Quantcast

http://picasion.com/

Μπάχαλο στην Πέλλα: Ανοίγουν τελικά τα σχολεία τη Δευτέρα

Κανονικά θα λειτουργήσουν την προσεχή Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, οι σχολικές μονάδες του Νομού Πέλλας σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. «Τα σχολεία του νομού Πέλλας θα λειτουργήσουν κανονικά τη Δευτέρα. Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων θα γίνεται μόνο όποτε και όπου κριθεί αναγκαίο κατά περίπτωση, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας που έχουν εκδοθεί», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης. Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (Έδεσσας, Πέλλας, Αλμωπίας, Σκύδρας) μετά από σύσκεψη στη Σκύδρα εξέδωσαν ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει από την αυξημένη εμφάνιση κρουσμάτων του κορονοϊού […] συναποφάσισαν την αναστολή της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς κατά τρεις ημέρες, δηλαδή από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 έως και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020».

Τι συνέβη με την απόφαση των δημάρχων της Πέλλας

Η απόφαση των δημάρχων στηρίχθηκε στη νομοθεσία που τους παρέχει τη δυνατότητα να αποφασίζουν αναστολή της λειτουργίας σχολικών μονάδων έως τρεις ημέρες σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών. Όμως, σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης για το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων ως μέτρο για την αποφυγή και περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού αρμόδια να συναποφασίζουν είναι -σύμφωνα με τον νόμο- τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας και η περίπτωση που επικαλούνται οι δήμαρχοι δεν εμπίπτει στις «έκτακτες ανάγκες», σύμφωνα με όσα ορίζονται στην Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου της 25ης Φεβρουαρίου 2020 (ΦΕΚ 42/Α/25.02.2020).

3 σχόλια:

  1. Φως φαναρι, θελουν θυματα απο τα παιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ δηλαδή τώρα ψηφίζεις;

      Διαγραφή
    2. Οχι βέβαια,αφου τους ψηφίζεις εσύ, τι να παω να ψηφίσω εγώ....

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ