Ξεκινάει η Urban Art στη Νάουσα

Ξεκινούν το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου οι δράσεις δημιουργίας εικαστικών έργων σε δημόσια κτίρια που είχαν προγραμματιστεί για το Διεθνές Φεστιβάλ Αστικής Τέχνης «Naoussa Urban Art Festival 2020» από τον Δήμο Νάουσας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Τέχνης «Πυρετός Χρωμάτων-Tέχνη σε Δημόσιο Χώρο» (Farbfieber-Kunst im Öffentlichen Raum) του Ντίσελντορφ και της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων στη Γερμανία. Πέντε εικαστικοί καλλιτέχνες, ο Κλάους Κλίνγκερ (Γερμανία), ο οποίος θεωρείται ο πατέρας της Urban Art παγκοσμίως και οι Λάκης Μουρατίδης, Γιώργος Κόφτης, Νίκος Κεχαγιάς (Lopez) και Σετσίλια Χερρέρο-Λαφφίν (Αργεντινή) θα δημιουργήσουν τα εικαστικά τους έργα σε σημεία της πόλης της Νάουσας (7ο Δημοτικό Σχολείο, Λαϊκή Αγορά, περιοχή Δημαρχείου, κτίριο «ΕΡΙΑ» κλπ.) αντλώντας τη θεματολογία τους από την διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών για τους 17 στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης για έναν καλύτερο κόσμο.

Παράλληλα, στον χώρο αίθουσα «Καμίνι» το διάστημα 26 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου θα λειτουργεί καθημερινά τις ώρες 18:00-21:00 η έκθεση έργων των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στις δράσεις με τίτλο: «Χρώματα-Διάλογοι» (Farben-Dialogen).

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των προσωρινών απαγορεύσεων που έχουν τεθεί στην Ημαθία μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, ματαιώθηκαν οι ποικίλες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αστικής Τέχνης.

Ωστόσο, στις δράσεις που επιτρέπεται να πραγματοποιηθούν, θα εφαρμόζονται όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας που έχουν επιβληθεί για τη νόσο Covid-19, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία των αρμόδιων Υπουργείων.

Επισημαίνεται ότι εικαστικές δράσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ