Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Διαστημικός σταθμός: 1ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας

5,4,3,2,1... Εκτόξευση!
Διαστημικός σταθμός: 1ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας. Δύο διαστημικές αποστολές: U.F.O. Rockets & Astrobots. Διαστημικό πλήρωμα: πέντε προπονητές/εμψυχωτές και 15 αστροναύτες / μαθητές & μαθήτριες… Και τα κατάφεραν! Προκρίθηκαν στους τελικούς στο πλαίσιο του

μεγαλύτερου Πανελλήνιου διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας First Lego League με προκριματικούς αγώνες σε Βέροια, Ξάνθη, Βόλο, Ηράκλειο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη.
Η 20η σεζόν Into the Orbit του First Lego League μετέφερε την ομάδα στο διάστημα, όπου εξερεύνησαν, μάθανε και βρήκαν λύσεις στο τεράστιο σύμπαν του διαστήματος. Μία αναμέτρηση διόλου εύκολη αν αναλογιστεί κανείς ότι οι ομάδες ενός δημόσιου σχολείου – του μοναδικού δημόσιου σχολείου στο πλαίσιο των προκριματικών που πραγματοποιήθηκαν στη Βέροια - συναγωνίστηκαν 18 ομάδες παιδιών δημόσιων φορέων και ιδιωτικών σχολών ηλικίας 10 έως 16 ετών και πέρασαν στην επομένη και τελική φάση μόνο οι 6 από αυτές.


Οι δύο ομάδες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας κατάφεραν να αποδείξουν, κόντρα στις απόψεις της σύγχρονης εποχής, πως ένα Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο παίρνει το ρίσκο να ανταποκριθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στις προκλήσεις των καιρών και να επιχειρήσει να εισάγει τη ρομποτική στο σχολείο. Και τα κατάφερε! Με την καθοδήγηση και εμψύχωση πέντε εθελοντών προπονητών, το σχολείο μας πριν περίπου 5 μήνες ξεκίνησε με μεγάλη διάθεση και ζήλο και κατέφερε να προσελκύσει αρχικά τους μαθητές, να τους αναθέσει ρόλους ερευνητών, να τους προβληματίσει πάνω σε θέματα ζωτικής σημασίας όπως είναι το μέλλον του πλανήτη και του σύμπαντος, να τους ασκήσει μέσα από το παιχνίδι στην ομαδικότητα και τη συνεργασία αναπτύσσοντας έτσι τις προσωπικές τους δεξιότητες σ’ ένα ευνοϊκό περιβάλλον μάθησης!

Με ενθουσιασμό στο πηδάλιο της επομένης σας πτήσης και με την καθοδήγηση των μοναδικών προπονητών σας, του Δημήτρη, του Γρηγόρη, της Μάγδας, του Βαγγέλη και της Φανής....

U.F.O.Rockets & Astrobots καλές και ασφαλείς πτήσεις στον τελικό που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 16 & 17 Μάρτη! Για όλους εμάς η αποστολή σας έχει ήδη επιτευχθεί!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ