Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών

Β’ Αντιπρόεδρος o Γιάννης Καϊλάρης από την Ημαθία
Νέο διοικητικό συμβούλιο και ελεγκτική επιτροπή, εξελέγη στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών, μετά τη γενική συνέλευση, τις εκλογές και τη συγκρότησή του σε σώμα. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 7 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών, στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και πρόεδρος επανεξελέγη ο Αντώνης Παυλίδης.


Η επιτυχία οφείλεται τόσο στην προσέλευση των μελών του Συνδέσμου, παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, καθώς και -κυρίως- στην ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων που ακολούθησε και στις σημαντικές προτάσεις που κατατέθηκαν.




Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από δύο κυρίως άξονες. Αφενός μεν γύρω από το πρόγραμμα διδασκαλίας της ποντιακής διαλέκτου που εδώ και εννιά χρόνια έχει εκπονήσει ο Σύνδεσμος. Επισημάνθηκε η ανάγκη επανενεργοποίησης της επιστημονικής επιτροπής που είχε συσταθεί για τη συγγραφή του εγχειριδίου και την εκπόνηση του προγράμματος διδασκαλίας της διαλέκτου, προκειμένου να προχωρήσει στο συντονισμό των διδασκόντων, αλλά και στην επίλυση διδακτικών ζητημάτων. Δεύτερος άξονας οι προσπάθειες που γίνονται για τη διδασκαλία της ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού στην εκπαίδευση. Κρίθηκε θετικά, τόσο η επαναφορά του κεφαλαίου που αναφέρεται στον ποντιακό ελληνισμό, που υπήρχε στο βιβλίο της Γ’ Λυκείου και είχε αφαιρεθεί από το Υπουργείο Παιδείας το 2015, όσο και η αναφορά των νέων αναλυτικών προγραμμάτων ιστορίας στον ποντιακό ελληνισμό, με βάση τα οποία θα συγγραφούν τα νέα βιβλία. Για τη γενικότερη αντιμετώπιση τόσο του ζητήματος της εισαγωγής της ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού στην εκπαίδευση, όσο και της διδασκαλίας της ποντιακής διαλέκτου στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, κρίθηκε αναγκαία μια συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας.


Μετά το πέρας των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων του Συνδέσμου. Στη συνέχεια τα εκλεγμένα μέλη, των οποίων η θητεία είναι διετής, προχώρησαν στη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής, ως εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο από αποτελείται από τους: Πρόεδρος, Αντώνης Παυλίδης, Αττική. Α’ Αντιπρόεδρος, Κώστας Ανθόπουλος, Θεσσαλονίκη. Β’ Αντιπρόεδρος, Γιάννης Καϊλάρης, Ημαθία. Γενική Γραμματέας, Γεωργία Χαριτίδου, Αττική. Ταμίας, Γρηγόρης Πουγαρίδης, Πτολεμαΐδα. Μέλη, Κώστας Αβραμίδης, Θεσσαλονίκη. Στάθης Αμαραντίδης, Καστοριά. Τάσος Καζαντζίδης, Κιλκίς. Ανατολή Καριπίδου, Θεσσαλονίκη. Αλέκος Σπανίδης, Θεσσαλονίκη. Φρόσω Χαραλαμπίδου, Δράμα.

Ελεγκτική Επιτροπή: Νίκος Αμαραντίδης, Κοζάνη. Κώστας Σαρασίδης, Κοζάνη. Βασίλης Χατζηθεοδωρίδης, Δράμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ