Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με το βλέμμα στην πρόληψη η εκδήλωση για τον Καρκίνο του Μαστού στη Βέροια

Μια ενδιαφέρουσα και πάντα επίκαιρη ενημερωτική εκδήλωση για τον Καρκίνο του Μαστού, διοργανώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 14/11 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια. Την εκδήλωση διοργάνωσαν το ΚΕΠ Υγείας του δήμου, το ΚΑΠΑ, η ΚΕΠΑ, το Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας (Μονάδα Βέροιας), ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Βέροιας, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Παράρτημα Βέροιας) και ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ημαθίας Δημήτρης Μαυρογιώργος και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας Βασίλης Διαμαντόπουλος. Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο Χρήστος Κούτρας, εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δημοτικού Ιατρείου Βέροιας, «Συντονιστής Δ/ντής Παθολογικής κλινικής Γ.Ν. Ημαθίας (Μονάδα Βέροιας)». 
Πρώτος ομιλητής ήταν ο Κυρόπουλος Γιώργος, Ακτινολόγος, εξειδικευμένος στις παθήσεις του μαστού, που ανέπτυξε το θέμα «Πρόληψη και έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού». Παρουσίασε τη νόσο, τα συμπτώματα, τις πιο συχνές μορφές καρκίνου και τους τρόπους πρόληψης. 
Ανέφερε πως το 0,5-1% των ανδρών προσβάλλονται από καρκίνο του μαστού, ενώ η Ελλάδα, παρόλο που είναι τελευταία σε κρούσματα γυναικών με καρκίνο του μαστού, είναι στα ίδια επίπεδα με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης σε θνησιμότητα, λόγω της μη πρόληψης της νόσου. Το ΕΣΥ δεν «σπρώχνει» τις γυναίκες στην πρόληψη, είπε μεταξύ άλλων.
Δεύτερος ομιλητής, ο Κασαράκης Δημήτριος, Δ/ντης Β’ Ογκολογικής Κλινικής Α.Ν.Θ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ», που ανέπτυξε το θέμα «Διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού». Παρουσίασε τα συμπτώματα που θα μας οδηγήσουν στο γιατρό, ενώ πρόβαλε και κάποιες σοκαριστικές εικόνες ασθενών του Θεαγένειου, μαστών μα παραμελημένη νόσο. Όσο πιο έγκαιρα διαγνωσθεί ο καρκίνος τόσο πιο ιάσιμος είναι, τόνισε.

Τέλος, στο βήμα ανέβηκε η Παυλίδου Φωτεινή, Χειρούργος μαστού, Δ/ντρια Χειρουργικού - Ογκολογικού Τμήματος Μαστού Α.Ν.Θ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ», που ανέπτυξε το θέμα «Χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού». Παρουσίασε μεταξύ άλλων και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται κατά την χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, ενώ τόνισε τη σημασία της πρόληψης προκειμένου να σωθούν οι ζωές των γυναικών.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ