Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ερώτηση στη Βουλή για τους αγρότες της Ημαθίας και της Πέλλας κατέθεσε ο Βελόπουλος

Ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή όσον αφορά τα αιτήματα των Αγροτικών Συλλόγων της Ημαθίας και της Πέλλας. Αναλυτικά η ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς: «Την αγανάκτησή τους μας εκφράζουν αγρότες μέλη αγροτικών συλλόγων σε Πέλλα και Ημαθία, λέγοντας, πως για να συνεχίσουν να υπάρχουν, πρέπει να έχουν εισόδημα και να καλύπτουν τα καλλιεργητικά τους έξοδα. Για τους λόγους αυτούς, δεν ζητούν, αλλά απαιτούν από το κράτος κατώτερη εγγυημένη τιμή για τα προϊόντα που παράγουν, κάλυψη στο 100% των ζημιών τους από τον ΕΛΓΑ, όποτε αυτές προκαλούνται από οποιοδήποτε αίτιο για το οποίο δεν ευθύνονται.

Οι ελάχιστες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα που παράγουν, με ταυτόχρονη μείωση του κόστους παραγωγής κρίνουν ότι είναι μονόδρομος και οφειλόμενη προτεραιότητα των σχετικών κρατικών παρεμβάσεων. Επίσης, ως αναγκαία κρίνονται, η κατάργηση του ΦΠΑ για τα γεωργικά εφόδια, το αφορολόγητο πετρέλαιο και το φτηνό αγροτικό ηλεκτρικό ρεύμα. 

Επίσης, αναγκαίο κρίνεται, το να απαλλαγούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι από τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, καθώς και το να επιδοτηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές από το κράτος για όσο διαρκεί το καθολικό κλείσιμο («lockdown»). 

Ακόμα, ζητούμενο είναι το να επιτραπεί η αναστολή πληρωμών δανείων των ανωτέρω και άλλων οφειλών τους, το να καταργηθεί το χαράτσι του «ΕΝΦΙΑ», το να προκύψει γενναίο κούρεμα χρεών προς Δημόσιο και τις τράπεζες αλλά και το να λυθεί άμεσα το υφιστάμενο πρόβλημα με τους εργάτες γης.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να λάβετε άμεσα τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να ικανοποιηθούν τα άνω δίκαια αιτήματα των αγροτών για να μπορέσουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια από τις αγροτικές εργασίες οι ίδιοι και οι οικογένειές τους;

11 σχόλια:

  1. Όπως φαίνεται πάει για 3 κόμμα στν Ημαθια ωραιοσς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.
      ΚΡΙΝΟΤΑΣ ΤΗΝΠΟΡΕΙΑ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ - ΛΕΩ ΑΛΗΘΕΙΕΣ - ΤΑΖΩ - ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΘΑ ΔΩ -
      ΤΩΡΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΙΚΗ.
      ΑΝ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟ ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΙ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ.
      ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ.

      ΘΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΩ ΜΑΛΛΟΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΙΑ ΨΗΦΟ...

      Διαγραφή
  2. Μήπως θα δώσει και επιστολές του Ιησού εν όψη του Πάσχα; Αφού όλα δείχνουν ότι ο καιρός γαρ εγγύς;
    Σοβαρευτείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δικαίωμά σου να ξαναξαναψηφίσεις τους αποδεδειγμένα καταστροφείς του τόπου, μετά όμως μην κλαις και οδύρεσαι ότι σε ξαναβίασαν. Μετά θα πω ότι τη ζητάς την ιππασία.

      Διαγραφή
  3. κοιραλαφηηηηη στο μυαλο σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυσάξτε κομματόσκυλα, αφού μυαλό για επιχειρηματολογία δε διαθέτετε. Γαυγίστε όσο θέλετε. Προσοχή στο μπόγια, κομματοσκυλάκια πορρωμένα, με τις κομματικές σας παρωπίδες.

      Διαγραφή
  4. Οι πολιτικές επιλογές του καθενός, ειναι προσωπική και μονον υπόθεση. Αδιαφορω πλήρως. Εχει ομως ενα καλο ανέκδοτο γύρω απο τις εκλογικές επιλογές του ¨"σοφού λαού", που ελεγαν κάποιοι κάποτε.
    Βγήκε , λεει, ενας κυνηγός στο βουνό. Βλέπι κάτι σαν αρκούδα. Μπάμ, δινει μια. Καπνός , κουρνιαχτός και μεχρι να καθαρίσει, αισθάνεται ενα τακ τακ πίσω στον ώμο. Ηταν η αρκούδα.
    _ Λοιπόν . εχεις δυο επιλογές (του λέει). Κάθομαι σε τρώω ή κάθεσαι και σε απαυτώνω.
    Τι να κάνει , διάλεξε τη ζωή του. Την αλλη μέρα, αποφασισμένος, ξαναβγαίνει στο βουνό. Βλέπει, μπάμ, καπνός κουρνιαχτός και χτύπημα στον ωμο πάλι.
    _ Τη διαδικασία την ξέρεις. Κάθομαι σε τρώω ή κάθεσαι και σε απαυτώνω.
    Πάλι διάλεξε τη ζωή του Τσατισμένος, αρματώθηκε τα φυσεκλίκια του και ξαναβγήκε. Ξαναβλέπει, μπάμ, καπνός, κουρνιαχτός και χτύπημα στον ώμο. Τον κοιτάει καλά η αρκούδα και του λέει.
    _ Ελα πες . Μη ντρέπεσαι. Δεν βγαίνεις για κυνήγι εσύ. Ετσι δεν ειναι;
    Ε ναι. Κάνοντας τα ίδια, περιμένεις άλλο αποτέλεσμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άκου φίλε (ΤΣΕ).
      Να είσαι σίγουρος ότι κάνεις δεν πέθανε από το (χάδι) της αρκούδας, που λες.
      Αντίθετα φοβάμαι ότι πολλοί θα αποβιώσουν αφού θα τους φάει η αρκούδα όσο περίμεναν τις όποιες επιστολές του Ιησού.

      Διαγραφή
    2. Γιατι αναφέρεσαι σε μένα; Το τόνισα. Αδιαφορω πλήρως. Ο καθένας εχει δικαίωμα ακόμη και για το ΚΚΕ. Δεν κλείνω πονηρά σε κάποιον το μάτι. Πάντως ειναι αλήθεια. Δεν πέθανε ο κυνηγός.

      Διαγραφή
  5. Καλά τα λες Βελοπουλε εδώ,αλλά θυμίζεις κάποιον που αφού γεμίσει τη καρδαρα με γάλα της δίνει μια κλωτσιά και πάλι από την αρχή. Προσπάθησε αλλά κάτι μου λέει ότι ακολουθείς παλιούς συντρόφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο στο Βελοπουλο.Απορρω πως υπάρχουν άτομα που ακόμα θα ξαναψιφησουν τα ίδια κόμματα.Αυτη την στιγμή η μόνη σωτηρία είναι ο Βελόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ