Quantcast

http://picasion.com/

Μας πήρε και μας σήκωσε σήμερα στη Βέροια - Τρελός αέρας αλλά μικρές ζημιές

Πτώσεις δέντρων, σκισμένες τέντες, «ιπτάμενες» λαμαρίνες
Ισχυροί άνεμοι πνέουν από το πρωί στην περιοχή μας, έχοντας σαν αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές μικρής εκτάσεως σε διάφορα σημεία της Βέροιας. Πτώσεις δέντρων, ζημιές σε ταράτσες, σπασμένες και σκισμένες τέντες διαμερισμάτων και καταστημάτων, «ιπτάμενες» λαμαρίνες από στέγαστρα και εκατοντάδες αντικείμενα και σκουπίδια που σκορπίστηκαν παντού από τον δυνατό αέρα. Πυροσβεστική, Αστυνομία και δήμος, επί ποδός από το πρωί για την κοπή και περισυλλογή δέντρων και άλλων αντικειμένων. 

Με το καλημέρα, ο αέρας «σήκωσε» και έριξε στο πεζοδρόμιο ολόκληρη σκαλωσιά με μουσαμά που είχε στηθεί στην πρόσοψη καφετέριας υπό κατασκευή στο κέντρο της Βέροιας, ευτυχώς χωρίς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός περαστικού (δείτε εδώ σχετικά). 


Δέντρα και μεγάλα κλαδιά έπεσαν σε διάφορα σημεία εντός και εκτός πόλης, όπως π.χ. στην Ανοίξεως, στην Σταδίου, στον δρόμο για το Πανόραμα κοντά στο στρατόπεδο, στην παλαιά Εθνική Οδό Βέροιας - Κοζάνης, δύο δέντρα στο ύψος της διασταύρωσης για Σέλι και σε άλλα σημεία, ενώ ένα μεγάλο κομμάτι λαμαρίνας έφυγε από κάποιο στέγαστρο και έπεσε στη Σταδίου, στο ύψος περίπου των Πολυκλαδικών, καλύπτοντας ολόκληρο το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.


Πολλά και μκρά ήταν τα περισταστικά που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Βέροιας, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βασίλη Παπαδόπουλο, που από το πρωί είναι επί ποδός για την συμβολή της υπηρεσίας όπου χρειαστεί. 


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας δέχθηκε από το πρωί 11 κλήσεις για παροχή βοήθειας και συγκεκριμένα, 8 κλήσεις για κοπές δέντρων και 3 για απομάκρυνση αντικειμένων. Σύμφωνα με την ενημέρωση, σε καμία περίπτωση δεν προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές ή τραυματισμοί πολιτών.

Πολλή προσοχή πάντως σε όσους πεζούς κυκλοφορούν ακόμα έξω, καθώς ο κίνδυνος πτώσης αντικειμένων από μπαλκόνια και ταράτσες είναι μεγάλος. Μην έρθει σε κανέναν... «ο ουρανός σφοντύλι»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ