Ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη καύση ξερόχορτων σε χωράφια στην Ημαθία - Τι λέει η Πυροσβεστική

Δεκάδες περιστατικά το τελευταίο δεκαήμερο
Ανακοίνωση σχετικά με τις καύσεις ξερόχορτων, κλαδιών ή σκουπιδιών σε χωράφια ή οικόπεδα, εξέδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας. Αφορμή στάθηκε η ανεξέλεγκτη πλέον καύση τους, που σχεδόν καθημερινά χρειάζεται την επέμβαση της Πυροσβεστικής, προκειμένου να μην απειληθεί ζωή και ξένη περιουσία. Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, την περίοδο που διανύουμε μπορεί η καύση να επιτρέπεται χωρίς την άδειά της, ωστόσο οι ιδιώτες που την προκαλούν, εγκαταλείπουν την εστία της φωτιάς, με αποτέλεσμα αυτή να επεκτείνεται δημιουργώντας προβλήματα σε ιδιωτικές και δημόσιες περιουσίες αλλά και στο περιβάλλον. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κατά το τελευταίο δεκαήμερο οι Πυροσβετικές Υπηρεσίες Βέροιας - Νάουσας - Αλεξάνδρειας, πραγματοποίησαν επέμβαση σε δεκάδες συμβάντα αγροτοδασικών πυρκαγιών. Όλες οι πυρκαγιές προκλήθηκαν από συμπολίτες μας που, βγαίνοντας για αγροτικές εργασίες στα χωράφια τους, θεώρησαν καλό να κάψουν κλαδιά ή άλλα απορρίμματα  και στη συνέχεια να φύγουν, να εγκαταλείψουν δηλαδή τη φωτιά, με αποτέλεσμα αυτές να επεκταθούν και να δημιουργήσουν πρόβλημα.

Από τις φωτιές, πρέπει να γνωρίζουν όσοι τις έθεσαν ότι: 
καταστράφηκαν δενδροστοιχίες γειτόνων τους και εγκαταστάσεις συστημάτων άρδευσης από πλαστική ύλη και το σπουδαιότερο, δημιουργείται νέφος αιθάλης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε τόσο αμελείς γιατί όλες αυτές τις ώρες που τα οχήματά μας και οι άνδρες μας είναι απασχολημένοι με αυτές τις πυρκαγιές, θα μπορούσε κάλλιστα να εκδηλωθεί σοβαρή πυρκαγιά σε σπίτι ή βιομηχανία ή ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα και όλοι εμείς να είμαστε απασχολημένοι σε μικρότερης σημασίας περιστατικά, πλην όμως καθηλωμένοι εκεί, με ότι αυτό θα μπορούμε να σημαίνει για τα σοβαρότερα περιστατικά. 

Από την 1η Νοεμβρίου έως την 30η Απριλίου, επιτρέπεται η καύση ξηρών κλαδιών χωρίς άδεια από την Πυροσβεστική, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να τηρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις που επιβάλλει η 9η Πυροσβεστική Διάταξη και προπάντων να μην εγκαταλείπεται η φωτιά στην τύχη της.  Για τις πυρκαγιές αυτές διενεργείται προανάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ