Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με σαρακοστιανά εδέσματα και χορό γιόρτασαν τα Κούλουμα στην Πατρίδα

Παρουσία κατοίκων του χωριού και κόσμου από διάφορες περιοχές της Ημαθίας, γιορτάστηκαν όπως κάθε χρόνο το πρωί της Καθαράς Δευτέρας στον Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς» τα παραδοσιακά Κούλουμα. Με σύμμαχο τον καλό καιρό και την ανοιξιάτικη
λιακάδα, τα μέλη του Συλλόγου υποδέχθηκαν τον κόσμο στον εξωτερικό χώρο, όπου τους πρόσφεραν ζεστή φασολάδα, λαγάνα, χαλβά, ελιές, τουρσιά και άφθονο κρασί. Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί, με το στρώσιμο των τραπεζιών, το μοίρασμα των μερίδων και το μαγείρεμα της παραδοσιακής φασολάδας σε τεράστια καζάνια. Κούλουμα στον Ευστάθιο Χωραφά χωρίς ποντιακή μουσική δε γίνεται, γι' αυτό και παράλληλα με το φαγητό, ο κόσμος απόλαυσε ζωντανή μουσική και χορό. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του Θεολόγου Μαρμάγγελου και του Γιάννη Σιδηρόπουλου:

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ