Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μαγειρεύουμε Αγριογούρουνο Σαλμί!

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς

Το κρέας από κυνήγι χρίζει ιδιαίτερης μεταχείρισης για να μαγειρευτεί σωστά και να δώσει ένα νόστιμο πιάτο. Με τη σωστή μαρινάδα όμως και τις οδηγίες του Σεφ του veriotis.gr Γιώργου Μεταξά, θα φτιάξετε ένα αγριογούρουνο σαλμί που θα γλύφετε τα δάχτυλά σας. Ένα παραδοσιακό ηπειρώτικο πιάτο, ιδανικό για το Κυριακάτικο ή το εορταστικό τραπέζι. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:


Υλικά

1 1/2 κιλό αγριογούρουνο καθαρό, χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μικρές μπουκιές
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 καρότο, σε φέτες
1 κρεμμύδι, σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για μαρινάδα

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 καρότα, σε φέτες
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κλωναράκια μαϊντανό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
10 κόκκους πιπέρι
2 γαρίφαλα
3 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
1/2 φλιτζάνι ξίδι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ σκεύος τοποθετούμε το κρέας και τα υλικά της μαρινάδας. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες.

Την επομένη στραγγίζουμε το κρέας και το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και αφού μαραθούν λίγο και το καρότο. Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί, τα δαφνόφυλλα και αλατοπιπερώνουμε.

Μεταφέρουμε σε γάστρα, σουρώνουμε τα υλικά της μαρινάδας, τα βάζουμε σε ένα τούλι και το ρίχνουμε και αυτό στη γάστρα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 1 ½ - 2 h. Το τελευταίο μισάωρο ξεσκεπάζουμε, ώστε να καραμελώσει το κρέας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ