Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το Δημοτικό Συμβούλιο σε... τίτλους!

Κρούσματα, πανελλαδικές, αναδιάρθρωση καλλιεργειών, πλατεία Ωρολογίου, Γενοκτονία και... Χούντα!
Η έβδομη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας για το 2021 πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης το απόγευμα της Δευτέρας 24 Μαΐου. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων. Τον λόγο πήρε αρχικά ο Δήμαρχος Βέροιας για την καθιερωμένη δεκάλεπτη ενημέρωση του Σώματος, ο οποίος αναφέρθηκε στα εξής:

• Στην ίδρυση δικτύου πόλεων με ποντιακές κοινότητες και την συμμετοχή της Βέροιας σε αυτό, με απόφαση που θα ληφθεί σε επόμενη δημοτικό συμβούλιο.
•Στην επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει ο δήμος Βέροιας, τα ενεργά κρούσματα του τελευταίου δεκαημέρου και την προσοχή που πρέπει να δείξουμε όλοι ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων (δείτε εδώ αναλυτικά).
• Στη συνάντηση που είχε με κλιμάκιο της ΔΕΔΑ για το χρονοδιάγραμμα των έργων εγκατάστασης φυσικού αερίου στη Βέροια, λέγοντας πως τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει το σκάψιμο, αρχικά από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
• Στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, χαρακτηρίζοντας την είδηση σημαντική και ευχάριστη και ως κάτι που είχε ζητήσει και η δημοτική αρχή.
• Τέλος, αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις του Παύλου Παυλίδη για την πλατεία Ωρολογίου, χαρακτηρίζοντάς τον αναξιόπιστο συνομιλητή, που προσπαθεί να περάσει ως δική του μια ελαφρώς αλλαγμένη πρόταση του Μητροπολίτη, καθώς και για την κατασκευή πιστού αντιγράφου του ωρολογίου, κάτι που δεν έκανε πριν 10 χρόνια όταν και ο ίδιος ήταν αντιδήμαρχος.

• Την επανεκκίνηση της εστίασης χαιρέτισε η αντιδήμαρχος Γεωργία Μπατσαρά, καλώντας τους πολίτες να είναι προσεκτικοί ενόψει και των πανελλαδικών. Αναφερόμενη στις αποζημιώσεις των αγροτών είπε ότι τώρα στην περίοδο της συλλογής διαπιστώνεται η μεγάλη ζημιά και στο πόσο επείγον είναι να αποζημιωθούν άμεσα οι παραγωγοί.

• Στην εστίαση και τις πανελλαδικές αναφέρθηκε και ο Παύλος Παυλίδης, καλώντας τους επιχειρηματίες να τηρούν τα μέτρα και τους κανόνες υγιεινής, να τους δοθεί επιπλέον χώρος για τραπεζοκαθίσματα αλλά όχι εις βάρος των πολιτών, ενώ χαιρέτισε το κλείσιμο της Γ' Λυκείου νωρίτερα για την προστασία των μαθητών ενόψει πανελλαδικών. 

• Υποκριτικό χαρακτήρισε το ενδιαφέρον των επικεφαλής των παρατάξεων για τους μαθητές, ο Αντώνης Μαρκούλης, από την στιγμή που όπως είπε συνωστίζονται σε αίθουσες με 25 άτομα, ενώ άνιση χαρακτήρισε και την συμμετοχή μαθητών στις πανελλαδικές, από τα σχολεία της Ημαθίας που έχουν κλείσει λόγω κρουσμάτων.

• Στην Γενοκτονία των Ποντίων αναφέρθηκε ο Δημήτρης Τσανακτσίδης, καθώς και στο άνοιγμα της εστίασης και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από τους επιχειρηματίες.

• Στην Γενοκτονία αναφέρθηκε και ο Γιώργος Μελιόπουλος, ενώ στάθηκε και στις πυρκαγιές στην Κορινθία, όπου εκεί βρίσκεται καθημερινά, σε επιφυλακή λόγω αναζωπυρώσεων, ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας με 2 Πυροσβέστες που αλλάζουν ανά 24ωρο. Έθιξε το θέμα της αντιπυρικής προστασίας στον δήμος Βέροιας, ενώ κάλεσε σε μαζικό ξεσηκωμό όλους τους εργαζομένους της πόλης ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο.

• Με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Κορινθία, ο Στάθης Κελεσίδης αναφέρθηκε στις τοπικές «πυρκαγιές», τον παγετό δηλαδή που έκαψε ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής, καλώντας την δημοτική αρχή να μεριμνήσει έγκαιρα για την αντιχαλαζική προστασία προκειμένου να αποφευχθεί μεγαλύτερη ζημιά.

• Στις συνεχείς βλάβες του δικτύου ύδρευσης στο Μακροχώρι και την αγανάκτηση των κατοίκων αναφέρθηκε ο Κυριάκος Θεοδωρίδης, ζημιές που προκαλούν και συνεχείς φθορές στο οδόστρωμα από τις εργασίες αποκατάστασής τους. 

• Στην πλατεία Ωρολογίου αναφέρθηκε ο Γιώργος Μιχαηλίδης λέγοντας πως την σημερινή της μορφή ενώ την καταψήφισε ο ίδιος και η τότε παράταξή του, αναγκάστηκαν μετέπειτα να την υλοποιήσουν και αν μπορούσαν να την αλλάξουν θα το έκαναν. Χαρακτήρισε την πλατεία άθλια και καθόλου εξυπηρετική και προσβάσιμη και πρότεινε, ανεξαρτήτως απόψεων που ανταλλάσσονται, να καθίσουν οι αρχηγοί των παρατάξεων να φέρουν μια παρέμβαση για το καλό της πλατείας και των πολιτών.

• Στην έναρξη της δια ζώσης εκπαίδευσης αναφέρθηκε η αντιδήμαρχος Συρμούλα Τζήμα, καλώντας τους μαθητές και γονείς να αναλάβουν την ατομική ευθύνη, να διενεργούν και να δηλώνουν τα self tests, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων και ειδικά των μαθητών της Γ' Λυκείου ενόψει πανελλαδικών εξετάσεων.

• Στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Ηλίας Τσιφλίδης, λέγοντας πως για πρώτη φορά θα επιδοτηθεί το 80% και πως οι παραγωγοί που θα μπούνε στο πρόγραμμα θα επιδοτηθούν με 2.400€ ανά στρέμμα, με σκοπό όπως είπε τη διεύρυνση της καλλιεργητικής περιόδου με πιο ανθεκτικές στις δικές μας συνθήκες, ποικιλίες. Τέλος αναφέρθηκε στην πρόσληψη περισσότερων Γεωπόνων προκειμένου να καταγραφούν γρηγορότερα οι ζημιές και να καταβληθούν νωρίτερα οι αποζημιώσεις.

• Την έναρξη της τουριστικής περιόδου χαιρέτισε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Λυκοστράτης, με την ευχή να είναι καλύτερη από την περσινή, ενώ με χαρά αναφέρθηκε στο πρώτο γκρουπ τουριστών που συνάντησε χθες στην Εβραϊκή Συναγωγή.

• Στα σκουπίδια της καραντίνας και τις εθελοντικές ομάδες που έχουν δημιουργηθεί για την συλλογή τους, αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος, λέγοντας πως το περπάτημα και οι υπαίθριες συναθροίσεις της καραντίνας, οδήγησε στο άδειασμα των καλαθιών δύο φορές την ημέρα και πως πλέον έρχονται μεγαλύτερα καλάθια, ενώ κάλεσε τους πολίτες να ακολουθήσουν το παράδειγμα των συμπολιτών τους που μαζεύουν εθελοντικά τα σκουπίδια.

• «Συγκλονιστικές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις των αρχηγών των παρατάξεων για την Γενοκτονία, ο αντιδήμαρχος Κώστας Παλουκίδης, λέγοντας πως ούτε σε ένα σχετικό ψήφισμα δεν μπορούν να συμφωνήσουν. Στη συνέχεια «έπιασε» τα οικονομικά της Ελλάδας την περίοδο της Χούντας και προκάλεσε... ντόμινο αποχωρήσεων (δείτε εδώ αναλυτικά).

• Στο δίκτυο υδροδότησης του Μακροχωρίου αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Στέργιος Διαμάντης, λέγοντας πως ήταν παμπάλαιο και αποκαθίσταται με εξαιρετική δουλειά και υλικά τελευταίας τεχνολογίας, ενώ αναφέρθηκε και στο έργο αποχέτευσης του Σελίου που δρομολογείται.

• Στις επόμενες κινητοποιήσεις της οργανωτικής επιτροπής των Ριζωμάτων αναφέρθηκε ο Θανάσης Δέλλας, λέγοντας πως πέρα από το πανό που κρέμασαν χθες στην είσοδο του χωριού σχετικά με το 24% των χωραφιών τους που διεκδικούν από το Δημόσιο, έχει προγραμματιστεί και μια συναυλία του Βεροιώτικου συγκροτήματος «Μπούσουλας» στο Παλαιόκαστρο, καθώς και μετάβαση στην Αθήνα για συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και εκπροσώπους κομμάτων.

• Μια «κόντρα» μεταξύ Θεόφιλου Κορωνά προέδρου της ΚΕΠΑ και Κώστα Ρίζου μέλους του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ ξέσπασε στη συνέχεια, έπειτα από την αναφορά του πρώτου στην ορθή όπως την χαρακτήρισε άποψη περί συγχώνευσης των επιχειρήσεων προς όφελος του δήμου και στην λάθος επιλογή του ΔΗΠΕΘΕ να «χτίσει» θεατρική σκηνή με τις «Ανθισμένες Ροδακινιές», με τον δεύτερο να κάνει λόγο για φθηνά κριτήρια και προσπάθεια αποδυνάμωσης του ΔΗΠΕΘΕ από την ΚΕΠΑ.

Κατά τα άλλα, με την αποχώρηση των μελών δύο παρατάξεων, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης πέρασαν σχετικά γρήγορα, μέσα σε μια ώρα και κάτι και η συνεδρίαση έληξε στις 10 το βράδυ.

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ