μουσείων, με αξιοποίηση εκθεμάτων του Μουσείου των Αιγών, υπό την εποπτεία του Σ.Ε.Ε ΠΕ02 κου Περπερίδη Π. και τη συνδρομή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βέροιας και του Συλλόγου Φιλολόγων Βέροιας. Η 3η Δράση σχετίζεται με το μάθημα τη Τεχνολογίας στη Β΄ Γυμνασίου και την παραγωγή χειροποίητου προϊόντος υψηλών προδιαγραφών, ξύλινης καρέκλας Θαλάσσης.

Τα αποτελέσματα των δράσεων παρουσιάστηκαν μέσα από ψηφιακά προϊόντα, όπως λογισμικά παρουσίασης - με την πορεία των προγραμμάτων, με στατιστικά στοιχεία και ερωτηματολόγια, με καλλιτεχνικά προϊόντα και ποιήματα- βιντεοπαρουσιάσεις (ακόμη και με δημιουργίες τραγουδιών βασισμένων πάνω σε στίχους από τους ίδιους τους μαθητές), παρουσίαση padlet, όπου αναρτήθηκε όλη η δουλειά Προγράμματος, Πρόπλασμα Μακεδονικού τάφου & σκεύη λουτρού, ενώ πλαισιώθηκε και με μουσική επένδυση, καθώς μαθητής της β΄ γυμνασίου έπαιξε με τη λύρα μικρασιάτικους σκοπούς και οι πιο θαρραλέοι επέδειξαν τις χορευτικές τους ικανότητες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νάουσας κος Β. Τζουβάρας, Ο Σ.Ε.Ε. ΠΕ02 κος Περπερίδης Παύλος, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου κος Χασιώτης Νικόλαος, η Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βέροιας, κα Δημητριάδου Λένα. Προηγήθηκε της εκδήλωσης ουσιαστική συζήτηση για την ενεργειακή αναβάθμιση που ολοκληρώθηκε στο Γυμνάσιο Κοπανού και για τα οφέλη που αποκομίσαμε από αυτήν.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 6 Εκπαιδευτικά Προγράμματα στο Γυμνάσιο Κοπανού και περίπου 40 Δράσεις και παρουσιάστηκε μέρος αυτών. Έγινε μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά των Εκπαιδευτικών, με μεράκι, κόπους, θυσίες από τον προσωπικό τους χρόνο, οργάνωση και πολλή αγάπη γι αυτό που κάνουν και κυρίως για τα παιδιά.

Το μεγαλύτερο, όμως «μπράβο» πρέπει να το δώσουμε στους πρωταγωνιστές που δεν είναι άλλοι από τους ίδιους τους μαθητές μας, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την επίτευξη των Προγραμμάτων και των δράσεων, ήταν η ψυχή των Προγραμμάτων, και που χωρίς αυτούς τίποτα δε θα μπορούσε να επιτευχθεί, να ολοκληρωθεί και να έχει επιτυχία.

Πρόγραμμα Γαλλική κουζίνα

Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα «Γαλλική κουζίνα» πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στις 16 Μαΐου 2022 στο σχολείο. Τα τμήματα που συμμετείχαν ήταν τα Γ1 και Γ2 με υπεύθυνες καθηγήτριες την κα Νικολαΐδου Αλεξάνδρα και την κα Σεμερτζίδου Ευαγγελία. Τόσο η εκδήλωση όσο και η συμμετοχή των εκπαιδευτικών αλλά κυρίως των μαθητών της Γ Τάξης πραγματοποιήθηκε σε κλίμα απόλυτης συνεργασίας .

Το πρόγραμμα είχε ως στόχο του την επαφή των μαθητών με την κουζίνα, την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Γαλλίας αλλά και την σύγκριση των διατροφικών συνηθειών Ελλήνων και Γάλλων. Αρχικά, οι μαθητές μας επέλεξαν το θέμα τους που ήταν η γλυκιά γεύση της σοκολάτας και η αλμυρή της πατάτας. Διαθεματικά, στα πλαίσια της ιστορίας, οι μαθητές έμαθαν για την ιστορία της πατάτας στην χώρα μας και την εισαγωγή της από τον Ι. Καποδίστρια. Έπειτα ασχολήθηκαν με την διατροφική αξία των παραπάνω τροφών στη γαλλική αλλά και στην ελληνική παραδοσιακή διατροφή. Στη συνέχεια επέλεξαν γλυκιά ή αλμυρή συνταγή. Επιπλέον, προετοίμασαν την αίθουσα της εκδήλωσης, τη μουσική επένδυση με γαλλικό τραγούδι το οποίο έμαθαν στα πλαίσια των γαλλικών και τη διακόσμηση της αίθουσας με το θεματικό τους πλαίσιο Οι μαθητές μας με τη βοήθεια και τις υποδείξεις των γονέων τους εκτέλεσαν τις συνταγές τους με ενθουσιασμό. Επιπλέον, φέτος προστέθηκε η πινελιά της ειδικής αγωγής και η συνεκπαίδευση μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Με την συμμετοχή του ΕΕΕΕΚ Νάουσας και της υπευθύνου του προγράμματος διατροφής κα Χρυσουλίδου Ειρήνης, στην εκδήλωση του προγράμματος επιτεύχθηκε ο στόχος της ένταξης και ενσωμάτωσης παιδιών με ειδικές ανάγκες στο πλαίσιο ενός σχολείου γενικής αγωγής. Την εκδήλωση πλαισίωσαν με την παρουσία αλλά και έμπρακτη συμμετοχή τους 14 μαθητές του ΕΕΕΕΚ και 10 συνάδελφοι ειδικής αγωγής, καθώς και προσωπικό ΕΕΠ,ΕΒΠ, αλλά και η Διευθύντρια του σχολείου κα Α. Ασλανίδου. Επιπρόσθετα, οι μαθητές του ΕΕΕΚ εκτέλεσαν συνταγή κορμού σοκολάτας την οποία έφεραν μαζί τους και προστέθηκε στον μπουφέ μας, όπου και εκτέθηκε μαζί με το αντίστοιχο έδεσμα που έφτιαξε η μαθήτρια του Γ2 Γκίλτση Βασούλα. Μέσα σε κλίμα χαράς τα παιδιά των δυο σχολείων χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Έτσι, το φετινό πρόγραμμα εναρμονίστηκε με την παράδοση 19 συναπτών ετών ως προς την πραγματοποίηση παρόμοιων προγραμμάτων γαλλικής κουζίνας, τα οποία ήδη θεωρούνται θεσμός στο σχολείο, που με εμπνευστή και δημιουργό τους την κα Α. Νικολαΐδου διεκπεραιώνονται με πολύ μεράκι και αγάπη κάθε χρόνο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Α. Παπαδόπουλος, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης κ. Χασιώτης και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Λ. Δημητριάδου. Επιλογικά, τονίζεται η παρουσία αλλά και η έμπρακτη συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του προέδρου και Πατέρα Ν. Παπαθεοδώρου που, ως αρωγός της όλης προσπάθειας, πάντοτε στέκεται δίπλα στο σχολείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ