Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αποθήκες ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας: ένας μοναδικός νέος χώρος πολιτισμού που χρήζει βελτιώσεων

Τις τελευταίες μέρες παρουσιάστηκαν με μεγάλη επιτυχία οι παραστάσεις των καλλιτεχνικών εργαστηρίων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στις Αποθήκες του θεάτρου. Είναι ένας χώρος πολλά υποσχόμενος για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Βρίσκεται στην Περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού και αποτελεί χώρο ιστορικής αξίας όχι μόνο για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. αλλά και για την πόλη της Βέροιας γενικότερα. Στις παραστάσεις υπήρξε μεγάλη προσέλευση και ο χώρος σε πρώτη ανάγνωση, φάνηκε να ενθουσιάζει το κοινό. Όταν όμως ήρθε η ώρα για τους θεατές να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις αρκετοί από αυτούς δεν κατάφεραν να απολαύσουν το θέαμα όπως επιθυμούσαν.

Η σκηνή βρίσκεται στο ίδιο ύψος με τις θέσεις των θεατών, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος των θεατών να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τα όσα συμβαίνουν "επί σκηνής". Η ακουστική στον εν λόγω χώρο χρήζει βελτίωσης καθώς δυστυχώς δεν έλειψαν και τα ακουστικά "παράσιτα" (αυτοκίνητα, εξωτερική μουσική κ.α.). Επιπλέον, θεωρούμε ότι χρειάζεται ανύψωση της σκηνής σε μία εξέδρα ή διαβάθμιση των καθισμάτων με αμφιθεατρικό τρόπο.

Είναι χαρά μας ως πολίτες της Βέροιας να παρακολουθούμε παραστάσεις που μεταδίδουν τόσο ηχηρά μηνύματα, πόσο μάλλον όταν συμμετέχουν ερασιτέχνες συμπολίτες μας. Όμως, είναι σημαντικό να αναφερθεί, ότι ακόμα και αν υπάρχουν προοπτικές για την παρουσίαση έργων και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στην περιοχή, παρατηρούνται προβλήματα όσον αφορά στη θέαση και στην ακουστική του χώρου.

Τέλος, λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής έξω από τις αποθήκες, όπου υπάρχουν ακόμα οι παλιές ράγες των τρένων, η φωταγώγηση είναι αναγκαία. Ειδικά στο σημείο πάνω στις ράγες, οι επισκέπτες μπορεί να συναντήσουν δυσάρεστες εκπλήξεις μέσα στο σκοτάδι όταν δε γνωρίζουν την περιοχή, όπως το αυτοκίνητο της φωτογραφίας, στην προσπάθειά του να διασχίσει τις ράγες προσέκρουσε στον σιδερένιο μηχανισμό με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί για λίγη ώρα.










Πάντως, σε κάθε περίπτωση ο νέος χώρος που αναδείχθηκε από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας ήρθε για να μείνει, καθώς όσο οι παραστάσεις όσο και το κοινό τον έχουν αγκαλιάσει με τον καλύτερο τρόπο.

1 σχόλιο:

  1. Με το συμπάθειο, αλλά οι δυο βασικές παρατηρήσεις δείχνουν ότι είστε εντελώς μυρωδιάδες από το στόχο που εξυπηρετεί ο συγκεκριμένος χώρος. Ο, τι αναφέρεται ως μειονέκτημα είναι στην ουσία το βασικό προτέρημα των δράσεων στο συγκεκριμένο χώρο. Τώρα για το αμάξι που "παγιδεύτηκε", να πάρει θέση ο Ιαβέρης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ