Μήνυμα Δημάρχου Αλεξάνδρειας για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Από τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη ανακοινώθηκαν τα εξής: «Η 1η του Μάη αποτελεί διαχρονικά την αφετηρία αγώνων για την κατάκτηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων σε όλα τον κόσμο. Οι εργάτες/τριες στο Σικάγο το 1886 έδωσαν μια από τις πιο σκληρές μάχες διεκδικώντας 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ύπνο και 8 ώρες ελεύθερο χρόνο και βελτίωση των συνθηκών εργασίας. 135 χρόνια μετά, οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο, λόγω της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης, ζουν χειρότερες συνθήκες δουλειάς καθώς δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων συρρικνώνονται.

Το δίκιο και τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι πάνω απ’ όλα και θα πρέπει να τα υπερασπιστούμε. Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς αποτελεί τιμή στους αγώνες των εργαζόμενων για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, λιγότερες κοινωνικές ανισότητες και περισσότερα δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ