Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αρνάκι ρολό με αμπελόφυλλα

Ανοίγουμε με μαχαίρι το μπούτι και το χτυπάμε με τον μπάτη να πλατύνει. Αραδιάζουμε τις λαδόκολλες στον πάγκο την μία πάνω στην άλλη. Απλώνουμε σε μία στρώση τα ζεματισμένα αμπελόφυλλα (τα τοποθετούμε με τέτοιο τρόπο ώστε η άκρη του κάθε φύλλου να ακουμπάει και να είναι το ένα πάνω στην
άκρη του άλλου) και κατόπιν πάνω το κρέας. Αλείφουμε με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα μυρωδικά, το σκόρδο και το τυρί. Τυλίγουμε το κρέας με τα αμπελόφυλλα. Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε. Μετά τυλίγουμε πολύ καλά με τη λαδόκολλα σε ρολό πολύ σφιχτά. Διατηρούμε το τυλιγμένο ρολό στο ψυγείο για 1 ημέρα. (αυτό είναι προαιρετικό, ώστε να ‘δέσουν’ καλύτερα οι γεύσεις) Πριν το ψήσουμε το αφήνουμε εκτός ψυγείου για 1 περίπου ώρα, μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C, για 2 ώρες και 30΄.
Εννοείτε πως η συνταγή μπορεί να εκτελεστεί και με αρνίσια σπάλα ή και με κατσικάκι

Υλικά

2-2½ κιλά αρνίσιο μπούτι (χωρίς το κόκαλο)

15 μεγάλα αμπελόφυλλα (ζεματισμένα)

1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)

1/2 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)

3 σκελίδες σκόρδο (πολτοποιημένο)

1 κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο (ψιλοκομμένο)

250 γρ. κεφαλοτύρι (σε κομμάτια)

Αλάτι, πιπέρι

2 μεγάλες λαδόκολλες

σπάγκο ψησίματος

Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ