Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ντομάτες γεμιστές με κινόα

Γράφει ο Σεφ Γιώργος Μεταξάς
Κόβουμε το πάνω μέρος της ντομάτας σαν καπάκι και αδειάζουμε το εσωτερικό της. Τοποθετούμε σε ταψί τις ντομάτες με τη σειρά και τις αλατίζουμε εσωτερικά.
Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε την κινόα. Σ' ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο

και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια, προσθέτουμε την κινόα και ανακατεύουμε. Πολτοποιούμε το εσωτερικό από τις ντομάτες στο multi και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε λίγο νερό και αφήνουμε την φάρσα μας να πάρει μια βράση.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη, μαϊντανό ( την φέτα) και αποσύρουμε από την φωτιά. Μοιράζουμε ισόποσα την γέμιση στις ντομάτες και βάζουμε τα καπάκια. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, συμπληρώνουμε με λίγο νερό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30', σε προθερμασμένο φούρνο στους 200. Τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10΄.


Υλικά

  • 8 μεσαίες ντομάτες
  • 8 κ.σ. κινόα
  • 5 ψιλοκομμένα μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • πάπρικα
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τυρί φέτα (προαιρετικά)
Δεν είναι λάθος να χρησιμοποιήσουμε και πιπεριές. Όπως επίσης στη φάρσα μας μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά( κουκουνάρι, σταφίδες…)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ