Είναι κάτι απείρως πιο σοβαρό…

Γράφει Στέργιος Μουρτζίλας*
Ο θρυλικός προπονητής της Λίβερπουλ Μπιλ Σάκνκλι, που ανέλαβε το 1959 την ομάδα άσημη, από τη δεύτερη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος για να την οδηγήσει στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, είπε κάποτε ότι το ποδόσφαιρο
μπορεί να μην είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, είναι όμως κάτι απείρως πιο σοβαρό. Θα μου επιτρέψετε να δώσω μια πιο διευρυμένη διάσταση στην παραπάνω δήλωση, θεωρώντας ότι αφορά το σύνολο του αθλητισμού. Πράγματι, ο αθλητισμός και γενικότερα η άσκηση πρέπει να αποτελεί βασική παράμετρο στη ζωή καθενός, βελτιώνοντας την υγεία και αποτρέποντας από άλλες βλαβερές συνήθειες. Ειδικά για τη νεολαία μας συνιστά ασφαλή διέξοδο, διδάσκοντας στα νέα παιδιά την ομαδική δουλειά και συνεργασία, την επίμονη προσήλωση στον στόχο και την διαρκή προσπάθεια για την επίτευξή του. 

Με αυτό το πλέγμα σκέψεων και εμπιστευόμενοι το όραμά μας μια μικρή ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αναλάβαμε πριν από 2,5 περίπου έτη, με την ψήφο και τη στήριξη των ομάδων του Νομού μας, την διοίκηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας (ΕΠΣΗ). Τα βήματά μας ήταν σταθερά και προσεκτικά. Στηριχτήκαμε σε ό,τι θετικό βρήκαμε και συνάμα επιδιώξαμε να βελτιώσουμε τις κρίσιμες παραμέτρους της ποδοσφαιρικής καθημερινότητας με γνώμονα την αύξηση του συναγωνισμού και την εξασφάλιση της αξιοπιστίας των πρωταθλημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό:

Α) Καθιερώσαμε την υποχρεωτική παρουσία γιατρού σε όλους τους διεξαγόμενους αγώνες της ΕΠΣ Ημαθίας.

Β) Στελεχώσαμε την πειθαρχική επιτροπή αποκλειστικά με έμπειρους δικηγόρους με στόχο την εξασφάλιση ορθής ερμηνείας των κανονισμών στην απονομή της αθλητικής δικαιοσύνης.

Γ) Ανασχεδιάσαμε όλα τα πρωταθλήματα υποδομής και θεσπίσαμε επιπλέον διοργανώσεις με την συμμετοχή περισσοτέρων των 800 παιδιών ηλικίας 8 – 16 ετών.

Δ) Εισάγαμε τον θεσμό των play off και των play out σε όλα τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ημαθίας διασφαλίζοντας σε μεγάλο βαθμό την αξιοπιστία τους.

Ε) Αναβαθμίσαμε τον θεσμό του κυπέλλου με αλλαγή συστήματος διεξαγωγής και με ιδιαίτερη και ξεχωριστή προβολή της διοργάνωσης.

Στ) Διοργανώσαμε σε άοκνη συνεργασία με τον σύλλογο προπονητών Νομού Ημαθίας σχολές επανεξέτασης διπλωμάτων προπονητικής.

Ζ) Θεσπίσαμε την ετήσια γιορτή ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου με βράβευση παραγόντων και αθλητών που κοσμούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ημαθίας.

Η) Έλαβαν χώρα υπό την αιγίδα της ΕΠΣ Ημαθίας ημερίδες με θέματα υγείας ποδοσφαιρικών, διαιτησίας κλπ

Το σίγουρο είναι ότι δεν εφησυχάζουμε, αντίθετα συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε και να πρωτοτυπούμε. Άλλωστε εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Και μπορεί τα πολλά λόγια πράγματι να είναι φτώχεια, όμως οι αληθινές κουβέντες είναι χρήσιμες, απαραίτητες και ωφέλιμες.


*Ο Στέργιος Μουρτζίλας είναι 
Πρόεδρος της ΕΠΣ Ημαθίας, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» του Απόστολου Τζιτζικώστα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ