Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βεροιώτες ιππείς ευλόγησαν τα άλογά τους στα καθαγιασμένα νερά του Τριποτάμου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με μια απρόσμενη λιακάδα, έπειτα από την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, τελέστηκε και φέτος ο Αγιασμός των Υδάτων στη Βέροια, στις χιονισμένες όχθες του Τριποτάμου, στο ύψος των Νεκροταφείων. Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, στα παγωμένα νερά
του Τριποτάμου δε βουτάνε μόνο οι τολμηροί κολυμβητές, αλλά στο τέλος, μετά και την ανάσυρση του Σταυρού, ιππείς βάζουν στο νερό τα άλογά τους για να τα ευλογήσουν. Οι αναβάτες τους τα οδηγούν με προσοχή στο νερό, καθώς πολλές φορές, η παρουσία του πλήθους και η έλλειψη διάθεσης για μια παγωμένη βουτιά, κάνει κάποια από αυτά λίγο ατίθασα. Στο τέλος όλα απολαμβάνουν τη διαδικασία, κλέβοντας τις εντυπώσεις, ειδικά των μικρών παιδιών. Μετά τον καθαγιασμό, τα άλογα με τους αναβάτες τους επιστρέφουν στην πόλη, περνώντας από τους κεντρικούς δρόμους. Δείτε φωτογραφίες:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ