Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μαγειρέψτε το πιο νόστιμο Ριζότο Μιλανέζε

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε το ζωμό να πάρει βράση. Κατόπιν χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα και 30΄. Ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο. Σουρώνουμε το ζωμό αφού βράσει και όταν κρυώσει αφαιρούμε το λίπος μ’ ένα κουτάλι. Διατηρείται στο
ψυγείο για 3 μέρες. Ρίχνουμε τις κλωστές σαφράν στο λευκό κρασί, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε σοτέζα με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3΄. Ρίχνουμε αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 1΄, τόσο μέχρι να καλυφθεί από το ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. (ρεντουίρει) Ρίχνουμε με κουτάλα τον ζωμό σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς.


Ζωμός - Υλικά
  • φτερούγες
  • καρκάσες
  • λαιμό από κοτόπουλο
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κομμάτι σέλερι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κλωνάρι μαϊντανό
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
Το ριζότο μας πρέπει να είναι έτοιμο σε περίπου17- 20΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά όσο είναι ακόμα ζουμερό και χυλωμένο, προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν στο ριζότο. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και έξτρα παρμεζάνα.

Υλικά

  • 2-3 κλωστές σαφράν
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 300 γρ. ρύζι
  • 1400-1600 ml σπιτικό ζωμό κοτόπουλου
  • 80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
  • για το σερβίρισμα
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • παρμεζάνα τριμμένη
Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ