Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η ανασκοπηση του 2020 μέσα από τις δημοφιλέστερες αναρτήσεις του veriotis.gr

Ποιες δημοσιεύσεις τράβηξαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών
Σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται μια χρονιά που σημάδεψε την ανθρωπότητα, ενώ άλλαξε δραματικά και την καθημερινότητα στην Ημαθία, η οποία έζησε και ζει τα περιοριστικά μέτρα,
αλλά και τις απώλειες αγαπημένων ανθρώπων. Ένα δύσκολο και απαιτητικό έτος, με πολλά ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και καθημερινή καταγραφή της επικαιρότητας. Στο veriotis.gr το 2020 δημοσιεύθηκαν περισσότερες από 12.000 αναρτήσεις, με την επισκεψιμότητα να ξεπερνά κάθε προσδοκία και να φτάνει τα 4.000.000 ανά μήνα, με πάνω από 300.000 αυτόνομους επισκέπτες ανά μήνα. Εμείς ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε τις αναρτήσεις που «κέντρισαν» το ενδιαφέρον του κοινού και είχαν τα περισσότερα «κλικ» το 2020:

Ιανουάριος

Μια νέα χρονιά ξεκίνησε με ποικιλία ειδήσεων. Αστυνομικά, κοινωνικά και lifestyle θέματα ξεχώρισαν. Η νέα σχέση της Μάγδας Πένσου κυριάρχησε στα κουτσομπολιά της Βέροιας και έγινε «talk of the town». Χαμό έκανε και ο «Μαϊμού» Αστυνομικός που τρέλανε στις... αποκριάτικες κλήσεις την πόλη. Όμως υπήρχαν δυστυχώς και οι δυσάρεστες ειδήσεις. Ο θάνατος μιας 24χρονης Βεροιώτισσας στην Κύπρο και η προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης του νεαρού αθλητή Γιάννη Αβραμίδη, στον αγώνα για την αποκατάσταση της υγείας του μετά από το τραγικό του ατύχημα, συγκίνησαν και κινητοποίησαν τους αναγνώστες.

Φεβρουάριος

Ρεπορτάζ καθημερινότητας απασχόλησαν τις ηλεκτρονικές σελίδες του Βεροιώτη, με τη συμπλοκή στο Μακροχώρι να ξεχωρίζει. Η είδηση για τα πρώτα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού στη Βέροια ανησύχησε τους πολίτες που... υποψιασμένοι από τη διεθνή ειδησεογραφία φοβήθηκαν εξάπλωση της πανδημίας στην Ημαθία. Η παραπομπή του φαντάρου από τη Βέροια στο στρατοδικείο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία ενός μπάτλερ, υπηκόου Σρι Λάνκα, κέρδισε επίσης σημαντικό μερίδιο του ενδιαφέροντος των αναγνωστών μας τον Φεβρουάριο.

Μάρτιος

Μ' ένα δραματικό μήνυμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ολόκληρη την επικράτεια. Η είδηση των πρώτων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ημαθία έκανε τον γύρο της Ελλάδας, ενώ την τοπική κοινωνία σόκαρε ο βιασμός και εν τέλει ο θάνατος 44χρονης που βρέθηκε νεκρή στο Εργοχώρι. Κατά τα λοιπά, πολύ δημοφιλές ήταν το πλούσιο φωτορεπορτάζ των γυρισμάτων της τηλεοπτικής σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι» που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας και στα οποία συμμετείχαν δεκάδες Βεροιώτες ηθοποιοί και τα παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Απρίλιος

Με το lockdown να έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και μια νέα πραγματικότητα να έχει διαμορφώσει τις καθημερινές μας συνήθειες, ήταν φυσικό η απειλή της πανδημίας να απασχολεί το κοινό. Η περιγραφή Βεροιώτη επιχειρηματία της περιπέτειας που είχε με τον ιό, τα πρόστιμα της Αστυνομίας σε επιχειρήσεις εστίασης που αψήφισαν τις απαγορεύσεις, αλλά (καθώς ήδη είχαν αρχίσει να γίνονται αντιληπτές οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας) και τα μέτρα οικονομικής στήριξης που ξεκίνησε να ανακοινώνει η κυβέρνηση, κυριάρχησαν στην κατηγορία. Η ζωή με όλες τις πτυχές της όμως δεν σταματά. Έτσι στη «Βεροιώτικη» ειδησεογραφία του Απριλίου σημαντικό μερίδιο κέρδισαν τόσο η ποδοσφαιρική (και όχι μόνο) ιστορία του Ευριπίδη Κατσαβού, όσο και η ιστορική αναδρομή της άγριας διπλής δολοφονίας που συγκλόνισε τη Βέροια το μακρινό 1961. Τη συγκεκριμένη ανάρτηση επισκέφτηκαν περισσότεροι από 230.000 αναγνώστες.

Μάιος

Με τη συγκομιδή να έχει ξεκινήσει για τις πρώιμες ποικιλίες του εύφορου κάμπου της Ημαθίας, τα κυριότερα θέματα που αναδείχθηκαν τον Μάιο είχαν να κάνουν με αγροτικά ζητήματα μεταξύ των οποίων το θέμα των εργατών γης αλλά και των επιδομάτων που ανακοίνωνε η κυβέρνηση. Ο σεισμός εντάσεως τριών Ρίχτερ με επίκεντρο πολύ κοντά στην πόλη της Βέροιας (ανάμεσα στη Νέα Νικομήδεια και τον Σταυρό), ταρακούνησε την Ημαθία και έδειξε την εμπιστοσύνη των αναγνωστών στην αμεσότητα που προσφέρει το veriotis.gr. Οι αναμνήσεις του τραγουδιστή Παύλου Παυλίδη από τα παιδικά του χρόνια στη Βέροια, αλλά και το θλιβερό συμβάν αυτοκτονίας στο κέντρο της πόλης, σημείωσαν επίσης μεγάλη επισκεψιμότητα τον Μάιο.

Ιούνιος

Με το καλοκαίρι να έχει μπει για τα καλά, τη συγκρατημένη αισιοδοξία που δημιούργησαν οι καλές επιδόσεις της χώρας στο μέτωπο της πανδημίας έρχονται να διακόψουν οι ειδήσεις για συρροή κρουσμάτων στη Νάουσα. Ο Ιούνιος στιγματίζεται επίσης από τα τραγικά περιστατικά του θανάτου 34χρονου αλλά και ενός 14χρονου παιδιού σε τροχαία δυστυχήματα.  Για μια ακόμη φορά την τιμητική του είχε το «Κόκκινο Ποτάμι» καθώς τα επεισόδια που γυρίστηκαν στη Βέροια παίζονταν ήδη στην οθόνη του OPEN και καθήλωναν το τηλεοπτικό κοινό.

Ιούλιος

Έχουμε πλέον συνειδητοποιήσει πως αυτό το καλοκαίρι δεν θα είναι σαν τα άλλα. Η πανδημία του κορωνοϊού κυριαρχεί στην επικαιρότητα του Ιουλίου. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Βέροια είναι το πρώτο θέμα συζήτησης των πολιτών και δημιουργούν φόβο και αναστάτωση. Παράλληλα τα οικονομικά θέματα εξακολουθούν να ενδιαφέρουν όπως δείχνει η επισκεψιμότητα των ρεπορτάζ για μειωμένες τιμές σε παραθαλάσσια οικόπεδα τουριστικών περιοχών, αλλά και φορολογικών ζητημάτων. Η είδηση του μήνα για τη Βέροια ήταν αναμφισβήτητα τα εγκαίνια της πολύπαθης γέφυρας Κούσιου.

Αύγουστος

Η σημαντικότερη είδηση του Αυγούστου δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την ένταξη της Ημαθίας στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές της χώρας και η απόφαση Χαρδαλιά για επιβολή περιοριστικών μέτρων προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της πανδημίας. Είχε προηγηθεί μια σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή μας με τα σχετικά ρεπορτάζ να κυριαρχούν στην επικαιρότητα. Ξεχώρισε η περίπτωση υπαλλήλων σε καφε-μπαρ της Βέροιας των οποίων τα θετικά τεστ οδήγησαν σε ολιγοήμερο κλείσιμο και απολύμανση των επιχειρήσεων. Οι συμμετοχές «Ημαθιώτικου ενδιαφέροντος» στο reality του ΣΚΑΪ Big Brother, δεν άφησαν επίσης ασυγκίνητο το κοινό.

Σεπτέμβριος

Η κυβέρνηση αναπροσαρμόζει συνεχώς τα μέτρα προς το αυστηρότερο πιεζόμενη από την αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά σε ορισμένες περιοχές στις οποίες συγκαταλλέγεται η Ημαθία. Η μάσκα μπαίνει για τα καλά στην ζωή μας και οι πολίτες καλούνται πλέον σε κάθε δημόσια εμφάνισή τους να τη φοράνε. Τα πρόστιμα για μη συμμόρφωση είναι 150 ευρώ. Η ενστικτώδης ανάγκη μας να ξέρουμε τα μελλούμενα έδωσε και στα «μερομήνια» τα 10 λεπτά δημοσιότητας που τους αξίζουν. Ο θάνατος 39χρονου αστυνομικού από την Μελίκη που έπεσε θύμα τροχαίου με την μηχανή του στην Εγνατία, ήταν η θλιβερή είδηση του μήνα για την Ημαθία.

Οκτώβριος

Τα κρούσματα κορωνοϊού  διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα καθημερινά και μάλιστα με αυξητικές τάσεις. Η Κεντρική Μακεδονία είναι στο επίκεντρο του «δεύτερου κύματος» και η Ημαθία κάνει... πρωταθλητισμό βρισκόμενη τακτικά στις πρώτες θέσεις ιικού φορτίου πανελλαδικά. Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς σε έκτακτη ενημέρωση την Πέμπτη 29/10 ανακοινώνει την  πως η περιφερειακή ενότητα Ημαθίας μπαίνει από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής σε «πορτοκαλί» συναγερμό, μαζί με Πέλλα, Δράμα, Έβρο, Ξάνθη, Κιλκίς, Καβάλα, Πιερία και Χαλκιδική. Περιορισμένες αντιδράσεις στα μέτρα  υπήρξαν από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης που αντιμετώπιζαν την προοπτική της ολικής καταστροφής. Η αποχώρηση της «δικιάς μας» Ράνιας Καραγιάννη από το Βig Brother, αλλά και οι αλλαγές στις ώρες κοινής ησυχίας κέντρισαν επίσης το αναγνωστικό κοινό του veriotis.gr.

Νοέμβριος

Το δεύτερο lockdown είναι γεγονός. Πλέον όλα τα μαγαζιά είναι κλειστά, με τους πολίτες να βγαίνουν από τα σπίτια τους, αφού πρώτα στείλουν το απαιτούμενο SMS. Επιβλήθηκαν βαριά πρόστιμα σε Super Market της Βέροιας που δεν τηρούσαν σχολαστικά τα μέτρα αποφυγής μετάδοσης του ιού και εφαρμόστηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 11 το βράδυ. Ανακοινώνονται 53 κρούσματα στην Ημαθία μέσα σε μία μόλες μέρα δημιουργώντας ανασφάλεια στον κόσμο και προβληματισμό στις αρμόδιες αρχές. Το αποκλειστικό ρεπορτάζ του «Βεροιώτη» για τη σύλληψη μεγάλου έμπορου ναρκωτικών ο οποίος συμμετείχε σε σπείρα κοκαΐνης με έσοδα πάνω από 30.000.000 ευρώ και η καταδρομική επιχείρηση της δίωξης στο σπίτι του στη Βέροια, ήταν η δημοφιλέστερη ανάρτηση του μήνα. Ο θάνατος 54χρονης που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο κέντρο της Βέροιας 10 μέρες μετά τον θάνατό της σκόρπισε θλίψη. Δεν έλειψαν όμως και τα ευχάριστα θέματα όπως το φωτογραφικό αφιέρωμα στον αγαπημένο Κώστα Βουτσά και το πέρασμά του ως φαντάρος από τη Βέροια.

Δεκέμβριος

Ο τελευταίος μήνας της χρονιάς ξεκίνησε με αγωνία για την πορεία της πανδημίας στην Ημαθία. Πλέον όλοι έχουν κάποιον γνωστό, φίλο ή συγγενή που νόσησε ή και κατέληξε από τον κορωνοϊο. Αγωνία υπάρχει και για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές εν όψει της Χριστουγεννιάτικης αγοράς και κινδυνεύουν με ολοκληρωτική καταστροφή. Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Νοσοκομείο Βέροιας, οι εικόνες της Βέροιας με άδειους λόγω lockdown δρόμους, αλλά και οι ειδήσεις για τα εμβόλια που έρχονται και προσφέρουν ελπίδα, κυριάρχησαν στην ειδησεογραφία και στο ενδιαφέρον των αναγνωστών του veriotis.gr. Δεν πέρασε απαρατήρητος ο επαγγελματισμός και η ανθρωπιά αστυνομικών του Α.Τ Βέροιας που έσπευσαν να βοηθήσουν ηλικιωμένη στο Πασακιόσκι.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το αναγνωστικό κοινό που και το 2020 μας τίμησε με την εμπιστοσύνη του και μας χάρισε ρεκόρ επισκεψιμότητας.

Ευχόμαστε ολόψυχα ευτυχισμένο το 2021 με πολλές ευχάριστες ειδήσεις. Το νέο έτος να δικαιώσει τις ελπίδες σας και να φέρει χαρά σ' εσάς και τις οικογένειές σας. Χρόνια πολλά! 

1 σχόλιο:

  1. Καλή χρονιά "Βεροιώτη"με υγεία για όλους και ευχάριστες ειδήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ