Quantcast

http://picasion.com/

Φτιάξτε μόνοι σας την πιο τέλεια μανιταρόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης

Επιμέλεια Γ. Μεταξάς

Αν σας αρέσουν οι πίτες τότε αυτή θα σας ενθουσιάσει. Ειδικά οι λάτρεις των μανιταριών θα γλείφουν τα δάχτυλά τους! Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μας προτείνει την πιο λαχταριστή μανιταρόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης που δίνει μια έξτρα γεύση στη γέμιση. Μπορείτε να την απολαύσετε για πρωινό, κολατσιό, μεσημεριανό μαζί με γιαουρτάκι ή σαλάτα, ακόμα και σαν ορεκτικό. Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε και τη συνταγή:


Υλικά

6 φύλλα χωριάτικα 
500 γρ μανιτάρια (της επιλογής μας)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 φλ ελαιόλαδο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ γραβιέρα τριμμένη (κατά προτίμηση πικάντικη)
2 αυγά
½ φλ γάλα
100 γρ μπέικον ή καπνιστή μπριζόλα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια μας και τα ψιλοκόβουμε. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά μας (μανιτάρια, κρεμμύδι ξερό, κρεμμυδάκια φρέσκα και την πιπεριά).

Αλατοπιπερώνουμε και σε αυτή τη φάση προσθέτουμε και το αλλαντικό μας αν θέλουμε. Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει και προσθέτουμε και τον μαϊντανό. Λαδώνουμε το ταψί μας με τη βοήθεια ενός πινέλου (ή με το χέρι οι γιαγιάδες) και στρώνουμε το πρώτο φύλλο, το οποίο αφήνουμε να προεξέχει. Κατόπιν λαδώνουμε τα υπόλοιπα 2 φύλλα, τα διπλώνουμε στη μέση και τα τοποθετούμε ένα ένα στον πάτο του ταψιού.

Αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, απλώνουμε ομοιόμορφα τη φάρσα μας. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί. Περιχύνουμε σιγά σιγά τη γέμιση και διπλώνουμε τα φύλλα που προεξέχουν.

Λαδώνουμε τις άκρες τους και στη συνέχεια παίρνουμε ένα ένα τα υπόλοιπα 3 φύλλα, τα λαδώνουμε, τα διπλώνουμε στη μέση και τα τοποθετούμε ένα ένα στον πάτο του ταψιού. Διαβρέχουμε την πίτα με λίγο νερό, τη χαράζουμε και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 170 για 45-50΄, έως ότου ροδοκοκκινίσει ομοιόμορφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ