Quantcast

http://picasion.com/

ΑΔΕΔΥ Ημαθίας: Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση της 6ης Μαΐου

Κάλεσμα για συμμετοχή στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, απευθύνει προς τα μέλη των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σωματείων του το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ημαθίας. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: Το Ν.Τ Α.Δ.Ε.Δ.Υ Ημαθίας συμμετέχει στην 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 για το εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς και καλεί τα μέλη των πρωτοβάθμιων σωματίων του, να συμμετέχουν στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 π.μ. στη πλατεία Εληάς στη Βέροια την ίδια μέρα. Για να τιμήσουμε τη μνήμη όσων αγωνίστηκαν για τα εργασιακά δικαιώματα υπηρετώντας το συνδικαλιστικό κίνημα.


Τηρώντας όλα τα ενδεδειγμένα υγειονομικά μέτρα ασφάλειας λόγω πανδημίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

- Τη μη κατάργηση του οκταώρου και του πενθημέρου.
- Τη μη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
- Όχι στον έλεγχο του Μητρώου μελών και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες.
- Τη μη παρακώλυση του δικαιώματος της απεργίας.
- Τη μη μετατροπή της συνδικαλιστικής δράσης σε ιδιώνυμο αδίκημα.

9 σχόλια:

  1. Νομίζω πρέπει να απαιτήσουμε μηνιαίο μισθό 3000 ΕΥΡΩ στα πρότυπα της Ελβετίας. Πενθήμερο εργασίας επίσης. Δικαίωμα καταλήψεων και στα Δημοτικά σχολεία και δικαίωμα ψήφου στα 12. Δικαίωμα απεργίας στον ιδιωτικό τομέα , χωρις παρακράτηση μεροκάματου. Δικαίωμα αποχής απο την εργασία στο Δημόσιο, λόγω διαφωνίας με την εφαρμοσμένη πολιτική. Δωρεάν διανομή οσπρίων, για την τόνωση της αγροτικής οικονομίας(αρακά, ρεβίθια,κουκια κλπ). Κάλυψη εξόδων παράστασης, στις ταβέρνες μετα τις απεργίες. Επίδομα τροχοπέδησης σε στροφές απότομες, γιατί έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδιά απλωθειτε να φαινόμαστε πολλοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ απορώ...αφού δεν είναι ικανοποιημένοι από την εργασία τους....γιατί δεν αλλάζουν δουλειά η εργοδότη....η ας κάνουν δικιά τους δουλειά και να πάμε εμείς να δουλέψουμε σε αυτούς για να κάνουμε απεργία και να μας πληρώνουν.... απορώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος κανει απεργια και τον πληρωνουν ρε βλαμμενε; Μαλλον εισαι απο αυτους που πιστευουν και οτι τα εμβολια εχουν τσιπακι. IQ μπουγατσας...

      Διαγραφή
  4. Όλοι τόσο βολεμενοι είναι ,που δεν τους ενδιαφέρει τι θα γίνει με τα εργασιακά;+

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο ο καθένας θα κοιτάει τη " πάρτη" του τόσο τα συμφέροντα θα διαιρούν και θα βασιλεύουν. Νόμος της ζωής τ ε λ ο ς!

      Διαγραφή
    2. Τους καίει και τους τσουρουφλίζει με τα εργασιακά και δεν ειναι βολεμένοι. Πολύ απλά, έμαθαν απο την καλή και την ανάποδη, πως εννοούν τον συνδικαλισμό, οι συνδικαλιστές αυτοί, οι προηγούμενοι και οι επόμενοι με τα ίδια μούτρα.
      Και αυτοί τον χαβά τους. Ειναι ικανοί, να μιλάνε για αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε τρία άτομα ακροατήριο. Αυτο το μυαλό έχουν, τόσα κάνουν. Βολεύτηκαν στο Δημόσιο και απο δω πάνε κι άλλοι. Τα συμφέροντα, δεν ασχολούνται καν μαζί τους. Απλά τους κοιτάνε και τριβουν τα χέρια τους. Καλύτερους που θα εβρισκαν;

      Διαγραφή
  5. 10 φορές το χρόνο 1ο Μάγια έχουν αυτοί!!αλλά έτσι είναι οι μαλ.. τους πληρώνουν! Άλλοι δε ξέρουν από Γιορτή και Κυριακή, 1 μέρα να είναι με τις οικογένειες τους (βλέπε βοσκο) και αυτοί έχουν το θράσος να μας κοροϊδεύουν! Αν δε σας αρέσει κύριοι ΠΑΡΕΤΗΘΉΤΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ego leo na sas plironoume tis ores kai tis imeres poy ergazeste!! oi ekpedeftikoi plhroneste gia 365 meres to xrono eno douleuete MONO 130 meres to xrono kai mporei na leo kai poles!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ